G4Media.ro

Consilierul lui Zelenski, despre declaraţiile lui Andrei Marga: „Criza agenţilor determină Rusia…

Sursa foto: president.gov.ua

Consilierul lui Zelenski, despre declaraţiile lui Andrei Marga: „Criza agenţilor determină Rusia să scoată din dulap şi cea mai uitată naftalină politică. Ar trebui să înţeleagă şi perspectiva răspunderii penale”

Consilierul preşedinţiei ucrainene Mihailo Podoliak a afirmat că Andrei Marga, dacă îşi susţine declaraţii cu toată răspunderea, atunci ar trebui să înţeleagă şi perspectiva răspunderii penale pentru încălcarea integrităţii şi suveranităţii unei ţări. Acesta l-a numit pe Marga o „naftalină politică” scoasă de Rusia din dulap, din cauza „crizei agenţilor”.

„«Criza agenţilor» determină Rusia să scoată din dulap şi cea mai uitată naftalină politică. Dacă românul domn Marga îşi face declaraţiile «cu toată responsabilitatea», atunci trebuie să înţeleagă şi perspectiva răspunderii penale pentru încălcarea integrităţii şi suveranităţii unui alt stat”, a scris consilierul preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, duminică pe Twitter.

Andrei Marga, fost ministru de Externe şi al Educaţiei şi fost rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, a declarat în timpul unei conferinţe desfăşurate vineri la Alba Iulia, că Ucraina se află în ”frontiere nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României.

Declaraţiile lui Marga au fost preluate şi de presa ucraineană, care aminteşte de statutul acestuia de fost informator al securităţii şi menţionează în cheie ironică statutul acestui de diplomat şi politolog. Duminică, Marga a revenit cu un drept la replică, reluând afirmaţiile şi subliniind că acestea „corespund adevărului istoric”.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile făcute de Andrei Marga în spaţiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia sunt inacceptabile.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

44 comentarii

 1. Je suis Marga basinosu

 2. Dacă ar fi doar naftalina…. Mi e frica ca(!) nu are pamparsii schimbați de câteva zile!

  • Marga are dreptate. Dansul vorbeste de pactul Ribbentrop -Molotov prin care Ucraina a primot teritorii de la Unagaria, Polonia si Romania. Deci Ucraina este beneficiara acestui pact intre fascisti si comunisti si nu prea ar avea voie sa zica ceva rau de comunisti . Dar cum sunt la fel de lacomi ca rusii-doar sunt frati- acum isi dau in cap unul la altul. Sa-si dea dar sa nu amestece si pe altii.

 3. Când vor răspunde penal cei din Ucraina care au asimilat și îngrădit drepturile cetățenilor români din țara vecină?
  Poate în viitorul apropiat sau peste 15 ani, regiunea Cernăuți, eventual și Bugeac se vor uni cu România.
  NU putem uita istoria, Dacia, România au avut teritorii până la Bug și Nistru.

  • Plimba ursu sosocule. Fitile din astea nu merg aici. Gropile comune nu se trec cu vederea. Copiii omorati de rusi va pateaza enorm. Valea din Romania

  • Ai dreptate, Dacia era intisa ca o placinta, chiar mai mult, pina in Urali. Dar au venit „dujmanii” si au restrins-o pina la Koloshvar. „Dujmanii” astia ne-au distrus, nu alta.
   Bea un pahar cu apa, poate iti revii.
   Desi nu sint sigur de asta.

  • Dupa ce nu vor mai exista NATO si Uniunea Europeana (imperiile se destrama mereu), ROMANIA isi va recupera teritoriile de la Ucraina si alte tari vecine.
   Noi probabil vom fi oase sau cenusa atunci, copii nostri vor trai acele evenimente.

 4. iar ai reusit sa vb! incredibil! ai scapat de la balaceanca, este ? :))))))))))))))))
  ca doar un sociopat poate tine cu rusii.

 5. Muhe Yoyo creierosu.

 6. Nimeni nu vrea război în România, Ucraina nu cred că va ceda parțial din suprafața ei pe cale pașnică.
  Mai bine să nu se schimbe frontierele României.
  NATO, Germania nu sunt de acord cu alipirea unor teritorii de către alte țări.

 7. Deja e prea mult cu răspunderea penală, în condițiile în care voi nu ați recunoscut limba română și nici pactul Ribbentrop Molotov.

 8. Cantecul de lebădă al bolșevismului 🤣🤣🤣

 9. Eroii de la Kiev sunt în plin delir naționalist – declarațiile personale, mai mult sau mai puțin inspirate, ale unui cetățean român oarecare (ăsta e statutul actual al lui Marga) au ajuns să „încalce suveranitatea” Ucrainei. Băieții ăștia vor să cenzureze toată planeta.

 10. Aloooo intelectualii , zice cineva ceva? Troli slava Domnului plin!

 11. Mărgău este demult un filosovietic, este simplu să știm că a fost ”ministru de externe” din partea PESEDEULUI , ministru care nu a suflat nici un regret legat de atitudinea lui Iliescu atunci cand a recunoscut R Moldova ca stat independent si limba moldoveaneasca ca fiind ”straina” in România.
  Daca va uitati mai bine la el intelegeti de ce este mai rezonant cu teroarea rusa si de ce este MARE sustinator al bolsevicilor ( vezi national.ro). Fostii lui studenti ar trebui sa reactioneze .

  • Lasă tromboanele patriotarde că se vede de la o poștă ce fel de patrioți sunteți voi ăștia cu slava ukraini care scuipați pe România. Ați ajuns să susțineți că istoria României, care zice că Bucovina de Nord e un străvechi pământ românesc, e o narativă toxică (că așa vă zice licuriciul, sclavilor) însă vă doare independența Rep. Moldova. Dar că România a recunoscut în 1997 și anexarea Bucovinei de Nord – asta nu vă mai doare.

  • 1 )-Ca ministru de externe a fost propus de PNȚ CD . Unde a fost si presedintele partidului. Adevărat pentru o scurta perioada. A fost si in PNL pe vremea lui STOICA.Detine o panoplie de premii si distinctii internationale de mare rasunet ( peste 30 !) De ce i s-au dat ? Cine a gresit cu acordarea ? A fost si informator al SECU, Dovedit.
   2) Stirea pe care am citit-o initial era mult mai prăpăstioasa. Nu siu ce s-a petrecut intre timp.Cred ca varianta asta G4 Media e cea corecta .

 12. Cum treci de 15% in sondaje, cum iti face Portocala dosar penal pe motiv ca ai fi fluierat in biserica. La penale nu ne intrec nici aia de l-au arestat pe Porosenco. Avem si scoala buna – am inceput anchetele cu tov procuror Pantiusa Bodnarenco, un orc ruzznac din gubernia Cherson.

 13. Pai noi de când trebuia sa-i trecem ”la penal” pe unguri pentru ”atentate” declarative la adresa suveranitatii României. Iar ucrainienii daca vor in UE sa-si faca lectiile referitoare la minoritati!

 14. Plimba ursu sosocule. Fitile din astea nu merg aici. Gropile comune nu se trec cu vederea. Copiii omorati de rusi va pateaza enorm. Valea din Romania

 15. Aoolo! S-a ofuscat ceata se pădurari de la Kiev? Ba ești nebun!

 16. Din nou Ucraina arata ca este liderul moral al lumii.
  Se face SRI (in afara de legi care sa-i aroge puteri incredibile)? Colcaie tara de agentii lui Putin, in biserica, in serviciile de forta, in politica, in functionarime, in armata, in academia, in presa, ce face SRI?
  Afaceri, jocuri de putere, numai treaba nu-si face.

 17. Oare de ce ne „încăierăm”noi pe aici pentru că două feluri de ruși(velicoruși și maloruși)nu mai încap unii de alții în imensitatea aia de teritorii ?bine că și-au găsit o ocupație,probabil că își puseseră toate treburile la punct și se plictiseau de prea mult bine-treaba lor;noi avem destule,vine iarna prețurile sar in aer-de grija malo și velicorușilor nu mai putem?

  • #istii au terminat cu „anti corupția*, de fapt au „înfrânt” și acum „se lupta” cu rușii (behăie la mujici). Problema e că nu-i mai lasă ăștia să aprindă lanterna la celular („economie energetica”) că năvăleau „luptătorii” în piețe.

 18. Fostul Ministru Andrei Marga a Vorbit Numai Adevarul ! Nu Sunt Teritorile TARII. NOASTRE Luate De rusii bolsevici Si Cedate Ucrainiei ? Din 128 De Scoli cu Predare in Limba ROMANA,Nu Au Fost Reduse De Ucrainieni La Numai 8 Scoli ?Pentru Ce ie Deranjul Acesta Din Partea Ucrainei ? Orcine Neaga Acest Adevar Este Un LAS SI UN TRADATOR AL NATIUNI NOASTRE ROMANE !

 19. Foarte guraliv Ucraineanul dar cred că a uitat că nu demult ei erau cei care încercau marea cu degetul și daca nu ar fi avut dorinta de a intra în Uniunea Europeana nu cred ca azi Romania mai scotea gaze de prin Marea Neagră, până la urmă Marga a spus un adevăr si spun si eu unul între Ruși și Ucraineni nu este diferență.

 20. A scăpat Marga un vânt si ucrainenii au pus botul si delirează de la miros.

 21. Andrei Marga o Conservă Kaghebistă care pute!!!
  Poate trimit ucranieni niște rackeți, săi facă o vizită prietenească ??!

 22. dar romania este gata sa cedeze teritorii?

 23. De J.P., de Dan aveți perfecta dreptate. Multi scriitori pe aici, dar putini români cu carte care să cunoască și istoria națională. Ăștia vor duce de râpă tara. Cum un roman spune un adevăr istoric, imediat dar pe el hienele și-l cataloghează extremist, kaghebist…

 24. Ucraina e stat creat artificial prin rapt teritorial de la mai multe state, printre care și România. Teritoriile românești ar trebui să revină la tara mamă. Punct.

 25. Nici nu ne intereseaza mai MARGARINA.Ne vom reintregi in CE.Slava Ukrainei.Multumim.

 26. Despre Marga: n-a vorbit gura făr-de el, știa bine ce zice, ce propagandă face! A dat o palmă la un…, la o întreagă carieră pentru a sluji putirusia.

 27. Bravoo!!! Domnul Marga – Foarte corect zis. Ucraina este o tara artificiala in granite nefiresti.
  Cu referire la cei ce înjură prin comentarii – Băieți mai puneti si voi mana pe o carte de istorie. Dacă știți sa cititi – veti afla singuri care e treaba cu Ucraina. Spor la citit!

 28. „Spusele” d.lui profesor Marga, sunt DUREROS DE ADEVĂRATE !. DIXIT.

 29. Atata publicitate si notorietate n-a avut Marga nici cand era ministru.

 30. Daca pe Marga sta consilierul asta sa-l bage la puscarie, nici nu vreau sa-mi inchipui pe la ei cum e si pentru ce

 31. ukrainenii nu pot sterge istoria si nici americanii. nu ma obliga nimeni ca sa sustin ukraina