G4Media.ro

Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash presupus primită de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash presupus primită de Elena Udrea în cazul Hidroelectrica / Udrea, acuzată că ar fi primit o geantă cu bani și în dosarul Gala Bute / ”Cărăușul” Radu Budeanu, încă un acord de recunoaștere a vinovăției

Geanta cu bani devine o constantă în dosarele Elenei Udrea, favorita fostului președinte al României, Traian Băsescu. După geanta ”maro” cu 900.000 de euro, presupus primită de Elena Udrea chiar în sediul Ministerului Dezvoltării, în cazul gala Bute, acum este vorba de o nouă geantă cu bani, în cazul Hidroelectrica.

Potrivit informațiilor consultate de G4media.ro din dosarul lui Radu Budeanu de la Tribunalul București, ar fi fost vorba de o ”geantă de voiaj de circa 1,2 metri pe 80 centimetri”, de această dată cu 3,8 milioane de dolari, primită chiar la sediul PDL, la începutul lui 2012, când lumea protesta în ger, în Piața Universității, împotriva regimului Băsescu.

Potrivit propriei mărturii din dosar, patronul CanCan, Radu Budeanu, a dus geanta cu ”dolari, euro și lei”, în total 3,8 milioane de dolari, la sediul PDL pentru Elena Udrea și i-a predat-o Anei Maria Topoliceanu, fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții și o apropiată a fostului ministru al Dezvoltării și Turismului.

Banii ar fi fost de la magnatul Energiei, Bogdan Buzăianu, astfel încât Elena Udrea să îl ajute să își prelungească contractele avantajoase cu Hidroelectrica. Era perioada când Udrea și Băsescu ”se luptau” la televiziuni cu băieții deștepți din Energie.

Atât intermediarul lui Buzăianu, adică Radu Budeanu, cât și intermediarul Elenei Udrea, Ana Maria Topoliceanu, au recunoscut faptele în fața procurorilor DNA. Topoliceanu a fost exonerată complet, Budeanu a căzut la înțelegere cu procurorii pentru o pedeapsă de 2 ani cu suspendare și un termen de încercare de 4 ani.

Lavinia Țicu (contabila lui Buzăianu – n.r.) mi-a dat o geantă. Am deschis geanta și am văzut că în interior se aflau bani, care erau așezați și legați în folie de plastic cu scotch. Pot spune că deasupra se vedeau euro. Nu am numărat banii și nici nu am discutat cu Lavinia Țicu despre cuantumul sumei care se afla în geantă. Precizez că era o geantă de voiaj de circa 1,2 metri pe 80 centimetri”, a mărturisit Budeanu.

M-am trezit la partid cu o geantă cu bani de la Radu Budeanu. Sincer nu-mi amintesc la acest moment dacă mi-a predat el geanta cu bani sau a trimis-o prin altcineva. Acest moment s-a petrecut la începutul anului 2012. Nu am numărat o valiză de bani. Știu că în geantă se afla un bilețel, deasupra banilor, pe care erau menționate sumele în dolari, euro și lei. În total era vorba de 3.800.000 de dolari. Sumele în euro și în lei erau mai mici, echivalentul a câtorva sute de mii de dolari”, a declarat și Ana Maria Topoliceanu.

Renegocierea contractelor dintre Hidroelectrica și firmele băieților deștepți din Energie a fost impusă de FMI în contextul crizei economice de acum 10 ani.

Companiile lui Bogdan Buzăianu, Energy Holding, Buzzman SRL (devenită ulterior Alpiq Romindustry) și Ehol Distrubution SRL, chiar au reușit să își prelungească contractele. Energy Holding era beneficiara celui mai mare contract, cu o valoare a energiei tranzacționate de 1 miliard de dolari. Contractul a fost încheiat pe 14 ianuarie 2004, pe o perioadă de 10 ani, pe vremea când ministrul Economiei în Guvernul Adrian Năstase era chiar naşul lui Buzăianu, Dan Ioan Popescu, zis DIP.

