G4Media.ro

Cotidianul The Times publică necrologul ”democraţiei britanice” după amânarea Brexit-ului

Cotidianul The Times publică necrologul ”democraţiei britanice” după amânarea Brexit-ului

Cotidianul britanic The Times a publicat luni un ”necrolog” care anunţă că ‘Democraţia britanică (a decedat) la 29 martie 2019, la vârsta de 312 ani’, cu referire la ziua în care Regatul Unit urma să se retragă din Uniunea Europeană, notează dpa, preluată de Agerpres.

‘Cu adâncă tristeţe (anunţăm că) Democraţia a murit liniştită, în somn’, stă scris în necrologul publicat în cotidianul conservator.

‘Cauza decesului a fost un act criminal, iar vinovaţii nu au fost aduşi încă în faţa justiţiei’.

‘Democraţia a făcut campanie pentru domnia legii, drepturile omului şi alegeri libere. Ea a ascultat pe toată lumea şi a dat câştig de cauză majorităţii în toate deciziile sale’, se mai spune în necrolog.

‘Va fi regretată profund. Dumnezeu să-i aibă în pază sufletul’, încheie anunţul.

‘Vârsta’ aşa-zisului ‘deces al democraţiei britanice’, 312 ani, pare să se refere la crearea Regatului Unit şi la întrunirea primului parlament britanic după ce legislativele englez şi scoţian au adoptat Legile Uniunii în anul 1707.

Nu se ştie cine a dat acest anunţ, apărut la rubrica ‘Naşteri, căsătorii şi decese’ a cotidianului The Times.

Premierul Theresa May a obţinut săptămâna trecută o a doua amânare a Brexit-ului, până la 31 octombrie, faţă de care ea şi-a exprimat ‘regretul profund’.

Amânarea a nemulţumit numeroşi politicieni pro-Brexit, în timp ce mulţi deputaţi pro-UE susţin că alegătorii au dreptul democratic la un nou referendum asupra rezultatului final al negocierilor cu privire la Brexit, după ce, la votul popular din 2016, o majoritate redusă a optat pentru ieşirea din UE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Da, e pacat ca nu si-au nenorocit economia iesind din UE.

 2. Democraţia nu se poate baza pe dezinformarea electoratului de către şmecheri.

 3. Democratia in Marea Britanie a murit odata cu aparitia neo marxismului european reprezentat de Junker and Co. Oricum, britanicii vor muri de gat cu europenii, asta daca nu se schimba ceva tratate si politicile UE.

  • MUH nEOmarXisM eUrOPEan!!
   Marş la trollat pe RT şi alte cocini ale gândirii, aici n-ai pe cine prosti.

   Mănânci şi tu ce cade din pampersul pentru seniori al lui Rupert Murdoch, Voiculescul lor, patronul The Times. „I once asked Rupert Murdoch why he was so opposed to the European Union. “That’s easy,” he replied. “When I go into Downing Street they do what I say; when I go to Brussels they take no notice.”

   Clar ca bonjour.

 4. Daca UE nu cedeaza nimic din acordul semnat cu T.May, brritanicii vor iesi fara nici o intelegere din uniune. Parlamentul nu va putea invoca in fata alegatorilor ( pentru ca ei acolo traiesc) ca ratificarea refuzata de 3 ori a acestui acord este valabila pentru 31 oct. 2019.A se dezice politic de acest vot multiplu este chiar mai grav decat a intoarce referendumul.

  • Vă arde rău, rău de tot că Brexitul e veriga slabă în războiul de destabilizare a Vestului. Asta e, băieţi, se vede de la distanţă că Davis, Farage, Fox, Johnson, Mogg şi toţi baronii locali şi naţionali Tory sunt verii de la oraş ai lui Dragnea. Mafioţi mai spălaţi, nu crescuţi cu buda în curte, dar la fel de plini de ifose incompetente şi la fel de penali. şi când se confruntă cu profesionişti UE gen Sabine Weyand rămân în turul gol că nici baronul n-are haine, dar mai împăratul.

  • @Rabdare si tutun

   Esti nostim, dar amesteci lucrurile.

 5. Pe scotieni i-a intrebat Rupert Murdoch cum sta treaba cu democratia? Dar pe irlandezii din Belfast?

 6. Știrea e un pic gonflată. În niciun caz nu e vorba de un necrolog asumat de redacția Times, care la rubrica „Register” publică în fiecare număr necrologuri extinse, scrise de jurnaliști / editorialiști / buni cunoscători ai celor decedați.
  În cazul de față vorbim de un anunț morturar satiric, publicat de un necunoscut la rubrica de anunțuri plătite. În mod normal, presa de calitate omite genul acesta de știre, el fiind rostogolit de presa tabloidă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.