G4Media.ro

Cristi Dănileț despre ministrul justiției: Pentru o asemenea afirmație un student în…

Cristi Dănileț despre ministrul justiției: Pentru o asemenea afirmație un student în anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedură penală

“Ar trebui să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, eventual urmăriți penal și, de asemenea, să nu mai avem vinovați care să fie neurmăriți penal” – pentru o asemenea afirmație un student în anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedură penală, scrie judecătorul Cristi Dănileț pe Facebook, care a reacționat la o declarație făcută marți dimineața de ministrul justiției, Tudorel Toader.

”Astfel: orice arestat este nevinovat, căci motivele de arestare preventivă sunt altele decât cele de condamnare; orice trimis în judecată este nevinovat până la sfârșitul procesului; întotdeauna vor fi vinovați netrimiși în judecată, cât timp exista cazuri neraportate sau care nu pot fi probate. În fine, afirmația de mai sus este cu atât mai gravă, cu cât ea este făcută în plină procedură de selectare a unui procuror-șef: asta pentru că vinovăția o stabilește un judecător, întotdeauna și în orice stat, nicidecum un procuror”, mai scrie judecătorul Dănileț în postare pe Facebook.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Tot respectul pentru profesionalismul, corectitudinea si spiritul civic al d-lui Danilet.
  Nu trebuie sa ai pregatire juridica, ci doar o logica elementara, ca sa-ti dai seama de afirmatiile aberante ale acestui impostor si coada de topor care este tudorel toader. Daca orice inculpat se bucura de prezumtia de nevinovatie pana la hotararea definitiva a instantei, este clar ca in momentul arestarii preventive si/sau al trimiterii in judecata orice persoana este nevinovata.
  AR TREBUI SESIZATA COMISIA DE LA VENETIA CU PRIVIRE LA ACESTE AFIRMATII, NU DE ALTA, DAR SA STIE SI EI CE FEL DE COMPETENTA ARE UNUL DINTRE MEMBRII EI.
  CSM-ul se sesizeaza cumva??/!!

  • Cata vreme propunerile de arestare preventiva sunt admise de catre judecatori, dl Tudorel Toader, o ciudatenie in breasla universitara, trebuie sa-si indrepte atentia catre judecatori si sa-i „certe” pe acestia, pt ca, in sfarsit sa i se explice si „subtilitatea” privind prezumtia de nevinovatie” , care nu poate bloca , din principiu, luarea oricarei masuri preventive !

   PS. Tudorel Toader este fost procuror comunist, care a dispus in activitatea sa retineri preventive pt persoane suspecte de furturi din „avutul obstesc” si a cerut si obtinut in instanta arestari preventive impotriva unor persoane „aparate” de prezumtia de nevinovatie si a trimis in judecata fara sa cracneasca persoane care au adus prejudicii in cuantumuri de genul 4, 5, 6 lei (ceausisti) ! 😉

  • Domnul Danilet ar dori probabil sa trimita in anul 3 la facultatea de drept romaneasca si sa-i pice la examene si pe autorii codului penal german si toata magistratura germana care se ocupa de domeniul penal, ca noi suntem mai cu motz, stat de drept ca al nostru nu mai exista: Art 344 codul penal german se numeste Verfolgung Unschuldiger, adica, ce sa vezi, urmarirea penala a NEVINOVATILOR (un – ne , schuldig – vinovat): magistratul care urmareste intentionat o persoana, un nevinovat, fara sa existe fapta care sa incalce o lege, e pedepsit cu inchisoare pina la 10 ani , vorbim de urmarirea penala nefondata, intentionat pe persoana, in absenta unei fapte care ar fi incalcat legea. Art 345 Vollstreckung gegen Unschuldige – executarea unei masuri penale – ceea ce include arestarea preventiva – asupra unui NEVINOVAT . Sunt articole de la capitolul… abuz in serviciu, ala de nu exista la nemti ca doua paragrafe, ci se numeste infractiuni in indeplinirea functiei, Straftaten im Amt, si sunt 24 nu una. Prima faza a urmaririi penale e pe fapta -cum ajungeti sa urmariti persoane, sa le trimiteti in judecata chiar, cind fapta nu exista, sentinta frecventa recent? inseamna ca in mod real sariti aceasta faza a urmaririi penale ca sa urmariti tinte umane si incalcati unul din cele mai importante, fundamentale, principii ale statului de drept, nulla poena sine lege, fiindca nu-l intelegeti neam. Da, hai, sesizati Comisia de la Venetia, poate dau palme si magistraturii germane nu doar lui Toader: succesuri.

