G4Media.ro

Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni…

sursa foto: asia.nikkei.com

Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie

Armata sud-coreeană a anunţat că a tras focuri de avertisment la sfârşitul săptămânii trecute după ce soldaţii nord-coreeni au intrat pentru scurt timp pe teritoriul său, relatează Reuters, citată de News.ro.

Soldaţii nord-coreeni au trecut duminică linia de demarcaţie care separă cele două Corei şi au intrat pe teritoriul sud-coreean, a declarat marţi Statul Major interarme sud-coreean (JCS).

„Soldaţii nord-coreeni care lucrau în interiorul DMZ pe frontul central au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie militară”, a precizat JCS într-un comunicat, referindu-se la zona demilitarizată (DMZ) care separă cele două state inamice din 1953.

„După ce armata noastră a emis mesaje de avertizare şi a tras focuri de avertisment, aceştia s-au retras spre nord”, a continuat acesta.

„În afară de retragerea imediată a soldaţilor nord-coreeni după focurile noastre de avertisment, nu a fost observată nicio mişcare neobişnuită”, a adăugat JCS..

Acest incident survine după ce Coreea de Nord a trimis recent mii de baloane cu gunoaie către vecina sa din sud, susţinând că răspunde la o campanie organizată de dezertori nord-coreeni care au trimis pliante cu propagandă anti-Phenian din Coreea de Sud.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...