G4Media.ro

Consiliul General al Municipiului București a aprobat toate cele 37 de cereri…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Consiliul General al Municipiului București a aprobat toate cele 37 de cereri de finanțare prin programul „Anghel Saligny”

Consilierii municipali au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare de luni, toate cele 37 de hotărâri conform cărora se cere finanţare pentru o serie de proiecte prin Programul Naţional „Anghel Saligny”.

Printre acestea se numără lucrările de la Prelungirea Ghencea, reabilitarea sistemului rutier pe o serie de artere din Capitală, proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, revitalizarea urbană a cheiului Dâmboviţa, modernizarea reţelei de troleibuz pe mai multe străzi şi bulevarde, pasajul Doamna Ghica, îmbunătăţirea accesului pietonal, amenajarea staţiilor de transport public şi dotarea acestora cu echipament de informare a călătorilor, extinderea sistemului de semaforizare inteligentă pentru 574 de intersecţii şi prioritizarea vehiculelor cu destinaţie specială.

Consilierul municipal USR Andrei Rigu a declarat că proiectele de pe ordinea de zi sunt „importante pentru oraş, necesare pentru cetăţeni”, dar a menţionat că „ar fi fost mult mai bine” ca membrii CGMB să le poate consulta cu mai mult timp înainte. Potrivit acestuia, primarul general trebuie să explice cum se integrează aceste investiţii într-o „strategie unitară, predictibilă şi pe termen lung” pentru Bucureşti. El a menţionat că va propune un proiect de hotărâre pentru a asigura transparenţa implementării acestor obiective.

„Este foarte important ca Primăria Municipiului Bucureşti să comunice către cetăţeni: stadiul proiectelor, în momentul în care se vor implementa, contractorii şi valoarea exactă a lucrărilor care se vor efectua. În acest sens intenţionez să depun un proiect de hotărâre, ca să avem aceste informaţii disponibile cât mai uşor cetăţenilor din Bucureşti”, a spus el.

Duminică, în cadrul unui interviu la Digi 24, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, arăta că proiectele propuse pentru finanţare prin „Anghel Saligny” vizează reabilitarea şi extinderea liniilor de tramvai, semaforizarea inteligentă. Acestea, alături de proiectul Orbital Bucureşti şi metroul de suprafaţă, sunt menite să rezolva problema traficului rutier intens din Capitală, menţiona el.

„În ultimii ani s-a investit într-un pod, într-un alt pod, într-un pasaj, dar niciunul dintre ele nu şi-a propus să rezolve problema de fond a traficului, de exemplu. Proiectele noastre – şi aici am avut o colaborare foarte bună cu CJ Ilfov şi Ministerul Transporturilor – sunt acele radiale care să iasă până în Centură, metroul de suprafaţă. Am depus la «Anghel Saligny» proiectele pentru reabilitarea şi extinderea liniilor de tramvai, pentru semaforizarea inteligentă. Acestea sunt proiectele mari care să rezolve problema traficului”, a precizat el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Păi firuța spunea că nu se poate…….

  • Daca vin de la UE se poate.
   Pndl e doar pentru furt de sume rezonabile impartite la cat mai multi.
   De ex. renovezi pe hartie la unu dar in practica mai ai un beneficiar (doi) căpușă

 2. Oho, penedele, se poate fura usor fara prea multe intrebari. Bravo Nimikusor!

 3. Aşa Micuşor!
  Cu capetele congelate din Consiliu.
  Marea Asfaltare,
  Marea Strapungere,
  Cascavalul sa vina!
  Ce rost avea o sala unica de spectacole pentru bucuresteni ?
  Sau o polivalenta unde sa vina sportivi de top din Europa?
  Unde cap nu e, asfaltare e!
  Ne stergem mucii pe rever dar suntem primarele!

 4. În CONCLUZIE se demonstrează pt a ia oara cât de incompetenți sunt plicusor și a lui consiliu! Nici o legătură cu realitatea! Nu exista!!! Nici o finanțate nu sunt proiecte eligibile În CONCLUZIE reținem doar ca niște usl au votat ceva despre care recunosc ca nu știau nimic! Ca asa din burta se crede dar ce sa vezi nici măcar nu exista nimic studii finanțare program De altfel EȘEC ca și pana acum! În viitor usl nu mai ia nici 5%

 5. În CONCLUZIE se demonstrează pt a ia oara cât de incompetenți sunt plicusor și a lui consiliu! Nici o legătură cu realitatea! Nu exista!!! Nici o finanțate nu sunt proiecte eligibile În CONCLUZIE reținem doar ca niște usl au votat ceva despre care recunosc ca nu știau nimic! Ca asa din burta se crede dar ce sa vezi nici măcar nimic studii finanțare program De altfel EȘEC ca și pana acum! În viitor usl nu mai ia nici 5%

 6. Hei, primar ciudat, dardaim de frig in apartamente, apa calda pe apucate si tu bati campii!