G4Media.ro

Coreea de Nord este pregătită să își mobilizeze forțele nucleare, avertizează Kim…

Sursa foto: Facebook/ Kim Jong Un

Coreea de Nord este pregătită să își mobilizeze forțele nucleare, avertizează Kim Jong-un: Phenianul, gata pentru „orice confruntare militară” cu SUA

Coreea de Nord este pregătită să își mobilizeze forțele nucleare de descurajare a războiului, a afirmat liderul său Kim Jong-un, relatează BBC.

Vorbind la un eveniment de aniversare a Războiului din Coreea, Kim a adăugat că țara este „pe deplin pregătită pentru orice confruntare militară” cu SUA, a relatat agenția de știri de stat KCNA.

Comentariile vin în contextul în care Coreea de Nord se teme că ar putea pregăti un al șaptelea test nuclear.

SUA au avertizat luna trecută că Phenianul ar putea efectua un astfel de test în orice moment.

Cel mai recent test nuclear al Coreei de Nord a avut loc în 2017. Cu toate acestea, tensiunile au crescut în peninsula coreeană.

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, spune că Coreea de Nord a testat un număr fără precedent de rachete în acest an – 31, comparativ cu 25 pe parcursul întregului său ultim an record, 2019.

Deși Războiul coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistițiu, Coreea de Nord îl revendică drept o victorie împotriva SUA. Sărbătorile anuale de „Ziua Victoriei” sunt marcate de parade militare, focuri de artificii și dansuri.

În discursul său pentru a marca evenimentul, Kim a declarat că amenințările nucleare din partea SUA impun Coreei de Nord să realizeze „sarcina istorică urgentă” de a-și consolida autoapărarea.

Statele Unite au prezentat în mod eronat exercițiile militare regulate ale Coreei de Nord drept provocări, a adăugat el.

De asemenea, Kim a părut să abordeze rapoartele conform cărora Coreea de Sud se pregătește să revigoreze un plan de contracarare a amenințării nucleare nord-coreene prin organizarea de lovituri de precauție în cazul unui atac iminent.

Așa-numita strategie „Kill Chain”, elaborată pentru prima dată în urmă cu un deceniu, prevede lovituri preventive împotriva rachetelor Phenianului și, eventual, a liderilor săi de rang înalt.

Unii analiști au avertizat că această strategie comportă propriile riscuri și ar putea alimenta o cursă a înarmării.

La celebrarea Zilei Victoriei, Kim a declarat că guvernul și armata președintelui sud-coreean Yoon Suk-yeol vor fi „distruse” dacă va efectua lovituri preventive.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Don Quijote de la Phenyang! Varianta 2022 color

  2. Paiața lui Putler…

  3. Cred ca nu le-ar lua mai mult de o luna sa le faca praf armata, dar nu le pot scoate din cap comunismul.

  4. Asa latra si Saddam, ca face si drege si ii ameninta pe americani zilnic la TV dupa ce-au fost goniti din Kuweit…. Ce mai face Saddam acum?

  5. iar au ramas fara orez??

  6. Norocul astuia e ca nu-si pune nimeni mintea cu el.
    Asta e o piatra de moara legata de gatul Chinei si al Rusiei.

  7. Băiețeii cu ochii țuguiați chiar vor să primească ce a vrut MacArthur să le ofere. Dacă mergeau pe mâna lui MacArthur, acum întreaga Chină ar fi fost un Taiwan, iar coreenii din Nord ar fi avut o chiftea în stomac și capitala la Seoul.