G4Media.ro

Creștere cu peste 54 de mii a numărului de burse acordate în…

Foto: Pixabay.com

Creștere cu peste 54 de mii a numărului de burse acordate în 2024, după ce elevii de clasa a V-a au început sa primească burse de merit în luna februarie – date actualizate

Sunt cu peste 54 de mii mai multe burse de merit acordate în anul 2024, după ce elevii de clasa a V-a au fost incluși pe listele de elevi care pot primi burse de merit din luna ianuarie, arată datele actualizate de la Ministerul Educației, obținute la solicitarea Edupedu.ro. În același timp, a crescut și numărul burselor pentru mame minore, 857 față de 741 raportate pe 15 noiembrie 2023 la prima plată a burselor din acest an școlar.

Potrivit datelor Ministerului Educației centralizate la nivelul lunii ianuarie, sunt aproape 517.000 de burse de merit care au urmat să fie plătite pe 15 februarie pentru elevii de clasele V-XII. În luna noiembrie a anului trecut, când s-au plătit primele burse din acest an școlar, pe lunile septembrie și octombrie, erau circa 461.700 de burse de merit.

Diferența ar veni din faptul că, pe 15 februarie, au primit burse de merit acordate pentru rezultatele școlare – nu pentru concursuri sau olimpiade din anul trecut, pentru că acestea s-au acordat de la prima plată – elevii de clasa a V-a.

Revenind la datele actualizate (tabelul, mai jos în articol), în ianuarie au fost peste 757.000 de burse sociale, care se acordă pentru elevii din familii monoparentale, cu venituri mici sau pentru situații medicale. Sunt cu 18.000 mai multe decât în noiembrie, arată un calcul Edupedu.ro. Pentru aceste burse, potrivit metodologiei, se pot depune documente la secretariatele școlii oricând pe parcursul acestui an școlar.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...