G4Media.ro

Csaba Asztalos, desemnat de România în conducerea Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale

Csaba Asztalos, desemnat de România în conducerea Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a fost desemnat de România drept membru titular în Consiliul de administraţie al Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA), potrivit unui anunț al Ministerului Afacerilor Externe.

Desemnarea a avut loc la finalul unei proceduri de selecție realizate de Ministerul de Externe și Ministerul Justiției, iar Nicolae Voiculescu a fost desemnat pentru postul de membru supleant.

Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA) consiliază instituțiile UE și guvernele naționale asupra drepturilor fundamentale, în special în următoarele domenii: discriminare, acces la justiție, rasism/xenofobie, protecția datelor, drepturile victimelor și drepturile copiilor.

Consiliul de administrație al agenției definește prioritățile, aprobă bugetul și monitorizează activitățile agenției. Este format din experți independenți numiți de fiecare guvern național, doi reprezentanți ai Comisiei Europene și un reprezentant al Consiliului Europei.

Foto: Facebook/ Csaba Asztalos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pleaca de la CNCD? Credeam ca a primit postul ala pe viata.

  2. Foarte frumos, n-am ce zice!!!!

  3. Trebuie sa ii apere drepturile lui Dragnea si cineva plasat in exteriorul tarii…

  4. Na in sfarsit va avea si Romania un om cinstit de caracter care sa l reprezinte .Daca este ungur din romania este un atu important si Europeni stiu ca unguri sunt corecti ,de caracter, si de incredere care nu isi schimba vorba cum bate vantul. Tonul a dat presedintele tat minoritar si el …. ! na cinste lor ca duc Romania inainte , apoi de stau sa ma gandesc , asa a fost si in istorie ca no adus rege si regina sa fiie bine si la noi .

  5. Un bun profesionist și o persoana super ok. Cred că este omul potrivit la locul potrivit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.