G4Media.ro

Consiliul Județean Iași vrea să obțină 75 de milioane de euro pentru…

Sursa foto: Aeroportul Iași

Consiliul Județean Iași vrea să obțină 75 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului/ Investiția ar urma să fie gata în 2023

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat că în următorii ani vor avea loc investiţii de zeci de milioane de euro la aeroportul din Iaşi, el precizând că până în 2023 ieşenii vor avea practic un aeroport nou.

Costel Alexe a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că a fost stabilit un plan de modernizare a aeroportului din Iaşi şi că proiectul va fi aprobat săptămâna viitoare de către consilierii judeţeni.

”Până în 2023 ieşenii vor avea practic un nou aeroport. Dezvoltarea Aeroportului se va face pe actualul amplasament. Proiectul îl vom depune spre finanţare la Comisia Europeană şi nu va depăşi suma de 75 de milioane de euro. Proiectul este unul amplu şi presupune extinderea terrminalului, realizarea de noi legături de acces între aeroport şi municipiul Iaşi şi extinderea capacităţii pentru parcare de la aeroport. Până ce vom reuşi ca Iaşiul să fie conectat de vestul ţării şi de Europa prin autostrăzi, aeroportul din Iaşi va fi principala poartă de comunicare”, a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

El a mai declarat că preocuparea actualei conduceri a CJ va fi să aducă un număr sporit de curse aeriene la Iaşi şi să crească numărul de pasageri care tranzitează aerogara ieşeană.

Alexe a declarat că marţi se va întâlni cu reprezentanţii companiei BlueAir, iar în perioada următoare vor fi purtate negocieri şi cu alţi operatori aerieni, inclusiv cu Lufthansa.

sursa: News.ro, sursa foto: Aeroportul Iași

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Si unde merge spaga?
    Alexe la ceva?

  2. 75 mil EUR?????

    WTF?
    Am crezut ca e vorba 75 mil lei, adică cca. 15 mil EUR.
    Nici Heathrow nu ar solicita atâta pt ce cere Iasi-ul.

    Deci se pregătește un mare TUN.
    🤦🤔😀💪👍

  3. sa speram ca nu a angajat toti chelnerii , si mai sunt si pentru aeroport
    PNL-ROMANICA-NORMALA

  4. Zdeci cladiri noi si parcare, nimic pe infrastructura aeroportuara :semnalizare, piste noi/mai lungi/bune etc?
    Mare minune sa deschida careva anul acesta sau la anu vreo cursa aeriana noua, Lufthansa reduce masiv nr de avioane si personalul

  5. A venit primavara, „incepe ” munca la partid.Trebuie sa traga tare, au trecut 4 luni si nu au reusit mai nimic…colecta slaba la partid.