G4Media.ro

Consiliul Local al Sectorului 3 a respins prin vot bugetul propus de…

sursa foto: Facebook

Consiliul Local al Sectorului 3 a respins prin vot bugetul propus de Primărie pentru anul 2023 / Consilierul local USR Eugen Matei a declarat că dezbaterile pe marginea proiectului nu au beneficiat de transparenţă

Proiectul de buget local al Sectorului 3 pentru anul 2023 a fost respins joi de către Consiliul Local, cu 7 voturi favorabile, 10 împotrivă şi 13 abţineri, relatează Agerpres.

Proiectul prevede cheltuieli de 1,7 miliarde lei. Dintre acestea, 1,3 miliarde lei sunt prevăzute pentru secţiunea de funcţionare şi 424 de milioane de lei pentru secţiunea de dezvoltare.

Sunt prevăzute 275 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal, 426 de milioane de lei pentru bunuri şi servicii, 118 milioane lei pentru dobânzi, 126 de milioane de lei pentru asistenţă socială şi 125 de milioane de lei pentru rambursări de credite.

Consilierul local USR Eugen Matei a declarat că dezbaterile pe marginea proiectului nu au beneficiat de transparenţă, „în adevăratul sens al cuvântului”, în condiţiile în care la şedinţa publică au fost prezenţi doar doi cetăţeni, fără posibilitatea participării on-line. El a apreciat că bugetul propus pentru anul 2023 este unul „destul de mic” şi a remarcat gradul „mare” de îndatorare, în condiţiile în care aproximativ 370 de milioane reprezintă rate şi dobânzi.

„Am crezut în primă instanţă că o să fie un buget record, având în vedere provocările pe care le avem în materie de finanţare a proiectelor PNRR, POR sau alte fonduri nerambursabile pe care trebuie să le susţinem din buget. Spre suprinderea mea, la populaţia pe care o avem, avem un buget destul de mic. Bugetul Sectorului 6 şi al Sectorului 2, înţeleg, ambele sunt peste 2 miliarde la estimativ. Nu am de unde să ştiu de ce este această sumă mică, dar pot să bănuiesc – din cauza gradului mare de îndatorare pe care îl avem. Avem aproximativ 360 de milioane constituite din rate şi dobânzi, din credite luate anterior, credite care probabil că s-au dus multe dintre el în borduri, pavele şi multe alte prefabricate colorate sau mai puţin colorate. Priorităţile (…) domnului primar, priorităţile primăriei sunt reprezentate de betoane. E adevărat că sunt betoane care pot să îmbunătăţească pe alocuri viaţa cetăţenilor, dar câteodată pot să ne îndatoreze, cum s-a întâmplat prin acele proiecte mamut care însumează un miliard de lei din mandatul anterior, pe hale care nu se mai termină, proiecte care nu se finalizează sau care au nevoie de alte firme să le execute, firme ale primăriei la care chiar mulţi dintre consilierii de faţă lucrează”, a spus Eugen Matei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai la câte combinații are Negoiță în sectorul 3 și la cât a distrus ca să construiască blocuri, ar putea sa vina cu bani de acasă. Dar oricum dansul nu știe decât sa schimbe borduri, sa planteze flori pe bulevarde și sa pună pavaje peste tot. Asta crede el ca ajuta. Daca i se reproșează ceva, nu este el de vina ci primăria generala. Are o armata de oameni plătiți din banii oamenilor ca să ii răspundă pe pagina lui „personala” de Facebook. Votați Negoiță d0b1tocilor!