G4Media.ro

Contractul pentru proiectarea şi construirea lotului 2 al Autostrăzii A0 Centura Bucureşti…

Contractul pentru proiectarea şi construirea lotului 2 al Autostrăzii A0 Centura Bucureşti Nord, între Corbeanca și Afumați, poate fi semnat. Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv şi ultima contestaţie

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord (A 0) poate fi semnat cu antreprenorul român UMB, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins şi ultima contestaţie, a anunţat, astăzi, ministrul transporturilor Cătălin Drulă, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei de Guvern.

„Am primit acum 20 de minute o veste execelentă. S-a respins ultima contestaţie definitiv la Curtea de Apel Bucureşti pentru lotul 2 din Autostrada de Centură a Bucureştiului. Acest sector de autostradă a fost semnat de o firmă românească (n.r. UMB) care lucrează foarte bine şi pe alte proiecte din ţară, de exemplu Drumul Expres Craiova – Piteşti. Fusese respinsă contestaţia la prima etapă la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), s-a respins acum şi la CAB, ceea ce înseamnă că se poate semna acest contract”, a explicat ministrul Drulă.

Lotul 2 de pe Autostrada A 0 are o lungime de 19 kilometri, se desfăşoară între DN 1 (Corbeanca) şi DN 2 (Afumaţi), iar durata de execuţie este de 34 de luni, din care 12 luni pentru proiectare şi 22 execuţie. Lotul a fost scos la licitaţie în 2020 pentru 880 de milioane de lei şi câştigat de UMB pentru 830 de milioane lei.  Pe acest lot de autostradă vor fi construite 10 poduri şi pasaje şi 2 noduri rutiere.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter