G4Media.ro

Cuba începe să-şi ia rămas bun de la numerar și încurajează plățile…

Sursa: Pexels.com

Cuba începe să-şi ia rămas bun de la numerar și încurajează plățile electronice / Banii tipăriți costă prea mult iar autoritățile sunt tot mai îngrijorate de proliferarea firmelor neînregistrate

În Cuba au intrat în vigoare noi reguli care restricționează utilizarea numerarului. De exemplu, companiilor li se interzice să folosească bancomate, iar plățile în numerar în relațiile contractuale au o limită maximă de 1.500 de pesos cubanezi (57 de euro).

Banca centrală de stat a țării a apărat decizia guvernului de a ”promova activitatea bancară” pe insulă, chiar dacă a avertizat că numerarul ”nu va înceta să existe”, încurajând în același timp utilizarea plăților electronice.

Unul dintre motivele măsurii ar fi ”costurile ridicate asociate emiterii, transportului, procesării și depozitării bacnotelor, precum și cererea în creștere a numărului de bancomate pentru retragerea banilor”, spun autoritățile. Se pare însă că la baza acestor măsuri s-ar afla o îngrijorare tot mai mare faţă de inflația galopantă și proliferarea firmelor neînregistrate.

Publicitate electorală

Sursa: ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Fara numerar, daca cineva comenteaza ceva il poti condamna la moarte prin infometare. Nu e nevoie sa-l bagi in puscarie sau sa-l judeci macar. Pur si simplu Ii blochezi conturile. In viitor o putere guvernamentala o sa poata sa faca mai mult. De exemplu sa-ti interzica accesul in magazine, zone recreative, etc. Viitorul suna bine!