G4Media.ro

Consiliul local al Sectorului 1 ar urma să decidă cumpărarea unor terenuri…

Consiliul local al Sectorului 1 ar urma să decidă cumpărarea unor terenuri de circa 17.000 mp pe malul lacului Străulești / Proiectul, aflat pe ordinea de zi, prevede amenajarea unei baze de agrement

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să achiziţioneze terenuri de circa 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi, în cadrul proiectului „Promenada Verde”, relatează Agerpres.

„Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca pentru şi în numele Municipiului Bucureşti să achiziţioneze imobilele situate în municipiul Bucureşti, Bd. Bucureştii Noi nr. 245”, prevede un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului local de joi.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, printr-o adresă înregistrată la autoritatea locală pe 5 ianuarie SC Biroul de Turism pentru Tineret SA a comunicat că deţine pe malul Lacului Străuleşti loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp, pe care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde autorităţii locale.

„Ţinând cont de adresa mai sus-menţionată, considerăm că acesta este un moment favorabil achiziţionării acestor imobile, în vederea integrării în circuitul public, ca parte a proiectului ‘Promenada Verde’. Astfel, în vederea îndeplinirii obligaţiilor autorităţilor publice locale de a proteja spaţiile urbane verzi, ca măsură de prevenţie împotriva degradării calităţii vieţii şi a stării de sănătate a cetăţenilor şi a conectării lacurilor la celelalte elemente de infrastructură rutieră şi pietonală sunt necesare lucrări de investiţii privind amenajarea unor drumuri de acces către acestea, conectate la reţeaua principală de infrastructură rutieră şi, totodată, a unor drumuri în jurul lacurilor, fiind astfel creat un spaţiu de promenadă”, se arată în referat.

Pe raza Sectorului 1 se află o parte a salbei de lacuri a râului Colentina formată din lacurile Băneasa, Griviţa, Străuleşti, Herăstrău şi Floreasca, ce au potenţialul de a genera multiple beneficii în folosul bucureştenilor atât din punct de vedere recreativ, social, cât şi economic. „Acest fapt este totuşi condiţionat de o exploatare corectă a acestora, iar în vederea asigurării unui spaţiu de promenadă se impune amenajarea spaţiilor verzi adiacente acestor lacuri”, se precizează în referat.

Sursa foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ho, ho, Clotilda actioneaza in „interesul cetatenilor” aka da primul tun. La cat mai multe, sa umple buzunarele prietenilor de partid, pe model Tudorake. Galagie cat cuprinde pe Feicibuci, ca prinde bine la gusteri, iar pe la spate za real deal.

    • Se pare că în viziunea ta o funcție publică nu poate fi dorită decât pentru propășirea personală, nu poți gândi că există oameni care se simt bine atunci când fac ceva pentru semeni. Există moduri inferioare și moduri superioare de realizare a vieții, de împlinire. Cei mai mulți dintre noi privesc doar către propria persoană și familie, nu văd mai departe și de aceea îi aleg pe cei cu care se aseamănă, despre care știu că vor fura pe rupte, însă pentru asta trebuie ca pe alegători să-i transforme în complici, așa că și aceștia se vor alege cu ceva – o slujbuliță la stat, un contract avantajos, niște vouchere… o găleată și un mop. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani avem doi primari atipici la București – cel general și cel al sectorului 1 -, care în mod vizibil vor să facă ceea ceva pentru cei care i-au ales și să repare ceea ce au stricat cei dinainte. Sper să reziste măcar până la capătul mandatului, pentru că niște oameni cu adevărat de treabă nu au multe șanse să câștige de două ori alegerile.

    • @Prietene, proiect de hotarare pe lista suplimentara inseamna un proiect bagat pe sestache pe lista, pe ultima suta de metri, fara dezbatere publica, in dulcele stil pesedisto-penelist, mai nou pluserist. Degeaba indrugi tu verzi si uscate despre „verticalitatea” celor doua ipochimene, pardon, primari, ca realitatea te contrazice.

    • Foarte bine face, o votez cat o vrea sa rămână la sector. Nu mă interesează gargara ta

  2. E vorba de un proiect foarte binevenit, de amenajare a spațiului verde de pe malul acestor lacuri și crearea de piste de biciclete și spațiu pentru plimbări. Ca unul care locuiește în zonă, îți pot spune că acum este pârloagă pe malul lacului Grivița și ar fi grozav pentru cei din zonă dacă spațiul ar fi amenajat. Cât despre ‘tun’, comentează după ce vei afla prețul la care se va fi cumpărat terenul. Dacă se va dovedi că este nejustificat de mare, o să-ți dau dreptate. Până atunci, afirmația ta e doar o bârfă.

    • PAi si al cui prieten e terenul care va fi cumparat?
      Sigur nu lau cumparat deja niste bine interesati?
      Nu e obligat propietarul sa il intretina? sau gardul e vopsit si dupa el e groap de gunoi?
      Care e diferenta dintre panselute/borduri si agrement?
      Vrea primaria sa faca zona pentru agrement/turism urban sa caute cofinantare/EU/cetateni nu sa arunce cu lovelele din impozite nu?

    • @Serios: Scrie în text al cui e terenul. Nu știu ce șmecherii s-au făcut, dacă s-au făcut, dar ce contează este prețul final până la urmă. Care poate reflecta o tranzacție cinstită sau nu. Problema cu panseluțele era mai ales prețul la care erau contractate. La fel și cu bordurile, plus oportunitatea schimbării lor, durabilitatea etc. Iar despre utilitatea transformării unui întins spațiu murdar, neîngrijit sau inaccesibil în parc, alei și piste pentru biciclete nu cred că are rost să mai argumentez. Fii sigur că ce se poate face cu bani europeni se va face, așa cum deja ND a început să facă la Primăria Generală.

  3. ideea de a cumpăra spatii verzii abandonate în București se poate dovedi foarte bună, multe spatii virane pot fi convertite în spatii verzii, în parcări sau locuri de joaca, asa s ar putea reduce numărul de blocuri construite aiurea și s ar da o utilitatea publică