G4Media.ro

Creștere de peste 100% a ajutoarelor pentru înmormântare, la Brașov, din cauza…

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Creștere de peste 100% a ajutoarelor pentru înmormântare, la Brașov, din cauza deceselor provocate de coronavirus: ”Ne confruntăm cu o situație fără precedent”

Casa de Pensii Brașov anunță că a înregistrat creșteri semnificative a ajutoarelor pentru înmormântare, având creșteri și de peste 100% în lunile septembrie și octombrie a anului trecut, relatează Agenția de presă Rador.

“La Braşov, ne confruntăm cu o situație fără precedent, având în vedere numărul mare de decese. Cererile înregistrate de la 1 noiembrie sunt în jur de 60 pe zi. Pe lunile septembrie şi octombrie ale anului curent a fost înregistrată o creştere de peste 100% față anul precedent. Noi am făcut cereri suplimentare pentru acordarea acestor sume de la bugetul de stat, care s-au şi aprobat, deci nu sunt probleme la plăți”, a explicat directorul executiv al Casei Județene de Pensii, Diana Itu.

Ajutorul pentru înmormântare este în cuantum de 5.380 de lei.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, zilele trecute, că numărul solicitărilor pentru ajutoare de deces a crescut considerabil în ultima lună.

În capitală, cererile s-au dublat față de anii trecuți.

Sursa Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Șoșocii n-ar trebui să primească ajutorul de înmormântare!!!! (Nevaccinatii)
  Ce, noi plătim taxe să stimulăm si să susținem nerespectarea combaterii bolilor?

  • Iarasi esti prost? A scazut numarul de pensionari, vor fi bani pentru ajutorul tau de somaj.
   Daca ne spuneau si cum au scazut decesele in ultimii 10 ani ca au trait mosii cu perfuzii, vedeai ca se compenseaza cu cresterea de acum.

 2. Incep sa iasă costurile la suprafață din ce în ce mai mult și știm ca nu ne permitem. În Singapore – țară bogata de altfel – bolnavii de COVID-19 nevaccinați vor și puși sa plătească tratamentul, personal sau pe asigurare. Nu ar fi interesant sa se întâmple și la noi? Știu, o sa vina discuția ca toți „plătim” pentru servicii medicale, dar în realitate cei care plătesc nu beneficiază și invers. Și în ultima perioada cam cei care nu plătesc sau plătesc foarte putin beneficiază de spitalizare covid-19. Mă gândesc de nu ar funcționa? Dar, dacă tu nu crezi decât ca este o simpla răceală, conjurație mondiala ca sa ne decimeze pe noi romanii, poporul sfânt al omenirii, ca nu ți-a sta bine cu solzi pe spate sau dacă o tehnologie care este testata de treizeci de ani nu te convinge, de ce mai suni la 112 și de ce dorești servicii medicale, de care nu ai nevoie de fapt, pentru ca oricum te vei vindeca singur cu rugăciuni, talpa găștii, vitamina D,C, X,Y,Z și medicamente veterinare. Dar, dacă divinitatea sau orice altceva te-a adus cu picioarele pe pământ și te răzgândești , este în regula, dar costa.

  • iar costul spitalizarii vaccinatilor sa fie suportat de pfizer, nu?

  • Nu, ca vaccinatii mor de batrinete si comorbiditati, nu de covid, cum mor nevaccinatii de 90 de ani si cu cancer

  • Greu sa intelegi ca peste 90% din morti sunt nevaccinati, nu?

 3. @ionescu
  11.11.2021 la ora 5:35 pm

  Greu sa intelegi ca peste 90% din morti sunt nevaccinati, si necovidati, nu?

  • am senzația ca într-adevăr suntem o nație de idioți,se moare ,se moare datorita acestui virus și încă va desmonstrati cât de ……… sunteți,frumoasa tara pacat ca este locuita