G4Media.ro

Covid în China: 1,7 milioane de persoane plasate în carantină în estul…

Sursa foto: AFP

Covid în China: 1,7 milioane de persoane plasate în carantină în estul țării

China a plasat 1,7 milioane de persoane în carantină în provincia estică Anhui, unde aproximativ 300 de noi cazuri au fost raportate luni, în cadrul unui nou focar de Covid în unele regiuni, potrivit Le Figaro.

Gigantul asiatic adoptă o abordare dură în fața virusului, cu campanii majore de depistare, carantine obligatorii și închideri imediat ce apar câteva cazuri. Reapariția epidemiei din Anhui survine în timp ce economia chineză își revine încet după blocarea Shanghaiului, care a fost ridicată la începutul lunii iulie, după mai multe luni. Două orașe din provincie, Sixian și Lingbi, au anunțat închideri care afectează peste 1,7 milioane de persoane. Aceștia pot ieși din casele lor doar pentru a fi testați.

Menținerea circulației virusului la un nivel minim

Televiziunea de stat CCTV a difuzat imagini cu străzile goale din Sixian în weekend, locuitorii făcând coadă pentru al șaselea test PCR în câteva zile.

Ministerul Sănătății a raportat luni 287 de noi cazuri pozitive în Anhui, ceea ce a dus la un total de peste 1.000 de cazuri în provincie în ultimele zile. Guvernatorul provinciei, Wang Qingxian, a îndemnat autoritățile să „implementeze o depistare rapidă”, să aplice carantina și să raporteze cazurile cât mai curând posibil.

De asemenea, provincia vecină Jiangsu a raportat luni 56 de cazuri noi în patru orașe. Numărul de cazuri rămâne foarte mic în China, în comparație cu marea majoritate a altor țări. Dar autoritățile intenționează să limiteze cât mai mult posibil circulația virusului, din cauza resurselor medicale limitate în unele locuri și a ratei relativ scăzute de vaccinare în rândul persoanelor în vârstă. Cu toate acestea, această strategie are un preț ridicat asupra economiei gigantului asiatic.

Singura relaxare notabilă luată în ultimele săptămâni de autorități: carantina la sosirea în China este acum redusă la 10 zile, față de cel puțin 21 de zile inițial.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ‘dumnezeu’ asta-i tara potrivita pentru tine, go!