G4Media.ro

Consilier local din Buzău, fost magistrat, acuzat că a suspendat un proiect…

Sursa foto: Pexels

Consilier local din Buzău, fost magistrat, acuzat că a suspendat un proiect european / ”Dacă era un primar normal la cap, se ducea la un judecător la Curtea de Apel solicita şi obţinea suspendarea în trei zile”

Consilierul local buzoian Constantin Florescu, fost preşedinte al Tribunalului Buzău, a negat, joi, că ar fi autorul plângerii la DNA în cazul proiectului cu fonduri europene care a dus la suspendarea finanţării, relatează News.ro.

El afirmă că situaţia proiectului putea fi rezolvată în doar trei zile, dacă s-ar fi şi urmărit acest aspect şi nu victimizarea primarului Constantin Toma.

Fostul preşedinte al Tribunalului Buzău, judecătorul Constantin Florescu, consilier ales pe liste PMP în anul 2020, a luat cuvântul în plenul consiliului local şi a răspuns acuzaţiilor, indirecte, aduse de primarul Constantin Toma.

”În această şedinţă de consiliu am luat cuvântul pentru a face precizări în legătură cu anumite acuzaţii care au fost în mediul online acuzaţii făcute de organele de presă în special cele care sunt plătite de Toma din banii publici din care rezulta că eu aş fi autorul reclamaţiei, al plângerii de la DNA în baza căreia s-a suspendat finanţarea lucrul care nu este adevărat”, a spus fostul judecător Constantin Florescu.

Mai mult, Florescu a susţinut că măsura prin care a fost sistată finanţarea nu este legală şi, dacă ”aveam un primar normal la cap” problema era deja rezolvată.

”Am explicat că această suspendare a fondurilor prin adresa respectivă este nelegală şi că ea poate poate să fie contestată la Curtea de Apel, Secţia Contencios Administrativ în faţa unui judecător de îndată şi, în mod sigur, judecătorul va suspenda această decizie pentru că este foarte clar că nu poţi printr-o simplă adresă să blochezi un contract. Contractul acesta de finanţare este mult mai complex. Daca era un primar normal la cap acest lucru făcea, se ducea la un judecător la Curtea de Apel solicita şi obţinea suspendarea în trei zile că se judecă pe procedură de ordonanţă prezidenţială. Dar cum nu avem un primar normal la cap care atunci când aude de judecători şi de lege fuge ca dracu de tămâie el ce a făcut? A făcut această conferinţă de presă în care s-a victimizat, în care în care principala lui preocupare era să afle cine a dat public această adresă? Cu toate că, fac o paranteză, era obligatoriu chiar el se dădea public imediat să aducă la cunoştinţa publicului şi să precizeze ce măsuri ia ca să înlăture aceasta această suspendare care din punct de vedere al meu este ilegală  iar până acum trebuia să fie rezolvată problema”, a mai spus consilierul local Constantin Florescu.

Fostul preşedinte al Tribunalului Buzău a explicat că, în loc să acţioneze, Toma a preferat să se victimizeze şi să spună că nu a luat şpagă deşi nimeni nu îi adusese astfel de acuzaţii.

”În loc să facă acest lucru primarul nostru s-a victimizat. A transformat chestia asta cum că el ar fi ţinta, el care doreşte binele Buzăului iar opoziţia nu doreşte acest lucru. De aceea am solicitat viceprimarilor, consilierilor locali PSD să nu îl mai sprijine în sensul ăsta să îl tragă de mână pentru că duce oraşul într-o direcţie greşită. De asemenea, am solicitat şi conducerii centrale a PSD, unde sper că mai sunt oameni serioşi şi integri, să analizeze situaţia să îl retragă din această administrare fondurilor europene pentru că el nici un proiect pe care l-a avut până acum din fonduri europene, în mediul privat vorbesc, nu l a dus la sfârşit”, a mai spus consilierul PMP.

 

Constantin Toma l-a acuzat pe Florescu că este cel care i-a trimis un mesaj prin care îl ameninţa cu puşcăria.

”El a intrat acum într-un delir din ăsta paranoic în care se autovictimizează. Personalizează că lumea are ceva cu el, care este un brand şi eu sunt invidios pe cariera lui politică. Lucru total neadevărat. L-am întrebat în mod expres în timpul şedinţei dacă susţine public că eu am făcut plângere? A spus că nu susţine public că îi e frică că eu ştiu dreptul şi o să îl dau în judecată”, a mai spus Constantin Florescu.

În final, fostul preşedinte al Tribunalului Buzău a explicat cum situaţia sistării plăţii pe fonduri europene s-ar fi putu rezolva în doar câteva zile fără să fie nevoie de toată această tevatură: ”Parchetul şi a făcut datoria, a primit o sesizare şi a informat autoritatea respectivă. Acolo, probabil că sunt nişte politruci şi nişte oameni fricoşi care au zis hai să suspendăm noi fondurile să ne punem la adăpost nu-i aşa? Această suspendare este un act administrativ care conform Codului Administrativ, conform Legii 544 poate fi atacată în Contencios Administrativ şi se solicită suspendarea la Curtea de Apel. Era o treabă foarte simplă, legală, dar nu avem cu cine să ne înţelegem. Un primar care nu dă un ban pe lege. El încearcă cu fel de fel de adrese, fel de fel de manipulări să rezolve o chestiune simplă”.

Sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. E bataie intre doua j!godii: un fost judecator, pensionar special, specialist in smenuri „legale”, si un primar PSD prins cu mana in banii europeni.

 2. „Această suspendare este un act administrativ care conform Codului Administrativ, conform Legii 544 poate fi atacată în Contencios Administrativ”

  bate campii judecatorul, legea 544 e legea accesului liber la informatii publice, ce treaba are cu codul administrativ si cu contenciosul?

 3. Daca stiati ce trebuie facut, de ce nu v-ați implicat?Dadeati comumicat in presa cu ce trebuie facut.Dv.nu reprezentati in calitate de consilier buzoienii, sau poate mahalaua e mai interesanta????

 4. Domnul Florescu nu accepta nici acum înfrângerea !
  Sta in spatele primarului ales doar , doar o descoperi ceva !
  Cine are memorie sa-și amintească Buzăul domniei lui Boscodeala !
  Jos mâinile de pe gospodarul Toma !