Contractul dintre Energy Holding și Hidroelectrica ar fi fost nelegal și păgubos pentru compania de stat şi ar fi reprezentat mai mult de 1 la sută din PIB-ul României de la acea vreme – acuza procuroarea DIICOT, Adriana Cristescu, de la Serviciul de combatere de macro-criminalităţii economico-financiare.

Mihai David, fostul director al Hidroelectrica din 2009, numit de PSD, le-a relatat procurorilor că, în urma negocierilor politice pentru Guvernul PDL-PSD Boc I, ar fi trebuit să primească un post de secretar de stat în Ministerul Economiei, condus de Adriean Videanu.

Mi-a explicat (Adriean Videanu – n.r.) că nu poate să îmi dea în responsabilitate departamentul de Energie întrucât pentru a conduce acest departament este nevoie de acceptul Președintelui, fiind un departament cu implicații importante în securitatea națională și că pentru acest departament va fi nominalizat cineva de la PDL”, le-a povestit David procurorilor.

Prin urmare, în urma consultărilor cu liderul PSD de atunci, Mircea Geoană, Mihai David a refuzat postul de secretar de stat în Ministerul Economiei și a acceptat funcția de director al Hidroelectrica. A aflat ulterior că șeful CA al Hidroelectrica era Tudor Șerban de la PDL, despre care David spune că a fost susținut de fostul ministru PDL, Anca Boagiu, și de către Mircea Băsescu, fratele fostului președinte.

La rândul lui, Tudor Șerban le-a declarat procurorilor: ”Personal am fost împotriva continuării derulării contractelor bilaterale (cu băieții deștepți din Energie – n.r.), iar sloganul meu de campanie a fost <<Tudor Șerban scurtcircuitează pe băieții deștepți>>. Contrar convingerii mele, am aprobat în Consiliul de Administrație prelungirea contractelor bilaterale pentru 4 din cele 20 de societăți cu care s-a negociat, întrucât nu au acceptat creșterea tarifului decât în aceste condiții. Nu am discutat la partid situația contractelor bilaterale, iar votul meu în CA reprezintă o decizie impusă de partid și transmisă de ministrul Adrian Videanu”, a declarat Tudor Șerban la DNA pe 17 august 2015.

”Cărăușul” Radu Budeanu a vrut să încheie un alt acord de recunoaștere a vinovăției, pe 26 aprilie 2017, cu procurorul de caz, Mihaela Iorga Moraru. El a acceptat atunci o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Budeanu Radu Ioan a recunoscut săvârșirea infracțiunii de trafic de infuență și a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției, formulând o cerere scrisă în acest sens”, se arată în acordul convenit de Budeanu cu procuroarea Iorga Moraru.

Ba mai mult, Budeanu ar fi ”făcut și 19-le”, cum spun avocații, adică ar fi formulat denunțuri pentru a obține înjumătățirea pedespei.

În speță, inc. Budeanu Radu Ioan a recunoscut săvârșirea faptelor, nu a pretins și nu a obținut niciun folos pentru el, a colaborat cu organele de urmărire penală, formulând denunțuri cu privire la alte fapte de corupție pentru a beneficia de prevederile art. 19 din OUG 43/2002”, se arată în dosarul consultat de G4media.ro.

În schimb, procuroarea Moraru a dispus clasarea pentru infracțiunea de spălare de bani adusă lui Budeanu.

Având în vedere că, din probele administrate în cauză, rezultă în mod cert că inc. Budeanu Radu Ioan nu a discutat cu martorul Pescariu Dinu Mihail sau cu administratorul firmei Barringwood Investment Ltd. despre această tranzacție (preluarea de către Pescariu pentru Udrea a creanței deținute de Buzăianu la EVZ – n.r.), precum și faptul că martorul Pescariu Dinu Mihail nu cunoștea împrejurările în care s-a ajuns ca acea creanță de 900.000 de euro deținută de Gramotehniki Ltd. (un off-shore controlat de Buzăianu – n.r.) să fie cesionată și nici termenii tranzacției, iar inc. Budeanu Radu Ioan nu avea cunoștiință despre faptul că firma Barringwood Investment Ltd. este controlată de Pescariu Dinu Mihail, în cauză nu sunt întrunite elementele constitutive al infracțiunii de spălare a banilor”, a conchis procuroarea Iorga Moraru.

