G4Media.ro

Coreea de Nord susține că noul acord de cooperare militară dintre SUA,…

Sursa foto: Unsplash/ Micha Brändli

Coreea de Nord susține că noul acord de cooperare militară dintre SUA, Coreea de Sud și Japonia materializează planul Washingtonului pentru un „NATO asiatic”

Coreea de Nord a criticat recentul acord dintre Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia privind consolidarea cooperării militare ca fiind un mijloc de materializare a unui plan al SUA pentru o alianță militară precum NATO în regiunea asiatică, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a declarat acest lucru la o întrebare adresată de KCNA, a relatat duminică agenția de presă de stat.

„Realitatea arată în mod clar că scopul real al SUA de a răspândi zvonul despre ‘amenințarea din partea Coreei de Nord’ este de a oferi o scuză pentru a obține supremația militară asupra regiunii Asia-Pacific”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Situația existentă necesită mai urgent consolidarea apărării țării pentru a face față în mod activ agravării rapide a mediului de securitate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Liderii Statelor Unite, Coreei de Sud și Japoniei s-au întâlnit săptămâna trecută, în marja unui summit NATO, și au convenit să exploreze mijloace suplimentare pentru a consolida „descurajarea extinsă” împotriva Coreei de Nord.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. este evidenta iminenta aparitie peste tot in lume a unor structuri militare si administrative de forma NATO si UE . presedintele biden a facut asta posibil .