G4Media.ro

Criptomoneda Ether a depășit pragul de 3.000 de dolari, pentru prima oară…

sursa foto: ANABI

Criptomoneda Ether a depășit pragul de 3.000 de dolari, pentru prima oară din aprilie 2022

Pentru prima dată din aprilie 2022, criptomoneda Ether a depășit miercuri pragul simbolic de 3.000 de dolari, scrie BFM TV. Cea de-a doua criptomonedă ca mărime din punct de vedere al capitalizării (peste 353 de miliarde de dolari) s-a bucurat de o creștere spectaculoasă în ultimele zile: 10% în ultima săptămână și 20% în ultima lună.

Criptomoneda beneficiază de un context favorabil, stimulat de apariția, la jumătatea lunii ianuarie, a ETF-urilor Bitcoin spot, produse financiare care democratizează achiziționarea de bitcoin. În timp ce SEC, autoritatea de reglementare a pieței bursiere americane, a aprobat 11 ETF-uri spot pe bitcoin, mai mulți analiști consideră că autoritatea va aproba și ETF-uri spot de ether în cursul acestui an.

Opt cereri au fost depuse la SEC în acest sens, în special de către Fidelity, Blackrock și, mai recent, Franklin Templeton. SEC ar trebui să se pronunțe asupra ETF-ului VanEck cel mai devreme pe 23 mai. Analistul Eric Balchunas de la Bloomberg consideră că există 70% șanse ca SEC să accepte ETF-uri ether  până la 23 mai. Dacă autoritatea de reglementare din SUA aprobă acest prim ETF, există mari șanse ca și alte cereri să fie aprobate în același timp. La rândul său, Standard Chartered preconizează un ether de peste 4.000 de dolari dacă SEC aprobă ETF-ul.

Un ETF (sau Exchange Traded Fund) este un fond indexat tranzacționat la bursă care urmărește un indice bursier (sau unul sau mai multe active financiare sau fizice, cum ar fi aurul) prin replicarea creșterii și scăderii cursului acelui indice (sau al acelor active).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...