”Deal-ul” convenit de procuroare cu Budeanu nu a fost aprobat însă de conducerea de atunci a DNA reprezentată de Laura Codruța Kovesi, așa că Budeanu a rămas inculpat în dosar și cu o cauțiune de 2 milioane de lei.

E vorba de 2 apartamente, unul de 175.000 de euro, aflat în bulevardul Decebal, al soției lu Budeanu, creatoarea de modă, Claudia Cristina Săvulescu, altul de 220.000 de euro, al lui Budeanu, pe strada Someșul Rece din București.

După plecarea din DNA a procuroarei Mihaela Iorga Moraru (aflată acum la Secția Specială de anchetare a magistraților), dosarul lui Budeanu a fost preluat de procurorul Cosmin Adrian Iordache.

După ce, în februarie 2020, a fost instalată noua garnitură de procurori șefi, în iulie 2020, procurorul Iordache a semnat un nou acord de recunoaștere a vinovăției cu Radu Budeanu, de această dată pentru complicitate la cumpărare de influență. Au bătut palma pentru o pedeapsă de 2 ani cu suspendare și un termen de încercare de 4 ani. În plus, procurorul i-a ridicat garanția lui Budeanu pe cele două apartamente pentru cauțiunea de 2 milioane de lei.

Mărturia lui Budeanu împotriva Elenei Udrea este considerată decisivă de procuror în condițiile în care la dosar sunt și mărturile Anei Maria Topoliceanu și alte 3 declarații ale unor martori cu identitate protejată, Maria Barbu, Alexandru Gelu și Sanda Radu. Toate confirmă intenția lui Buzăianu de a-i da mită Elenei Udrea.

Declarațiile martorilor cu identitate protejată, Maria Barbu și Alexandru Gelu, au fost luate la Constanța, pe 2 septembrie 2015.

Elan Schwartzenberg, implicat. Martorul cu identitate protejată, Sanda Radu, le-a declarat procurorilor pe 29 octombrie 2015, la DNA:

Buzăianu Nicolae Bogdan a fost contactat de Elan Schwartzenberg pentru a afla dacă are vreo legătură cu dosarul, respectiv care vor fi declarațiile sale în această cauză. Din corespondența purtată de aceștia am înțeles că Elan Schwartzenberg ține legătura cu Budeanu Radu și că acesta evită să se întoarcă în țară de teama dosarului penal. Este posibil ca prin aceste mesaje să i se sugereze lui Buzăianu Nicolae Bogdan să facă declarații ce nu corespund adevărului. Depun astăzi data audierii fotocopii ale unor astfel de mesaje”, a declarat la DNA martorul cu identitate protejată, Sanda Radu.

De precizat, în context că, potrivit paginademedia.ro, în 2008, Energy Holding, compania controlată de Buzăianu, a preluat temporar controlul tabloidului Cancan, fondat de Budeanu, de la un off-shore cipriot, Bytheria Holdings Limited. De altfel, Budeanu a susținut în acordul de recunoaștere a vinovăției că era dependent la acea dată de Buzăianu.

Un detaliu. Potrivit informațiilor din dosarul de la Tribunal, Buzăianu îi spunea lui Budeanu ”chiorul”.

Context. Potrivit DNA, în 2011, Elena Udrea, favorita fostului președinte al României, Traian Băsescu, ar fi primit de la magnatul Bogdan Buzăianu, prin intermediul lui Radu Budeanu, o mită de 3,8 milioane de dolari și creanța de 900.000 de euro pe care Buzăianu o avea de recuperat de la Bobby Păunescu, patronul EVZ și Capital.

