G4Media.ro

Criza permiselor de conducere: În Covasna, peste 500 de absolvenţi ai şcolilor…

Criza permiselor de conducere: În Covasna, peste 500 de absolvenţi ai şcolilor de şoferi sunt examinaţi de poliţişti din alte judeţe

Criza permiselor de conducere determină autoritățile să recurgă la ”importul” de polițiști examinatori din alte județe. În Covasna, peste 500 de absolvenți ai școlilor de șoferi au ajuns să fie examinați de polițiști din Vaslui, Bacău și Mureș, transmite Rador.

G4Media.ro a scris încă din august că în multe județe din țară oamenii așteaptă luni de zile pentru a putea da examenul pentru carnetul de șofer de categoria B, ajungându-se, în unele situații, la șase luni de așteptare, potrivit informațiilor culese de G4Media de la școli de șoferi și poliție. Timpul mare de așteptare creează nesiguranță pentru cursanți și pentru școlile de șoferi și încurajează corupția, au explicat reprezentanții școlilor de șoferi. Reprezentanții poliției dau vina pe pandemie pentru timpii mari de așteptare, însă școlile de șoferi acuză numărul insuficient de examinatori.

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, Rico Racoviţă, a declarat miercuri că în octombrie vor sosi 12 poliţişti din judeţele Vaslui şi Bacău pentru a ajuta la examinarea candidaţilor şi speră ca, până la finele anului, decalajul dintre proba teoretică şi cea practică să ajungă la maximum 2-3 săptămâni, faţă de peste 3 luni cât a fost până acum.

Prefectura Covasna a anunţat, tot miercuri, că proba practică pentru obţinerea permisului de conducere la care vor fi prezenţi şi poliţiştii din judeţul Vaslui va fi organizată în zilele de 16 şi 17 octombrie la Târgu Secuiesc. În această sesiune vor putea fi examinate 130 de persoane.

La sfârşitul săptămânii trecute, opt poliţişti din judeţul Mureş au venit la Sfântu Gheorghe pentru a ajuta la examinarea candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere, potrivit Radio TÂRGU MUREŞ. (Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. De fapt nu sunt destui militieni care sa stie ungureste. La Vaslui sigur nu se stie de asa ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.