G4Media.ro

Criza migrației „va distruge New York-ul”, afirmă primarul democrat al metropolei americane

Sursa foto: Ovidiu Harfas

Criza migrației „va distruge New York-ul”, afirmă primarul democrat al metropolei americane

Criza cauzată de migraţie ”va distruge New York-ul”, a afirmat primarul democrat al metropolei americane, Eric Adams, în contextul în care aceasta primeşte peste 10.000 de noi migranţi economici şi solicitanţi de azil în fiecare lună, relatează France Presse, citată de Agerpers.

”Niciodată în viaţa mea nu am întâmpinat o problemă al cărei final nu îl vedeam. Ei bine, nu văd finalul acesteia”, a declarat Adams în cadrul unei dezbateri publice.

În ultimele 18 luni, peste 110.000 de migranţi au sosit în New York, ce are o populaţie de 8,5 milioane de locuitori.

În Statele Unite, imigraţia este o chestiune politică controversată, republicanii folosind orice prilej pentru a-l acuza pe preşedintele democrat Joe Biden că a transformat frontiera cu Mexic într-o veritabilă sită.

Conform legislaţiei în vigoare, New York-ul este obligat să furnizeze adăpost, hrană şi îngrijire oricărei persoane care prezintă o cerere de azil.

Fost poliţist afro-american, Eric Adams cere cu insistenţă ajutorul guvernului federal pentru a face faţă acestei crize. ”Compasiunea new-yorkezilor este poate nelimitată, dar nu şi resursele noastre”, declarase edilul în luna august.

Însă afirmaţiile sale de miercuri au fost urmate de critici ferme din partea asociaţiilor de apărare a drepturilor migranţilor.

Coaliţia pentru imigraţie din New York l-a acuzat joi pe Adams că ”respinge responsabilitatea unei gestionări defectuoase a noilor sosiţi, persoane vulnerabile în căutare de securitate”.

”Acest discurs periculos este ceva la care te-ai aştepta din partea unui politician de extremă dreapta”, au reacţionat asociaţiile Coaliţia pentru persoane fără adăpost şi Societatea pentru asistenţă juridică, într-un comunicat comun.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cine i-a invitat ?
    Oare nu tot primarii democrați ai orașului ?

    • El i-a invitat sa vina in SUA in speranta ca vor destabiliza statele din sud care majoritar sunt republicane. Ghinion. Odata ce migrantul ti-a intrat in tara, nu poti sa-i zici unde sa stea. Asa ca daca cineva le ofera o cursa spre NY, atunci sa stii ca o accepta.

  2. the south shall rise again mon

  3. Tarile democrate nu au cum sa controleze migratia pentru ca o migratie selectiva intra in contradictie cu politicile drepturilor omului. Iar in timp majoritatea va trebui usor usor sa se supuna drepturilor minoritatilor care atunci cand vor ajunge majoritari cu siguranta vor schimba mersul lucrurilor intr-o alta directie decat traditiile, legile si cutumele tarii gazda. Este paradoxul migrantilor „economici” care veniti intr-o tara pe care nu o inteleg si foarte diferita de cea de acasa ajung sa fie mai patrioti si mai traditionalisti decat erau cand au plecat sau chiar anarhisit in cazuri din ce in ce mai dese. Traim vremuri complicate, care se vor complica si mai mult in anii urmatori.