G4Media.ro

Creștere record de acte antisemite la nivel mondial, în 2021/ Jumătate din…

Creștere record de acte antisemite la nivel mondial, în 2021/ Jumătate din incidente au loc în Europa și o treime în SUA

Actele antisemite au atins în 2021 cel mai înalt nivel din ultimii zece ani, cu peste zece incidente pe zi în întreaga lume, potrivit unui raport publicat luni de Agenţia Evreiască şi Organizaţia Mondială Sionistă, transmite France Presse.

Aproape 50 la sută dintre actele antisemite au avut loc în Europa şi aproape 30 la sută în Statele Unite. Anul acesta a fost marcat de un număr record de acte antisemite în întreaga lume, se spune în acest raport anual.

”Principalele acte înregistrate au fost vandalizarea, distrugerea, marcarea şi profanarea pietrelor funerare, urmate de acte de propagandă”, subliniază raportul.

”Agresiunile fizice şi verbale reprezintă mai puţin de o treime din incidentele” înregistrate, detaliază raportul, publicat cu trei zile înainte de Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului, marcată joi.

Documentul indică, de asemenea, „o creştere semnificativă a numărului de conspiraţii antisemite postate pe reţelele de socializare” şi constată că această creştere a actelor antisemite în 2021 este parţial legată de pandemia de coronavirus.

În timpul demonstraţiilor împotriva restricţiilor sanitare din întreaga lume, unii protestatari au folosit simboluri precum steaua galbenă, ceea ce a dus la „banalizarea Holocaustului”, se arată în raport.

Creşterea numărului de acte antisemite este legată şi de războiul dintre Israel şi Hamas din mai 2021, al patrulea de când mişcarea islamistă armată a preluat puterea în Gaza.

Acest conflict „a provocat un val de demonstraţii pro-palestiniene şi anti-israeliene, dintre care marea majoritate au degenerat în incidente antisemite şi violenţe grave împotriva evreilor din zonă”, subliniază raportul.

Documentul consemnează, de asemenea, succese importante în lupta împotriva antisemitismului în 2021. De exemplu, unele ţări şi guverne au adoptat noi legi pentru a combate antisemitismul, adaugă acesta.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Asta e când tota lumea iți sufla in cur mai si ragii.

  • Tare postarea De adevarat academician agramat

  • Mersi, sper sa o înveți obligatoriu la scoală. In pauza poți studia istoria României asta daca nu râgâi prea mult .

  • Nah,
   De data asta ești cam paralel; nu prea ți-a mers.
   Îi ‘adună’ Cineva.
   O Mână.
   Pentru că îi vrea adunați în Țara pe care le-a dat-o și pentru că așa e Planul – așa e scris. De aici și frecvența acțiunilor … antisemite.
   O să crești și-o să-nțelegi.

   (Deuteronom 30: 4
   „Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul Dumnezeul tău și acolo Se va duce să te caute.
   Domnul Dumnezeul tău te va aduce în țara pe care o stăpâneau părinții tăi și o vei stăpâni; îți va face bine și te va înmulți mai mult decât pe părinții tăi.”)

  • @Oare eu sunt in tare Domului nu am unde sa fug si nici nu vreau, eu nu colind ca nebunul 40 de ani in deșert ,ci 2500 la mine acasă. Dumnezeu nu are de ce sa mă caute sunt tot aici . nu trebuie sa mă duca nici unde , nu sunt Israel care se învârte in cerc de 2000 de ani. Risipiți am fost si noi Romani , Turci, Austro-Ungaria, Germania, Bulgaria, Rusia, Polonia, zeci de invazii de la Attila la Mongoli si ce tot aici suntem. Am căzut sub Romani si am dat regi Romei, am fost in legiunile lui Attila si am calcat in picioare Roma ne-am numit împărați ai Romei, neam bâtul cu Constantin , cu Turci 300 de ani , cu Polonia, cu Rusia , cu ce vrei tu.
   Nu a venit nici un Dumnezeu sa ne ajute, voi cu tot ajutorul lui ați stat 2000 de ani si tot noi v-am ajutat. Spune-mi unde e ajutorul decât in noi , mâine daca luam mina de pe voi dispăreți din istorie. O mana de omeni într-o mare de ura.

 2. Promovarea la maxim a corectitudinii politice până la refuz va naște monștri, nu ar trebui să mai mire pe nimeni.

 3. Eu propun sa servim omenirii holocaust pe piine . Poate tine de foame ….

 4. Asa le zice religia sa fac!

 5. Creștere galopanta de acte antisemite si incendii cu artificii.