G4Media.ro

Creștere spectaculoasă a numărului de teste de coronavirus, după ce au fost…

Foto: InquamPhotos - / George Călin

Creștere spectaculoasă a numărului de teste de coronavirus, după ce au fost raportate și testările repetate la aceeași persoană

Numărul de teste de coronavirus raportate de autorități a crescut spectaculos (de la aproape 5.000 joi la peste 8.200 vineri), după ce autoritățile au decis să includă în raportare și testele repetate la aceeași persoană.

Pentru cazurile confirmate de coronavirus se fac teste repetate până când două în zile succesive ies negative.

În plus, la persoanele aflate în carantină se fac cel puțin 3 teste fiecărei persoane: în prima, a 13-a și a 14-a zi de carantină (ultimele două teste sunt pentru a confirma că persoana nu mai este infectată). În prezent, în România sunt 4.044 de persoane în carantină instituționalizată. De asemenea, sunt testate
persoanele care sunt în izolare la domiciliu și au simptome ale bolii (vineri la prânz, 45.432 de persoane erau în izolare la domiciliu) și contacții descoperiți în timpul anchetelor epidemiologice. Detalii aici

Vineri, Grupul de comunicare strategică a anunțat că, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Grupul de comunicare strategică a explicat astfel creșterea numărului de teste raportate:

„Creșterea numărului de teste realizate comunicate vineri 20 martie a.c., la 8.284 de la 4.973 comunicate joi, 19 martie a.c., este determinată de mai mulți factori:
• Schimbarea metodologiei de raportare în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19)
• Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate.
• Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.
Reiterăm faptul că autoritățile au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR.”

Foto: Inquam Photos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Pocăiți-vă, sfârșitul lumii se apropie!

 2. Cheia e: in unitati private. Iar se directioneaza bugetul statului catre baietii destepti?
  De ce unitatile private nu primesc ei bolnavi de corona? Ca au saloane de 5 stele?
  Think boys, think!

 3. Pt ca eu plătesc când merg la privat și nu merg dacă e infect. Doar comuniștii nu înțeleg ceva atât de simplu.

 4. Ceva nu se leagā ! Numārul de teste creste spectaculos, numārul de cazuri noi zilnice scade ?!

  • Pt. că este vorba de numărul de testări, nu de persoane testate, iar o persoană a putut fi testată de mai multe ori.

 5. Mie incepe sa imi fie teama sa comentez. Daca va fi acceptata cererea privind derogare prevazuta de articolul 15 CEDO…e clar!

 6. Nu explicati de fapt nimic !! Stiu de la unul din primii 3 comunicatori (acum 2 zile) ca Romania are capacitate (oameni si aparatura, nu si teste) de testare de 700 teste moleculare pe zi !!
  Se spunea ca vor fi oameni instruiti, ca se vor cumpara dispozitive, ca vor veni din import teste, ca vor fi transferate niste dispozitive de la ANSVSA de la gripa aviara !! Daca s-a intamplat foarte bine dar nu vad de fapt nici o explicatie plus ca nici in vis nu cred ca tot ce proiectau s-a intamplat peste noapte !! Deci , daca in 25 de zile am facut 5,000 cum am facut 3000 intr-o zi ??!! Prin telepatie, e vorba de teste rapide sau ce naiba ??

 7. Au sosit saptamana asta cele 10,000 teste moleculare care au fost anuntate ca vor sosi ?! Acum o saptamana, inainte de sosirea acestora, Romania mai avea 1000 astfel de teste !!
  Daca ar fi existat vre-un jurnalist ar fi intrebat si am fi aflat si noi pana acum !!

 8. Pe mine ma intereseaza care este numarul exact de oameni (unici) testati pana acum, ca daca e sa ne luam dupa numarul de teste totale efectuate (doua in doua zile consecutiv) si vorbele traseistului Chirica de la Iasi (o data pe saptamana), ajungem la concluzia ca nu s-ar depasi numarul parlamentarilor si senatorilor români!