G4Media.ro

Cozi uriașe la intrarea în țară, dar și la ieșirea prin vama…

Cozi uriașe la intrarea în țară, dar și la ieșirea prin vama Nădlac / Ungaria ar fi redus personalul de la frontieră. Prefectul de Arad: Din informațiile mele, partea maghiară lucrează cu doar trei persoane

Cozi uriașe de mașini, de până la zece kilometri s-au format la Nădlac, atât la intrarea, cât și la ieșirea din România, după ce traficul a crescut, însă una dintre cauze este reducerea personalului la frontieră de către Ungaria. Prefectul de Arad, Gheorghe Stoian, spune că partea maghiară ar lucra doar cu trei persoane, în condițiile în care, din cauza pandemiei de coronavirus, toți cei care trec frontiera sunt verificați.

Poliția de frontieră estimează un timp de așteptare de 5 ore.

Trecerea frontierei se face doar prin punctul de trecere Nădlac I, PTF Nădlac II fiind deschis doar pentru camioane.

„Ce pot să vă spun, desigur, din ce am discutat cu lucrătorii de aici, este faptul că situația are la bază, în principal, două cauze. Vorbim în primul rând despre faptul că a crescut traficul, iar o altă cauză este deficitul de personal al colegilor maghiari. Din informațiile mele, partea maghiară lucrează cu doar trei persoane, pe când noi avem mult mai multe”, a declarat prefectul Gheorghe Stoian, aflat la Nădlac, pentru Special Arad.

Și reprezentanții Poliției de Frontieră confirmă lipsa de personal din partea maghiară.

„Ce vă pot spune este că a crescut substanțial numărul de persoane care trec frontiera, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire. O altă problemă care cauzează aceste cozi este lipsa de personal a părții maghiare. La noi nu este o problemă cu personalul. Totodată, la acești timpi ridicați de așteptare contribuie și formalitățile care se fac acum, iar aici ne referim la completarea unui formular, la luarea temperaturii etc. Vă mai pot spune că, până la problema pandemiei, timpul de așteptare pentru o persoană era de aproximativ un minut, în vreme ce acum este de aproximativ zece minute”, a declarat agent-șef adjunct Claudia Ardelean, din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Acesta a dat mai multe explicații despre cauzele ce au dus la asemenea timpi de așteptare.

„În ceea ce privește PTF Nădlac I, avem deschise 4 artere pe sensul de intrare în România. Pe trei dintre acestea se face accesul cu autoturisme, iar pe unul pe jos. Pe sensul de ieșire avem tot 4 artere deschise, dar aici nu este cazul să vorbim despre trecerea frontierei pe jos. În ceea ce privește PTF Nădlac 2, avem deschise 7 artere pe sensul de intrare și 5 artere pe sensul de ieșire. Reamintim că prin PTF Nădlac 2 trecerea se face doar pentru camioane. Timpul de așteptare este într-adevăr mare. Coada, în ceea ce privește PTF Nădlac 1, se întinde pe aproximativ 10 km. Sunt foarte multe autoturisme, inclusive camioane. Timpul de așteptare pentru camioane este undeva la 50 de minute, în vreme ce pentru autoturisme și pietoni este mult mai mare. Cum v-am spus, cauzele principale constau în triajul epidemiologic, completarea formularelor și restul formalităților necesare de când a fost instituită Starea de urgență, iar mai apoi cea de alertă. În același timp vorbim despre faptul că partea maghiară a redus personalul. Astfel, deși noi avem suficient personal cât să deschidem absolut toate arterele, nu putem face asta, fiindcă partea maghiară nu are suficient personal”, ne-a mai explicat agent-șef adjunct Claudia Ardelean.

Unul dintre românii care au intrat în această dimineață în România pe la Nădlac, Cătălin Mitrea, a declarat, la Digi24, că a așteptat 9 ore pentru a intra în țară.

El a spus că noul formular care trebuie completat cuprinde numele, adresa, semnătura persoanei care îl completează și care trebuie să bifeze dacă va merge în izolare la adresa din buletin sau la altă adresă sau dacă cere să meargă într-un centru de carantină al statului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Ceva nu se leagă !
  Dacă problema este la partea maghiară de ce sunt cozi interminabile la intrarea ȋn România ?
  Dacă o maşină stă mult mai mult la unguri la noi nu ar trebui să existe nici cel puţin o maşină la coadă !

  • Nici nu o sa imi bat capul sa iti explic
   O sa te rog sa citesti inca o data ce ai scris ca sa iti dai seama unde e problema

  • Problema corect pusã. E rauncatul pisicii în curtea vecinului. La iesirea din Ungaria nu e nevoie de nici o formalitate, nu acolo se asteaptã ci la intrarea în România.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.