Practic, susțin procurorii, preluând creanța lui Buzăianu, Elena Udrea ar fi devenit patronul de facto al EVZ. Buzăianu i-ar fi dat această mită Elenei Udrea pentru ca aceasta să intervină la conducerea Ministerului Economiei și Hidroelectrica pentru derularea, în continuare, a contractelor de furnizare energie hidro (ieftină, în raport cu alte forme de energie) dintre Hidroelectrica și firmele controlate de el, Energy Holding, fiind cea mai renumită.

Recunoașterea de către Radu Budeanu a intermedierii mitei date de Buzăianu Elenei Udrea îl plasează de facto în situația de martor al acuzării în procesul penal intentat de DNA Elenei Udrea. În plus, Budeanu nu are cum să nu respecte înțelegerea cu procurorii întrucât ar putea fi acuzat de favorizarea făptuitorului, în termenul de încercare, ceea ce automat i-ar anula suspendarea executării pedepsei. Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Budeanu cu procurorul Iordache trebuie aprobat de judecător pe 12 august 2020.

Elena Udrea a comentat pe Facebook înțelegerea dintre Budeanu și procurori.

Nu îl condamn pe Radu Budeanu pentru că a ales să spună ce vor procurorii în schimbul unei libertăți aproape sigure, pentru că știu că are copii mici și probabil de aici se trage slăbiciunea lui. Deși, mai ales fiind bărbat, poate era mai onorabil să-ți obțină libertatea luptându-se în instanță cu procurorii și spunând adevărul.

Totuși, oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu (Ana Maria Topoliceanu, un alt denunțător al Elenei Udrea – n.r.) copiilor lor când vpr crește mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie?

Cum le vor explica ce au făcut ei în anii aceștia? Grea povară vor duce pe umeri…”, a comentat Elena Udrea.

Sursa Foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

41 comentarii

 1. No comment!
  M-am saturat de dosare, procese si zero incarcerati.

  • @Plictisitu:
   Cum sa te saturi fara sa savurezi paradoxurile ?!! Sunt filmati si inregistrati audio corupti peste corupti cand promit, spun , dau amanunte despre faradelegile savarsite, LE RECUNOSC iar aceste probe audio-video se coroboreaza cu o alta suma de probe constand in inscrisuri contabile si cu toate acestea respectivii corupti scapa basma curata pt ca filmele au fost facute de cine nu trebuie si dosarele se reiau si sunt clasate din lipsa de probe sau se prescriu faptele ca urmare a trecerii unui timp mult prea indelungat de la data savarsirii lor si pana la a fi solutionate, in vreme ce in alte dosare sunt pe cale a fi condamnate unele persoane pe baza unor depozitii ale unor intermediari care cica au primit bani de la grangurele inculpat pe care i-au dat la randul lor altor intermediari care cica, la randul lor i-au dat granguritei (i-au lasat in biroul granguritei) !

   PS. Zi ca nu-i misto ?!!

   PPS. Bineinteles ca respectam prezumtia de nevinovatie a inculpatilor filmati cand se realiza flagrantul, dar ne cacam pe ea, atunci cand dovezile sunt niste vorbe neretinute pe niciun fel de suport !

   PPPS. g4, uneori limbajul trebuie lasat in pace pt ca exprima adevarul ! Merci !

  • Budeanu zis Chioru a scapat foarte usor. El este cel mai mare santajist din presa romaneasca

 2. toate drumurile duc la Roma

 3. Vulpea Udrea agonizeaza iar trantorul Petrov jubileaza…

  • Nu se stie ! Gestul lu Woodrea cu degetul la nas are multiple semnificatii ( de la un oral bine interpretat la parama Piratului la a fi sau a nu fi turnator )

 4. Nu reise de nicaieri ca Udrea a preluat geanta cu bani. O abureala la modul „el a zis, ea a zis” dar nimic s-o implice direct pe Udrea. Mai lasati-o in pace sa-si creasca copila si n-o mai hartuiti. Adevaratii sacacali care au furat cu sacu’ sunt bine acoperiti.

