G4Media.ro

Consiliul Județean Bihor împrumută 100 milioane de lei pentru continuarea unor investiții…

Sursa foto: Pexels

Consiliul Județean Bihor împrumută 100 milioane de lei pentru continuarea unor investiții / În 2022 administrația județului a mai împrumutat 100 de milioane de lei / ”Derulăm niște proiecte care vor fi finanțate, de fapt, din fonduri europene. Avem deja proiectele depuse pentru finanțare, dar axele s-au deschis mai târziu”

Consiliul Județean Bihor împrumută încă 100 milioane de lei, pentru a începe sau continua mai multe investiții, pentru care speră să primească ulterior bani europeni, anunță Bihoreanul. Este cel de-al doilea mare împrumut care va fi contractat de această administrație, după un altul tot de 100 milioane de lei, semnat în februarie 2022, cu Raiffeisen Bank.

„Tragerea” noului împrumut a fost aprobată joi în ședința ordinară a CJ Bihor cu unanimitate de voturi și fără comentarii.

Banii vor fi folosiți pentru finanțarea a 12 proiecte de investiții, 3 dintre ele vizează reabilitarea unor porțiuni de drumuri județene din Zona Metropolitană Oradea.

Totodată, 15,2 milioane de lei din acest împrumut ar urma să fie folosiți pentru lucrările de reparații și reabilitare a fostei Policlinici Mari din Oradea, viitor sediu al Consiliului Județean Bihor, iar 10 milioane de lei pentru edificarea viitorului Centru Cultural Multifuncțional din Oradea.

„Derulăm niște proiecte care vor fi finanțate, de fapt, din fonduri europene. Avem deja proiectele depuse pentru finanțare, dar axele s-au deschis mai târziu, ghidurile încă nu au apărut, avem această procedură ca, până când primim finanțarea europeană, să putem începe lucrările, să nu stăm pe loc”, a precizat pentru Bihoreanul Călin Gal, unul dintre vicepreședinții CJ Bihor.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...