G4Media.ro

Cristian Ghinea: CCR îi dă mână liberă premierului Ciolacu să facă ce…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cristian Ghinea: CCR îi dă mână liberă premierului Ciolacu să facă ce vrea cu banii din buget

Respingerea sesizării USR pe tema modului discreționar în care a fost alimentat și utilizat Fondul de Rezervă Bugetară anul trecut arată că CCR îi dă mână liberă premierului Ciolacu să facă ce vrea cu bugetul României, spune fostul ministru al Fondurilor Europene, reprezentantul USR Cristian Ghinea.

„Este o ultimă decizie dintr-un lung șir de decizii scandaloase ale acestor trimiși ai găștilor pesede, penele și ai lui Iohannis în această structură care trebuia să fie garantul democrației și al statutului de drept, al respectării Constituției și a legilor țării. Instituțiile fundamentale ale statului român sunt golite de conținut, iar statul de drept și democrația au ajuns bătaia de joc a unor grupări, care acționează împreună doar pentru menținerea unei stări care asigură protecție aproape feudală unor privilegii și privilegiați. Trebuie să fim realiști și să conștientizăm că sistemul constituțional și de justiție favorizează un regim corupt care a luat-o pe calea autoritarismului”, a transmis Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

Acesta atrage atenția că e nevoie de o reformă profundă a Curții Constituționale și a sistemului de justiție, pentru înlocuirea oamenilor numiți politic cu profesioniști.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. cand veti fi la 30% va veti alege si voi un membru in ccr. daca nu stiati oriunde in lume, la acest nivel judecatorii sunt numiti de partid pe „viat” nu pana la 45 de ani.pana atunci… Daca ramaneati la guvernare (adica in guvern) poate faceati altceva cu fondul ala administrat „discretionar” de „guvern”. mai avem altceva domnul expert in „politici publice”? muncim si noi undeva, nu numai la usr? ne angajeaza cineva in baza cv? statul asta de drept a avut bazle puse de un comunist si a stins din fasa orice tentativa de meritocratie. dovada este usr, Da, cred ca am ceva cu”dreptacii” de la usr, ca sunt mult mai slabi decat pnl. si promiteau mai mult decat obositul pnl. baietii buni nare noroc. o alta cometa

  2. Domnul Ghinea are dreptate. Numai la nou democrația înseamnă că la fiecare 4 ani se aleg niște oameni care fac ce vor cu banii noștri.

  3. Pentru cauza lui Stalin și-a lui Lenin cu Dumnezeu înainte, tovarăși!