  • Loool. Si ea cu ce a furat? Nu tot cu sacul? Din ce plateste credit de 3 milioane de euro? Ea, o neica nimeni??? Mai si aberezi.

  • @mic_observator+@handrei, lăsați comentariile de latrină sau a la Offenbach pentru băieții inițiați.
   Numai lăsați dâre de melci pe aici, prin GhePatru.

 5. „Totuși, oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu (…) copiilor lor când vor crește mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie?”, grăi campioana onoarei, demnității, cinstei, etc., cea aterizată în politica mare de pe centura capitalei. Ăsta da, tupeu.
  Luați cu lămâie…

  • Direcția Naționala de clasări și mafioții precum Budeanu sunt mâna in mâna.

 6. De unde Milioanele astea de Euro CASH??
  Lumea murea de foame in 2011 si aceasta escroaca primea geanti cu Milioane de Euro CASH?!
  Si e libera?!
  Daca pana azi a scapat, ma indoiesc ca va pune piciorul in puscaria Targsor, mai nou DNA(si DIICOT!) claseaza Dosarele pe banda rulanta!!!

  • @lili:
   Tu esti acea lili care scrie comentarii lungi dar documentate, logice (indiferent de partizanatul lor) sau

   PS. … esti o clona a ei cum vad ca a inceput sa se poarte in zona asta ?

  • …..și mai NOU ,Taica Petrov negociază pt „borfașa blondă”(!!!!) retragerea din eventuala cursă pt Primaria Capitalei (…adică ,vezi Doamne ,niste voturi in plus pt Nicusor Dan prin retragerea asta!)contra pasuirii ca procesul și eventuala condamnare sa se întâmple la Sf Așteaptă. …..

 7. Cand le vor vorbi despre onoare, demnitate, cinste…
  Vor rade aia si cu curu’.
  Ia opreste acuma la intamplare un ciutan d-astia de 18-30 de ani – nu a avut timp nici sa numere cati banii ii pune tacsu la dispozitie – care se plimba in masini fitoase de multe jdemii sau sute de mii de euro si incearca sa deschizi subiectul!
  Nici macar nu au timp sa toace banii astia veniti de nustiu unde.
  Astea sunt vorbe pentru fraierii care trag din greu si nu-si permit sa cheltuie banii aiurea oricat ar castiga.
  Oricum nu-i plimba cu valiza de un metru cub.

 8. Aha, nu vrea Base sa tragă la căruță serviciilor prin supușii pnl, pac dosarul la Rasboiu 😁

 9. E ușor să te distrezi pe bani fraierimii asta se întâmplă în colonie de sclavagism unde justiția este mai hoață ca cei de la conducerea țării și în șparlament după lovitura de stat din 89 păcat că se mai scrie de acești hoții care nu merită nici 2 bani doar condamnați la muncă silnică pe viață și confiscarea averilor pînă la al 10-lea neam atunci țara ar reveni la normal gunoaiele dracului ale societății românești

 10. Cât și a tras Băsescu partea lui? Va adu ce-ti aminte semnul făcut de Udrea când a fost arestată și cui a fost adresat? De aceea Băsescu era înverșunat contra Codruței Kovesi și apărea zilnic la RomaniaTV și o ataca! Să vedeți când o începe blonda să vomite tot!!

 11. Si cate kg avea geanta? Fac pariu ca a carat-o intr-un deget…..

 12. Până se ajunge la instanța se prescriu faptele, ori lipsește o virgulă din dosar și vaca de muls numită România rămâne și bătută, și cu banii luați… Viva PSD-ALDE – UDMR, pentru ciopartirea legilor justiției, care oricum e cam oarbă!

