G4Media.ro

Contaminarea solului blochează construirea unui ansamblu rezidențial în zona fostului combinat Solventul…

Sursa foto: Google Maps

Contaminarea solului blochează construirea unui ansamblu rezidențial în zona fostului combinat Solventul din Timișoara / Prefect: “Ne interesează în primul rând viața, siguranța și sănătatea cetățenilor care în perspectivă poate vor locui acolo”

Construcția unui ansamblu rezidențial pe terenul fostului combinat chimic Solventul de la Timișoara este blocată, zona este contaminată, a stabilit Agenția pentru Protecția Mediului, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

APM are în lucru de câțiva ani o solicitare de eliberare a unui aviz de mediu pentru un investitor.

“Există în derulare la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș trei proceduri de emitere a actelor de reglementare. Proceduri diferite nu sunt de ieri depuse. Aceste documentații nu sunt finalizate până în prezent. Prin parcurgerea acestor proceduri nu s-a aprobat vreun plan urbanistic zonal, nu s-a conferit dreptul de edificare a unor construcții sau de dezvoltare a zonei sau de schimbare a acestei destinații până la finalizarea de contaminării și a monitorizării post-remediere. Nu se poate implementa nicio variantă a planului sau programului”, precizează înstituția.

La Agenția pentru Protecția Mediului Timiș sunt în derulare trei proceduri de emitere a actelor de reglementare, proceduri diferite.

”Până în prezent nu s-a aprobat vreun plan urbanistic zonal, nu s-a conferit dreptul de edificare a unor construcții sau de dezvoltare a zonei sau de schimbare a acestei destinații. Până la finalizarea decontaminării și a monitorizării post-remediere nu se poate implementa nicio variantă a planului sau programului”, spune Alina Călușeriu, directorul APM Timiș.

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, s-a implicat în subiect, pentru a se asigura că legea este respectată.

“Ne interesează următoarele obiective: în primul rând viața, siguranța și sănătatea locuitorilor, cetățenilor și celor care în perspectivă poate vor locui acolo, nu putem neglija și trebuie să avem respect pentru inițiativa privată și pentru investitorul care are un proiect onorabil și în al treilea rând, ne interesează și prioritizăm proiectele de infrastructură ale Primăriei Timișoara, care la fața locului are în plan construcția unui pod peste Bega și a unui drum, proiect care se va desfășura pe terenul investitorului”, spune Mihai Ritivoiu.

În privința pasajului de la Solventul, proiect derulat de Primăria Timișoara, autoritățile estimează că acesta va fi gata până în vară.

Pasajul care va lega Calea Bogdăneștilor de strada Gării va avea câte două benzi pe sens și o linie dublă de tramvai, trotuare și piste de biciclete. Investiția este importantă pentru șoferi, mai cu seamă în contextul în care centura de Sud a orașului nu este încă gata.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O sa fie gata pasajul pana in vara? Nu s-a sapat o lingura de pamant de sub liniile de cale ferata…