G4Media.ro

Criza imobiliară din China: Gigantul imobiliar Evergrande renunță la construcția unui stadion…

Sursa foto: Evergrande

Criza imobiliară din China: Gigantul imobiliar Evergrande renunță la construcția unui stadion de fotbal

Gigantul imobiliar chinez Evergrande, aflat în dificultate financiară, a anulat un contract pentru construirea unui stadion de fotbal într-un oraș din sudul țării și va primi 5,52 miliarde de yuani (799 milioane de euro) drept rambursare, potrivit BFM TV. Fosta companie imobiliară numărul unu din China, sugrumată de o datorie uriașă, se află în pragul falimentului. Arieratele sale au fost estimate anul trecut la aproximativ 300 de miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, compania a ratat termenul limită pentru a prezenta un plan de restructurare pentru salvarea grupului. Într-o declarație depusă joi seara la bursa din Hong Kong, Evergrande a declarat că „problema de lichiditate a grupului a avut un impact negativ asupra dezvoltării și construcției de terenuri” în orașul Guangzhou.

Evergrande încheiase un contract cu autoritățile orașului în 2020. Acesta prevedea utilizarea terenurilor în scopuri comerciale și sportive pe o perioadă de 40 de ani și de 50 de ani pentru alte utilizări comerciale. Evergrande a început lucrările, inclusiv construcția stadionului de fotbal din Guangzhou, care ar trebui să aibă cel puțin 80.000 de locuri, potrivit documentului.

„O pierdere de aproximativ 1,255 miliarde de yuani”

Rambursarea de 5,52 miliarde de yuani va fi plasată într-un cont escrow și va fi folosită pentru a achita datoriile legate de tranzacție, a declarat Evergrande. „Este de așteptat ca grupul să înregistreze o pierdere de aproximativ 1,255 miliarde” de yuani la valoarea contabilă totală a terenului, precum și a clădirilor, structurilor și a altor elemente de pe amplasament, după deducerea rambursării, a precizat Evergrande.

Pentru a ieși din această situație dificilă, Evergrande a încercat în ultimele luni să își reducă participațiile în companii și să vândă active. Președintele său, Hui Ka Yan, a plătit unele datorii cu ajutorul averii sale personale. De asemenea, a găsit un potențial cumpărător pentru sediul său central din Hong Kong, o clădire de 26 de etaje evaluată la peste 1 miliard de euro, potrivit presei.

Sănătatea financiară precară a Evergrande îi afectează pe concurenții săi, pe măsură ce cumpărătorii devin din ce în ce mai reticenți în a investi în piață, agravând și mai mult criza din industrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. N-au învățat nimic din criza 2008? Falimentul e doar chestiune de timp…

    • Deja a început falimentul economiei chineze…iar ei se visează imperialiști și trec acum prin cea mai mare criza economică.

    • Nu știu ce au învățat chinezii din criza din 2008, dar cu siguranță rromânii n-au învățat prea multe.

  2. Inca n-a inceput Caderea !