G4Media.ro

Control al Protecției Consumatorilor la restaurante McDonalds și KFC din București: porții…

Sursa foto: ANPC

Control al Protecției Consumatorilor la restaurante McDonalds și KFC din București: porții de cartofi mai mici decât gramajul afișat, paharele cu sucuri umplute sub nivelul înscris / Amenzi de 15.000 de lei și suspendarea temporară a activității

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au făcut un control la restaurante McDonalds și KFC din București, unde au constatat că porțiile de cartofi erau mai mici decât gramajul afișat sau că paharele cu sucuri erau umplute sub nivelul înscris. Au fost date amenzi de 15.000 de lei și s-a decis suspendarea temporară a activității, potrivit unui comunicat al Protecției Consumatorilor.

Comunicatul integral:

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat, în primele zile ale acestui an, acțiuni de control la două cunoscute lanțuri de fast-food din Capitală: McDonalds și KFC, deținute de operatorii economici Premier Restaurants Romania SRL, respectiv US Food Network SA.
În urma neregulilor constatate, care afectau interesul economic al consumatorilor, comisarii CPCMB au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei și au dispus măsurile complementare de
– oprire temporară a desfășurării activității până la remedierea abaterilor
– remediere a deficientelor de informare, în termen de 30 de zile, de la data controlului.

„Furatul la cântar sau cu ocaua păreau lucruri apuse de pe vremea lui Cuza. Sunt convins că nu compania mamă îndeamnă la furt, dar iată că se dovedește că ar fi trebuit să se implice mai mult pentru ca aceste situații să nu apară. Ce mi se pare cel mai ciudat, este faptul că niciodată nu e favorizat consumatorul, când apar astfel de abateri. Permanent cel care pierde este acesta, iar cel care câștigă este operatorul economic. Transmitem, astfel, un mesaj, la începutul acestui an, că nu vom schimba abordarea decât în mai ferm” – Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Neregulie constatate au fost:

– Existența unor neconcordanțe în defavoarea consumatorilor, în ceea ce privește gramajul porțiilor de cartofi prăjiți, gramajele declarate fiind mai mari decât cele constatate în urma cântăririi produselor gata de consum, prin sondaj

– Existența unor diferențe, în defavoarea consumatorilor, la băuturile răcoritoare comercializate de la dozator, în sensul că nivelul de lichid nu atingea marcajul înscris pe pahar

– Lipsa mentiunii asupra ingredientelor cu potențial allergen, în lista de pretțri cu informații privind denumirea, gramajul și prețul produsului, din vecinătatea caselor de marcat

– Lipsa mentiunii asupra gramajului produselor, pe panoul tactil interactiv de prezentare și comandă a produselor

– Folosirea unot agregate frigorifice cu acumulări de impurități, resturi alimentare, praf în strat grosier, exfolieri de vopsea, chedere rupte și grilaje cu rugină.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Eu nu vad nimic rau in a mai taia din portia de carbohidrati. 🙂

 2. Cum să mănânci și să bei porcăriile alea? Sucul lor e făcut cu prafuri și apă, are un gust infect. Salariații sunt plătiți mizerabil și munciți mai rău ca deținuții. Mai bine îmi fac un sandwich acasă, prăjesc 2 cartofi și gata masa. Nu mai umpleți de bani toți abuzatorii și toți șnapanii.

  • Asa se zice cand esti sarac si nu iti permiti un meniu la McDonalds? E interesant ca mananci sandwich-uri. adica mezeluri care sunt mai daunatoare decat mancarea de la McDonalds, deci raman la concluzia ca esti doar un parlit

  • @daniel
   Zâsă” alt pârlit, care își ,,permite” să mănânce numai la Mc Donald și KFC, de zeci că nu știu ce restaurante scumpe sunt.

  • Cât de inteligent poţi să fii dacă îţi scrii numele cu literă mică? – Exact atât de inteligent, încât să te crezi domn că mănânci plastic la kil de la fast food.

 3. D-le Constantinescu,felicitări ptr ce faceți,va doresc mult succes în continuare! Dar m-as bucura dacă a-ti controla toate aceste afaceri și la Brașov chiar și din mag mari ! Mai sun și în PIATA SFATULUI!

 4. Si uite asa la sfarsitul fiecarei zile te faci cu banuti in calitate de manager.

 5. Asta se numeste inselaciune. De regula amenzile se dau in functie de cifra de afaceri,cei doi meritau maximum de amenda.

 6. sa mearga si chopstick in mall din baneasa!
  Vita cu legume in sos de stridii, in fapt doar LEGUME la pret de vita!
  cat despre cantitati…

  • Pai fa o reclamatie la ei – cand ai fost, ce ai comandat, ce ai de reclamat.. Nu e chiar asa greu. Sau asteptam sa faca altii, ca noua ne e greu sa dam un mail?

 7. ha. cel mai mare furt e la sucuri. in loc sa primesti 400 sau 500 de ml de suc, primesti 400 sau 500 de grame de gheata si 2 linguri de suc care sa umple golurile dintre cuburile de gheata. cereti sucuri fara gheata data viitoare.