G4Media.ro

Cum ajută pisicile și cerbii la revitalizarea turismului în regiunea Tohoku din…

Sursa foto: Unsplash / Peter Lam CH

Cum ajută pisicile și cerbii la revitalizarea turismului în regiunea Tohoku din Japonia, devastată de tsunami în 2011

Imensul cutremur și tsunami din 2011 au devastat regiunea japoneză Tohoku, dar un parc național plin de pisici și căprioare joacă un rol important în redresarea zonei, relatează Euronews.

Dacă ajungeți pe Tashirojima, vă dați seama imediat de ce i se spune Insula Pisicilor. Aduse inițial pentru a face față unei infestări de șoareci, astăzi, felinele depășesc numărul locuitorilor umani ai insulei într-un raport de patru la unu.

„Sericicultura era foarte populară aici… așa că, pentru a proteja [viermii de mătase], am ținut pisici”, a declarat pentru Euronews pescarul local Hama Yutaka.

Tashirojima se află în interiorul Parcului Național de Reconstrucție Sanriku Fukko din Japonia. Întinzându-se pe o distanță de aproximativ 220 km de-a lungul coastei de nord-est a Pacificului, parcul a fost înființat pentru a ajuta la reconstrucția regiunii după cutremurul și tsunamiul devastator din 2011. Iar pisicile își joacă rolul de a atrage vizitatori în această parte îndepărtată a țării.

„Pentru că sunt multe pisici, mulți turiști vin aici, iar acest lucru face ca insula să fie foarte dinamică. Sunt prieteni foarte importanți, iar Insula Tashiro fără pisici nu ar fi Insula Tashiro”, explică Hama Yutaka.

La fel ca prietenii lor blănoși de pe Tashirojima, sutele de cerbi sacri de pe insula Kinkasan, aflată în apropiere, atrag și ei vizitatori în regiune. Considerați mesageri divini ai zeilor, cerbii se plimbă liber în jurul unui sanctuar shintoist din secolul al VIII-lea.

Se spune că monumentul este unul dintre cele mai sfinte locuri din Japonia și legenda spune că, dacă vii să te rogi aici timp de trei ani consecutivi, nu va trebui să-ți faci griji cu privire la bani pentru tot restul vieții tale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează