G4Media.ro

Consilierul pentru securitate națională al SUA cere Israelului o strategie politică privind…

Sursa foto: MAHMUD HAMS / AFP

Consilierul pentru securitate națională al SUA cere Israelului o strategie politică privind operațiunile militare în Gaza

Consilierul pentru securitate naţională al SUA Jake Sullivan a cerut din nou duminică Israelului să prezinte o strategie politică legată de operaţiunile militare din Fâşia Gaza, transmite dpa, transmite Agerpres.

Solicitarea Casei Albe a venit după ce Sullivan – subordonat direct preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden – s-a întâlnit la Ierusalim cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Israelului, Isaac Herzog. Anterior, înaltul oficial american se întâlnise cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al Arabiei Saudite.

Conform preşedinţiei SUA, strategia sugerată urmăreşte să asigure înfrângerea pentru totdeauna a organizaţiei islamiste palestiniene Hamas, eliberarea ostaticilor israelieni şi un viitor mai bun în Gaza.

Statele Unite cer de multă vreme Israelului o strategie privind administrarea teritoriului palestinian de pe coasta Mării Mediterane şi i-au avertizat de mai multe ori pe israelieni să nu lanseze un atac de mare amploare asupra oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, la frontiera cu Egiptul.

După dialogul cu Sullivan, Netanyahu a scris pe platforma X că a dezbătut în detaliu continuarea războiului din Gaza, în special la Rafah, şi intensificarea eforturilor umanitare pentru populaţia palestiniană.

Casa Albă a menţionat că Sullivan a propus şi o serie de măsuri pentru creşterea volumului de ajutoare în Gaza izolată de forţele israeliene şi a discutat modalităţi de creare a unor coridoare fixe în zona litoralului, pentru a se asigura primirea ajutoarelor de către toţi civilii care au nevoie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...