G4Media.ro

Crimeea şi alte regiuni din Rusia suspendă parada de 9 mai din…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Crimeea şi alte regiuni din Rusia suspendă parada de 9 mai din motive de securitate

Autorităţile din peninsula anexată Crimeea şi din mai multe regiuni ruse au anunţat vineri suspendarea paradei de 9 mai când Rusia celebrează victoria asupra Germaniei naziste, din motive de securitate, relatează EFE, transmite Agerpres.

„Crimeea nu intenţionează să organizeze nici parada militară de 9 mai, nici marşul ‘Regimentului Nemuritor’. Aceasta este legat de necesitatea de a asigura securitatea” participanţilor, a declarat liderul prorus al Crimeii, Serghei Axionov, pe canalul său Telegram.

Consiliul municipal din Sevastopol, oraşul-port care găzduieşte baza Flotei ruse din Marea Neagră, a anunţat, de asemenea, anularea defilării de 9 mai.

Direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării ucrainean (GUR) susţine că forţe ale sale au distrus patru lansatoare S-400, trei staţii radar, un punct de control şi echipamente de supraveghere aerospaţială în atacul de miercuri asupra aerodromului militar Djankoi.

Şi autorităţile din regiunile Briansk, la graniţa cu Ucraina, şi Saratov au susţinut anularea ceremoniilor cu ocazia Zilei victoriei asupra Germaniei fasciste în Marele Război pentru Apărarea Patriei, aşa cum numeşte Rusia cel de-al Doilea Război Mondial, care – potrivit ei – începe din 1941, când armata nazistă a atacat URSS.

De la începutul campaniei militare ruse în Ucraina, în februarie 2022, multe regiuni ruseşti, în special din partea europeană a ţării, au refuzat să organizeze parada anuală de teama acţiunilor de sabotaj din partea ucrainenilor.

Despre anularea paradei din Piaţa Roşie din Moscova nu s-a vorbit până acum, notează media rusă RBC. Dimpotrivă, ministrul apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că la defilarea din Piaţa Roşie vor participa peste 9.000 de militari, 75 de echipamente militare, precum şi avioane şi elicoptere. La parada din anul acesta vor defila şi participanţi la „operaţiunea militară specială” din Ucraina, a spus el. Din 18 aprilie, echipamentele care vor participa la parada din Piaţa Roşie au început să fie relocate la Moscova, conform portalului citat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...