 13. Se va clasa, se va prescrie, Trăiască Pensiile Speciale!

 14. ”Ziaristul” Radu Budeanu cu gentile de mituit corupti, Dana Budeanu invata cartieristele despre manierele de fotbalisti, manipularea mafiotilor si toalete la chiloti. Ah, am uitat de grimasele si gesturile de patachina trista.

 15. 1mil $ =10 kg daca sunt in bacnote se 100$ . Oricat de sportiva se credea Udrea, nu cred ca i-a carat singura din sediu. Totuși erau 3,8mil…..dintre care erau si lei si euro. Ar fi interesant de aflat cine a ajutat-o

  • Buna intrebare!
   Cine i-a carat? Ca sunt marturii doar de la cei care sustin ca i-au adus. Udrea nu se lauda nicidecum ca i-a carat din sediu, ca sa ne arate ce muschi are, ba sustine ca nici nu i-a vazut. Poti s-o crezi la fel de bine ca si pe cel care sustine ca i-a adus.
   Poate i-a trecut prin masinaria aia de taiat hartii?

   Oricum e o problema logistica sa colectezi o asemenea suma cash. De unde dracu ii scoti? Clar nu de la bancomat.

  • detalii irelevante din prisma legii. ce relevanta are cine i-a carat si cat cantareau. relevant e daca au ajuns la persoana acuzata, nici nu conteaza daca i-a atins personal sau nu, conteaza doar daca s-a folosit de ei dupa bunul plac.

   si evident ca udrea nu „se lauda”. lol. tu, acuzat de ceva, te-ai lauda cu fapta? ar fi si culmea.

  • Irelevant…ai si tu dreptate. Irelevant au ajuns sa fie si știrile de felul acesta. Oricum nu se vad arestari cu ani grei (la suma asta incadrea e 10-20) si confiscarea extinsa a averilor . Fug prin alte tari, sunt gasiti iar apoi se plimba liniștiți prin Romania.

  • Spagile grele erau in file de cec.

  • Irelevant pentru cauza (?) dar relevant pentru desfasurarea actiunii.
   Cineva i-a carat, deci poate confirma (da)ca au existat.
   Daca eu sustin ca i-am adus 40 de kilograme de bani iar udera sustine ca nu s-a atins de ei, cineva s-a atins…
   Cat timp poti sa stai cu 4 milioane de dolari in sertar?
   Banii nu s-au opri acolo, asta e ideea.

 16. Cum, eroii care au luptat cu atatea sacrificii impotriva ciumei rosii sa fie corupti?

  sa ajunga sa faca inchisoare?

  se vede treaba ca ciuma rosie s-a infiltrat in justitie si ataca mai rau precum covidul!

  ma astept ca multimea de sustinatori ai luptei impotriva ciumei rosii ( si de votanti) sa iasa si cu piepturile goale, ca la Costinesti, la nudism, sa-si apere eroii!

  • ca de obicei, bati campii. hoata asta nu luptat niciodata contra ciumei rosii. ea fura cot la cot cu ponta. deci despre ce vorbim aici?

   nu stiu la ce te astepti tu (evident, la alte aberatii), dar eu ma astept sa te informezi inainte sa postezi.

 17. Răspunderea magistratilor și confiscarea extinsă

 18. Nu ați recuperat nimic din prejudicii sau probabil specialiști în domeniu au mai recuperat câte ceva ptr.ei că ies la pensie și li-s micuțe …..sărmanii mancaiar foamea flămânzi.

 19. SRI-ul, Base, nu stiau nimic …

 20. !Andrei

  pai nu fu doamna Udrea mana dreapta a ilustrului luptator impotriva ciumei rosii, domnul presedinte Traian Basescu!

  ca atare nu se poate ca doamna sa nu fi fost si dansa * luptatoare*!

  si domnul Traian Basescu nu a castigat in doua randuri alegerile prezidentiale cu lozinca luptei impotriva ciumei rosii?

  mai recunoaste vreun basist asta! pupincourismul intelectualilor lui Basescu l-ati uitat? unde sunt ei acum?

  si domnia voastra afirma ca doamna in cauza facu afaceri cu Victor Ponta!