 2. Doamne apără și păzește, a-nnebunit lupu’Tudorel Topor !

  • Tudorel ii invata o lectie importanta pe studenti: legea nu conteaza, ce e important e subordonarea fata de mafia care controleaza tara in ziua respectiva, ca e PSD sau PNL.

   In Romania, ticalosia se rasplateste cel mai bine, degeaba stii carte daca nu esti conectat la partid.

   Asta pentru fraierii care mai cred ca Romania e o tara normala europeana si nu un azil de nebuni fara reguli.

 3. Pe vremuri erau niste tigari TT. Cum fumatul dauneaza grav sanatatii, tigarile, inclusiv TT, ar trebui starpite. 2dorel, zis si tt, o fi de acord?
  Prin afirmatia facuta, tt si-a exprimat deja optiunea in privinta viitorului nou sef DNA. Unul obedient politic. Care-o fi ala din cei 4, ca pe toti i-a laudat ca sunt candidati seriosi? Or te pomenesti ca de aia si-a exprimat deja intentia reluarii procesului de numire al sefului DNA? Nu o fi aparut candindatul ala care trebuie.

 4. Karateistul Danilet e handicapat saracu,dar are acum de fruca cu tragatorii pe nas hashtagisti de la Electric Castle!

 5. Aidet domnu Danilet, ce va faceti ca nu pricepet: domprofesor vorbeste pentru vulg, nu pentru studenti…stie mnealui ce vrea sa inteleaga vulgul 😉

 6. Când esti bocciu, te iei d’ai mari…

  • Aveti dreptate, si daca as fi fost in locul lui Klaus, as fi pus mana pe telefon si i-as fi spus vreo doua.
   PS. Nu s-o supara Todiras pt ca l-ati facut bocciu si l-o suna pe Daddy ca sa puna saua pe domniile voastre?! Ori mustatza, tot una…

 7. Cred ca dl Danilet nu intelege faptul ca acest individ a ajuns ministru datorita ipocriziei sale si a slugarniciei fata de partid si nicidecum pe baza cunostintelor juridice.

 8. Felicitari dle judecator! Aparati va demnitatea. „Imparatul e gol” ,sigur e gol !

 9. Felicitări Freitag!Ma bucur când citesc și constat ca mai sunt oameni care știu carte.In rest,mestecatori de lozinci inepte,in frunte cu Dănuleț.

 10. Ce a spus gresit Danilet?

  • Cu un lucru fundamental, omul este nevinovat INAINTE de a se incepe orice urmarire penala: este conditia sa normala. Dumneata, neavind nicio urmarire penala, cum te consideri, vinovat sau nevinovat? A trebuit sa-ti puna Danilet stampila pe frunte ca sa fii nevinovat? La acest tip de om nevinovat se refera Toader, la cel impotriva caruia NU AI DE CE sa faci un dosar penal. A incepe urmarirea pe persoana atunci cind nu exista o fapta care sa incalce legea este o aberatie, si daca se face intentionat, fiindca omul respectiv e tinta, aceasta e o infractiune in orice stat de drept, un abuz. In numeroasele inchideri de dosare si sentinte din ultimul timp in care se spune „fapta nu exista”, asta se vede, ca au fost chinuiti oameni, nevinovati inca inainte de a se incepe orice urmarire penala, caci obiectul acesteia, fapta care sa se fi comis cu incalcarea legii nu exista. La germani, urmarirea persoanei, fara sa existe fapta, este infractiune, abuz in serviciu ca sa intelegi, daca se face intentionat. Si procurorul respectiv e pedepsit cu inchisoarea. Articolele respective, 344-345 de cod penal german, pe care le-am dat de exemplu, folosesc in acest sens termenul de nevinovatie, ca stare normala a oricarui om, care nu are de ce sa aiba de a face cu justitia. Pentru Danilet, nevinovatia este strict ceva ce tine de trecutul printr-un proces penal/judecata, altfel spus, gindeste ca oamenii, toti oamenii, trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia in justitie, in bun spirit sovietic: nu exista om nevinovat ci doar cei de care nu ne-am ocupat inca.

 11. logica juridica, nu transcede logica formala,bre, freitagule.

 12. Freitag, daca tot ne dai exemple din codul penal german, Dragnea ar mai ocupa vre-o funcție publică în Germania cu doua condamnări la activ? In 2011 ministrul apărării și-a dat demisia doar din cauza unor speculații de plagiat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.