G4Media.ro

Criza afgană: Europa se pregătește să investească în țările din jurul Afganistanului…

Foto: Google Maps

Criza afgană: Europa se pregătește să investească în țările din jurul Afganistanului pentru a ține acolo refugiații care fug de talibani

Uniunea Europeană se pregătește să negocieze cu țările din jurul Afganistanului pentru a le convinge să preia valul de refugiați afgani, anunță El Pais. Statele în care UE se pregătește să investească sume considerabile de bani pentru a ține refugiații departe de granițele sale sunt, în principal, Pakistan, Iran și Turcia, potrivit publicației spaniole.

Comisia Europeană și Consiliul UE se pregătesc de reuniuni pe această temă, dat fiind că problema migranților e una cu potențial negativ uriaș în UE. Oficialii europeni nu vor o repetare a evenimentelor din 2015 și 2016, când peste 2,3 milioane de refugiați au ajuns în Europa. Rezultatul acelei migrații masive a fost destabilizarea unor țări, presiune pusă pe regiuni întregi și alimentarea discursului unor partide anti-sistem.

Acum, UE vrea să acorde granturi speciale acestor țări pentru a le determina să adăpostească sutele de mii de afgani care fug din calea talibanilor.

UE a acordat în acest an 15 milioane de euro sub formă de ajutor umanitar Iranului, care adăpostește deja 3,5 milioane de refugiați afgani. Pakistanul a primit 20 de milioane de euro în 2020 și alte 7 milioane de euro în acest an pentru cele 3 milioane de refugiați afgani pe care îi găzduiește. (Foto: Google Maps)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Sa-l intrebe pe Citu cum sa-si obtina si cate un card de credit usor

 2. Dovada ca inca traim in Dark Ages. Illuminati ‘fura executati. Beznati integrati.

 3. nu mai bine incercati sa obtineti contracte pentru industria europeana? asa mai la discount dar macar sa facem niste bani…si le dezvoltam tara

 4. Vreau sa fiu hermafrodit, sa nu ma mai f..a…….UE.

 5. In curand vor incepe iar atentatele de mare amploare.

 6. In loc sa „investim” in hoteluri pentru cyuhapy cu masa gratis, cazare gratis, sanatate gratis, etc totul gratis…adica sa le finantam nemunca si reprodusul fara numar pe banii platitorilor de taxe europeni…

  Mai bine investim in protectia granitelor europene, monitorizare, preventie, personal inarmat, toate tarile tintesc in ilegalii ce forteaza granitele (pe mare, pe pamant, etc) precum Israelul, Australia, Emiratele Unite Arabe (unde se duc romanii in Dubai)
  Nu este responsabilitatea U.E. ce se intampla inafara granitelor, nu ne priveste, ne priveste ce se intampla in interiorul granitelor noastre.

 7. Dragi „dastepti de la brusal” – Sa nu cumva sa uitati Iranul ca mai au nevoe de „ceva parale” pentru construirea bombei atomice islamice – dar nu de rit sunnit !!! La cat va duce capul … nu m-as mira !