Donează aici. Susține o presă liberă.
Funcționăm ca organizație non-profit, iar banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt destinați integral finanțării proiectului G4Media.
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Criza climatică a fost identificată anterior ca fiind o amenințare pentru cafea și bere, iar impactul său s-ar putea extinde acum la o altă bucurie a vieții: desertul, scrie The Guardian.
Costul global al zahărului a crescut la cel mai ridicat nivel din 2011, ca urmare a îngrijorărilor legate de ratele de subproducție din India, care a cunoscut o perioadă de secetă extremă care a amenințat culturile, și din Thailanda, care se confruntă cu o secetă severă. Cele două țări sunt cei mai mari exportatori de zahăr, după Brazilia.
Temperaturile în creștere la nivel global – se așteaptă ca anul 2023 să fie confirmat pe scară largă ca fiind cel mai cald an înregistrat vreodată – alimentează secetele și alte fenomene meteorologice extreme care afectează producția de alimente, inclusiv cea de zahăr. Majorarea prețurilor a început deja să se vadă în ciocolată, dulciuri și alte deserturi.
Citește integral pe economedia.ro