G4Media.ro

Crăciun în austeritate la Miercurea Ciuc / Primar: Se vor folosi numai…

Sursa foto: Pixabay

Crăciun în austeritate la Miercurea Ciuc / Primar: Se vor folosi numai instalaţiile de anul trecut / Patinoarul în aer liber nu va fi pus în funcțiune din cauza costurilor ridicate

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a anunţat că, în acest an, nu vor putea fi cumpărate instalaţii noi pentru iluminatul de sărbători, care să le înlocuiască pe cele deteriorate, din cauza restricţiilor impuse de ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare, motiv pentru care vor fi folosite doar cele funcţionale de anul trecut, relatează Agerpres.

„Iluminatul stradal de sărbătoare va exista, dar va exista numai cu instalaţiile încă funcţionale de anul trecut. Noi, de fiecare dată, în octombrie facem verificarea instalaţiilor, pentru că se deteriorează întotdeauna când sunt lăsate iarna pe stâlpi, 2-3 luni. Şi, atunci, noi întotdeauna în octombrie facem necesarul, în noiembrie facem completările, începând cu montarea, care deja poate să fie funcţională în decembrie. Din păcate, anul acesta nu vom putea completa cu noi instalaţii. Chiar dacă noi cheltuim anual câteva zeci de mii de lei pe completare, acum nu vom putea face din cauza ordonanţei 90, dar asta nu înseamnă că nu va fi atmosferă de sărbătoare, ci va fi puţin mai discretă şi pe anumite areale ale localităţii nu vom putea monta efectiv, pentru că trebuie să reorganizăm”, a declarat presei Korodi Attila.

Iluminatul de sărbători ar trebui să pus în funcţiune, în Miercurea-Ciuc, la începutul lunii decembrie, atunci când, în mod tradiţional, se aprinde prima lumânare de Advent.

Primarul nu a putut preciza dacă programele de sărbători vor fi afectate de ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare, acest aspect fiind încă analizat la nivelul municipalităţii.

În ceea ce priveşte amenajarea patinoarului în aer liber din centrul oraşului, Korodi a arătat că există soluţii administrative, dar se poartă discuţii, deocamdată, cu compania publică a primăriei, Sport Centrum.

„Am dori foarte mult, dar verdictul final vine după ce avem toate datele financiare”, a spus primarul din Miercurea-Ciuc.

Patinoarul în aer liber din centrul municipiului a funcţionat, singura dată, în anul 2021, pe perioada sărbătorilor de iarnă şi a avut un succes foarte mare în rândul locuitorilor, dar în 2022 s-a renunţat la amenajarea lui din cauza costului energiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...