G4Media.ro

Coreea de Nord se laudă că este singura țară care poate „zgudui…

Sursa foto: KCNA

Coreea de Nord se laudă că este singura țară care poate „zgudui întreaga lume” testând rachete nucleare care pot lovi direct Statele Unite

Coreea de Nord s-a lăudat marți că este una dintre puținele țări din lume care lansează arme nucleare și rachete avansate și singura care se poate opune Statelor Unite prin „zguduirea lumii” cu teste de rachete nucleare, relatează Reuters.

Tensiunea internațională a crescut din cauza unei serii recente de teste de rachete balistice nord-coreene, acțiuni interzise de mult timp de Consiliul de Securitate al ONU. Ianuarie a fost o lună record de astfel de teste, cu cel puțin șapte lansări de rachete, inclusiv un nou tip de „rachetă hipersonică” capabilă să fie manevrată la viteză mare.

De asemenea, printre teste s-a numărat și prima tragere din 2017 până în prezent a unei rachete balistice cu rază intermediară Hwasong-12, capabilă să lovească teritoriile SUA din Oceanul Pacific.

„În lumea de astăzi, în care multe țări își pierd timpul încercând să facă față Statelor Unite cu supunere oarbă, există doar țara noastră pe această planetă care poate zgudui lumea trăgând o rachetă regiunea continentală a SUA în raza de acțiune”, a declarat Ministerul de Externe al Coreei de Nord, într-un comunicat de presă.

Seria de teste începute de la Anul Nou a reprezentat „realizări remarcabile” care au întărit „descurajarea războiului” împotriva Coreei de Nord, se arată în declarația de pe site-ul diplomației nord-coreene.

„Există peste 200 de țări în lume, dar numai câteva au bombe cu hidrogen, rachete balistice intercontinentale și rachete hipersonice”, se spune arată în comunicat.

Declarația a făcut referire la Hwasong-15, racheta balistică intercontinentală cu cea mai lungă rază de acțiune (ICBM) testată vreodată de Coreea de Nord – cu care Phenianul a efectuat un test în 2017 – și se crede că are raza de acțiune necesară pentru a livra un focos nuclear oriunde în Statele Unite. Documentul a mai amintit și de racheta Hwasong-12, cu care Coreea de Nord a amenințat cândva că o va folosi în Guam.

Discuțiile pentru a convinge Phenianul să renunțe sau să-și limiteze arsenalul în schimbul reducerii sancțiunilor au fost blocate din 2019.

Statele Unite au cerut luni Coreei de Nord să-și anuleze programele nucleare și de rachete balistice și să acorde prioritate nevoilor propriului popor.

Oficialii americani și sud-coreeni spun că se tem că lansarea lui Hwasong-12 pe 30 ianuarie ar putea fi un pas către reluarea completă a testelor ICBM-urilor sau armelor nucleare ale Coreei de Nord. Phenianul nu a mai efectuat un test nuclear sau tras un ICBM din 2017.

Un think tank de la Washington a transmis luni că a identificat o bază militară aproape de granița Coreei de Nord cu China, care este probabil destinată staționării ICBM-urilor.

Sursa foto: KCNA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ei inca nu stiu ca rachetele trebuie sa si ajunga in US?

  2. Daia nu ne mai suporta planeta, dar nici noi între noi.
    Mintea a luat o razna!

  3. Grăsanul, derbedeul PCC, iar e în sevraj

  4. Au embargo pe artificii de tot trag astia cu rachete?

  5. Singurul lucru cu care pot „zgudui” astia lumea este nivelul de trai, echivalent cu anii 1500 prin lume. Amaratii care traiesc sub odiosul regim mananca iarba de pe strada de foame, in timp ce, doar in gand, daca uita sa pronunte corect toate titlurile de zeitate ale stapanului risca, pentru 3 generatii, lagar pe viata!