G4Media.ro

Coreea de Sud anunţă un pachet de sprijin de 19 miliarde dolari…

Sursa foto: Unsplash/ Babak

Coreea de Sud anunţă un pachet de sprijin de 19 miliarde dolari pentru industria semiconductorilor

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a anunţat joi un pachet de sprijin de 26.000 miliarde de woni (19 miliarde de dolari) pentru industria semiconductorilor, vitală pentru statul asiatic, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

În cadrul acestor măsuri de sprijin, Guvernul de la Seul plănuieşte un program de sprijin financiar pentru cipuri, în valoare de aproximativ 17.000 miliarde de woni, prin banca de stat Korea Development Bank, în vederea susţinerii marilor investiţii ale producătorilor de semiconductori.

Un fond de 1.000 miliarde de woni va fi înfiinţat pentru sprijinirea companiilor care proiectează cipuri şi a firmelor producătoare de echipamente în industria semiconductorilor, a precizat Yoon.

Acesta a cerut Ministerului Industriei să vină cu măsuri inovative pentru a consolida competitivitatea ţării în sectorul cipurilor de ultimă generaţie.

Semiconductorii sunt fundaţia cheie a economiei sud-coreene orientate spre export. În aprilie, exporturile de cipuri au reprezentat 18% din totalul exporturilor celei de-a patra mari economii din Asia.

Cei mai mari producători mondiali de cipuri de memorie, Samsung Electronics şi SK Hynix, au sediul în Coreea de Sud.

Autorităţile construiesc un proiect tehnologic gigant în Yongin, la sud de capitala Seul, care ar urma să devină cel mai mare complet global pentru producerea de cipuri, menit să atragă companiile care proiectează cipuri şi firmele ce produc echipamente în industria semiconductorilor.

Cu ajutorul investiţiilor masive, Coreea de Sud vrea să extindă semnificativ activităţile de cercetare-dezvoltare (R&D) pe segmentul semiconductorilor de ultimă generaţie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...