  asta confirma ce am spus, dar se pare ca nu s-a inteles, aia cu lupta impotriva ciumei rosii a fost lozinca pe care sa o inghita naivii, sa nu spun prostii!

  unde sunt simpatizantii domnului Basescu acum? a iesit vreunul sa spuna ca a fost tras pe sfoara?

  cum e vorba lui Mark Twain: „Este mai ușor să înșeli oamenii decât să-i convingi că au fost înșelați.”?

  nimeni nu vrea sa recunoasca ca pupincourismul fara de Traian Basescu and company a fost o eroare !

  de aceea spun, cine a dat dovada de pupincourism o data, va da dovada si a doua oara.

  capitalul nu are miros politic si nu face ideologie! nu am avut noi o gramada de magnati care au dat bani in campanii ambilor concurenti la prezidentiale?

 21. Udrea e de etnie crescuta prin ardeal, ca-i nascuta la Buza e una, era mult mai rationala si operativa decat majoritatea conducatorilor. Cu cei mai multi nici nu poti discuta omeneste. O merita? Nu stiu. Nu, pentru ca e o tipa OK, si da pentru ca are prea multi bani.

 22. ”Nu îl condamn pe Radu Budeanu pentru că a ales să spună ce vor procurorii în schimbul unei libertăți aproape sigure, pentru că știu că are copii mici și probabil de aici se trage slăbiciunea lui. Deși, mai ales fiind bărbat, poate era mai onorabil să-ți obțină libertatea luptându-se în instanță cu procurorii și spunând adevărul.

  Totuși, oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu (Ana Maria Topoliceanu, un alt denunțător al Elenei Udrea – n.r.) copiilor lor când vpr crește mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie?

  Cum le vor explica ce au făcut ei în anii aceștia? Grea povară vor duce pe umeri…”, a comentat Elena Udrea.

  Mesajul este clar in stil mafiot, nu departe de clanurile interlope care fac legea in tara.
  Basescu nu numai ca stia, el stabilea sumele.
  Luati-i! La puscarie!

 23. !Stan

  cum sa fie dus la puscarie cel care a purtat stindardul luptei impotriva Ciumei Rosii?

  un om care este peste ceea ce poate poporul roman pricepe, citez aproximativ din Gabriel Liiceanu….

  ati uitat baile de multime facute a doua zi dupa castigarea alegerilor?!

  ati uitat imbulzeala la vot la sectiile din strainatate unde diaspora a votat pentru acest minunat presedinte?

  nimeni nu mai vrea sa recunoasca pupincourismul la care s-a dedat…

  popor ingrat….

 24. Eu imi amintesc cu cata virulenta Petrov ataca la RomaniaTV reglementarea abuzului in serviciu in noul cod penal, lege care l-a scapat pe el de dosarul „Flota”si CCR pe sirena lui de dosarele cu abuzuri.Toti facatorii de „bine”vor sari in ajutorul ei, pentru ca multi sant implicati.Felix,de exemplu,a cumparat si el curent ieftin cu toptanul.Usor,vor iesi la suprafata dovezile care vor arata ca Basescu este cel mai mare cameleon, ca sa nu zic secatura politica, cel putin din Europa.Iliescu stie de ce.

 25. !Intrusu

  este foarte posibil sa fie asa cum spuneti! cu putin discernamant puteam sa ne dam seama inainte de 2004…nu sa-i dam votul…si sa-l instalam doua mandate la Cotroceni…

  asa se face ca timp de 10 ani domnul presedinte Basescu a avut sprijinul pupincouristilor, de la intelectualii de inalta tinuta pana la *tinerii, frumosi si liberi*!

  fata de orice politician trebuie sa fim precauti, nu sa ridicam osanale!

  cine a facut pupincourismt o data, il va face si a doua oara!

 26. Cum sa arate geanta? Mare si grea… ca doar obrazul „subtire” cu cheltuiala se tine , oriunde in lumea asta…