G4Media.ro

Consiliul Europei propune un summit al organizației dedicat războiului din Ucraina

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Europei

Consiliul Europei propune un summit al organizației dedicat războiului din Ucraina

Miniştrii de externe ai statelor Consiliului Europei au aprobat vineri la Torino, în Italia, un nou plan de acţiune pentru Ucraina şi au propus organizarea unui summit al şefilor de stat şi de guvern din cele 46 de state membre ale organizaţiei pentru a aborda situaţia creată de războiul declanşat de Rusia, ţară exclusă din Consiliul Europei, relatează Agerpres, conform EFE.

„În cadrul reuniunii a fost manifestată dorinţa de organizare a unui summit al celor 46 de şefi de stat din ţările Consiliului Europei” pentru a aborda situaţia din Ucraina, pentru a ajuta această ţară ”să depăşească pagubele dramatice provocate de război şi a o susţine în reconstrucţie”, a declarat şeful diplomaţiei italiene Luigi di Maio.

La rândul său, ministrul de externe irlandez, Simon Coveney, a cărui ţară a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului Europei, a spus că aceasta va avea ca priorităţi consolidarea drepturilor omului şi a protejării civililor în Europa, promovarea democraţiei participative, angajamentul faţă de tineri şi încurajarea ”incluziunii şi diversităţii”.

Miniştrii participanţi la reuniunea de la Torino au promis ”mobilizarea tuturor capacităţilor Consiliului Europei pentru a garanta că Rusia va fi trasă la răspundere pentru încălcările drepturilor omului comise” în Ucraina.

Ei au adoptat şi un ”plan de acţiune pentru Ucraina”, care include ”măsuri pentru protejarea persoanelor strămutate, susţinerea personalului juridic, acordarea de consultanţă asupra aplicării Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, strângerea de probe despre încălcările drepturilor omului, protejarea drepturilor copiilor şi combaterea violenţei împotriva femeilor”, printre altele.

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Europei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. E clară treaba și cu marea luptatoare Vera Jourova! Toți se porcesc când ajung în funcții!

  2. Daca Ucraina a fost invadata de nebunul de Putler, Comisia Europeana si Jourova inchid ochii si-i lasa pe mafiotii guvernamentali de la Bucuresti sa-si faca de cap, sa fure si sa distruga justitia.
    Pana la urma, ONG-urile si romanii simpli au ajutat mai mult refugiatii decat statul roman, care nu si-a onorat promisiunile.
    Sunt foarte multe hoteluri/pensiuni care au gazduit refugiati si inca nu si-au primit banii promisi de guvernul Ciuca pentru cazare, alimente etc. In schimb, salariile politrucilor si pensiile speciale sunt platite pana la ultimul leu.

  3. Romania a devenit un fel de Turcia, nu conteaza ce se intampla in tara, importanta este geo-strategia. Ceea ce arata ca degeaba atatia pe la EU si EC, nu sunt in stare sa trateze complexitatea problemelor la nivel de EU dar nici la nivel de tara. Vor numai sa fie in lumina reflectoarelor, acum, razboiul din U.

  4. Despre subordonarea politica a justiției din România și despre corupția endemica nu a zis nimic doamna respectiva?