G4Media.ro

Consiliul Elevilor cere președintelui să promulge “de urgență” legea privind dispozitivele pentru…

Consiliul Elevilor cere președintelui să promulge “de urgență” legea privind dispozitivele pentru elevi dezavantajați, inițiativă pe care “guvernul nu a susținut-o”

Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere Președintelui României, într-un comunicat transmis vineri, să promulge legea privind dotarea elevilor dezavantajați cu dispozitive prin care să poată accesa școala online, proiect adoptat săptămâna aceasta în Parlament. Organizația arată că ”inechitățile din sistemul educațional vor continua să se adâncească pe măsură ce elevii din mediile social-dezavantajate continuă să fie lăsați în afara sistemului de învățământ” și îl îndeamnă pe președinte să promulge “de urgență”. Motivul? “Guvernul României, spune CNE, “nu a susținut această inițiativă legislativă, fapt care ne determină să considerăm că rezolvarea problemei elevilor dezavantajați va fi tergiversată”.

 • Legea care prevede dotarea elevilor și a profesorilor „la cerere”, de către Ministerul Educației, cu dispozitive electronice conectate la internet, a fost votată marți de Senat, în calitate de cameră decizională. Legea a fost elaborată împreună cu implicarea activă a Consiliului Național al Elevilor. Ea vine după ce Ministerul Educației a lansat în luna mai o licitație de echipamente pentru școala online, tablete care ar trebui să ajungă la cei 250 de mii de elevi și profesori fără dispozitive, identificați de inspectorate. Detalii aici

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Cerșetori. Lucrul corect de cerut este investiții și oportunități pentru părinți să le câștige prin muncă. Atâta timp cât legile favorizează dor firmele mari dar libera inițiativă este îngropată, avem doar o țară de cerșetori. Un exemplu: de ce nu pot pune un plug pe mașină și să împing zăpada, iarna, pe strada mea și să fiu plătit, dar sunt obligat să fac contract cu o firmă din altă parte a țării?

  Suntem ținuți în sărăcie și ne complacem cerând să fim ajutați în loc să cerem schimbare. Banii ăia cine îi muncește?

 2. Presedintele e cu educatia sexuala in scoli,fara acordul parintilor..nu are el timp de problemele reale ale elevilor….

  • Hai sa terminam cu soparlele astea pentru prosti.
   Contestatia Presedintelui se refera la definitii neclare si la elemente interpretabile.
   Nicidecum la acordul parintilor.
   Sa vedem procentul parintilor si pe urma comentam.
   Eu consider ca 90% dintre parinti stiu sa-si educe copii pe acest subiect.

 3. Această asociație a elevilor a fost un ghimpe în coasta psd-ului cât a fost la guvernare și mă bucur că sunt consecvenți și continuă să fie un ghimpe și pentru actuala guvernare pnl. Toți vin și promit că fac, că dreg, bla bla, dar decalajul între ce ar trebui să fie și ce este continuă să crească. Asta în timp ce politicienii se fac că nu văd problemele, după modelul dacă nu vorbești, atunci nu există.

  Bravo, tinerilor! Sunteți mai maturi decât mulți în țara asta.

 4. Din Noiembrie pana acum aproape in fiecare saptamana apar in spatiul public.
  Din cate stiu eu se organizeaza licitatia pentru 250 000 de tablete cu bani din fondul de rezerva. Sau doar sa ne aflam in treaba.
  Daca te iei dupa mucosii astia cursurile ar trebui tinute in club.
  Sa-si vada acolo de ale lor ca nici 30% dintre ei nu inteleg ceea ce citesc.

 5. N-am înteles ce vor face cu tabletele.
  Cine va instrui elevii? Cine va asigura (plati) conexiunea la internet?
  Si întrebari mai sunt…