G4Media.ro

Congresul USR a votat un mandat pentru construirea unui pol de dreapta…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Congresul USR a votat un mandat pentru construirea unui pol de dreapta la alegerile din 2024

USR a votat în cadrul unui congres organizat sâmbătă, la Sala Radio, un mandat pentru formarea unui pol de dreapta la alegerile din 2024. 647 de delegați au votat pentru mandatul propus de Cătălin Drulă, au fost doar 5 voturi împotrivă și 48 de abțineri, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

La congresul USR au fost invitați și au ținut discursuri liderii UDMR, PMP, Forța Dreptei, precum și primarul general Nicușor Dan.

Președintele USR Cătălin Drulă a prezentat o viziune pentru câștigarea alegerilor din 2024 de către un pol al forțelor de dreaptă și 10 principii care să stea la baza unui program de guvernare, potrivit sursei citate.

Principalele angajamente pe care liderul opoziției le-a menționat pentru 2024 sunt: investirea banilor publici în educație, eliminarea privilegiilor, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucția statului pe bază onestitate și performanță, protejarea mediului și investiții în energia verde.

Congresul USR a votat ca programul de guvernare să fie realizat printr-un proces de largă consultare în societate, plecând de la reformele și investițiile din PNRR și de la principiile liberalismului modern.

În cadrul congresului, s-au mai votat programarea alegerilor interne din USR în februarie 2025 și noi membrii ai Comisiei de Cenzori.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Despre definiția traiului decent… nimic?

  2. In urma sondajului comandat de ei polul de dreapta ar avea 18 procente acum. Poate la anul ajunge la 22 de procente, adica cate are AUR acum. Cu 22 de procente nu ai cum sa guvernezi. Problema e poporul care e prost, cum spunea politrucul Brucan : Stupid people.

  3. ca pol de dreapta va trebui sa spuneti un nu clar activismului elgibiti in scoli si gradinite…elgibiti, lasati copiii in pace…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

    • ,,programul de guvernare să fie realizat printr-un proces de largă consultare în societate”…intrebati societatea daca vrea activism elgibiti in scoli…✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️

    • Și, cum mai e vremea la St. Petersburg?

    • vladute, habar n-am…intreaba-l pa putler…sau pa sclavetele lui de la buda.pesta…‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  4. Pai parca UDMR era rau! Udmr=V Orban= Putin! Nu mai inteleg nimic! USR se aliaza cu putinistii?

  5. Pana nu se scot conditiile acelea speciale de vot pentru minoritati nu vom scapa de UDMR. Sunt importante procentele lor, dar nu atat incat sa dicteze politici de tara. Eu zic ca e o idee buna ca USR a inceput sa adune suportul partidelor mici pentru a crea o nuca cat mai tare pentru ciumele galben-rosii.

  6. Problema, pentru mine, e prm. Care poate ca e partid de dreapta, dar din partea dreapta a gruparii de escroci care calareste Romania de zeci de ani (ca doar n-avem memorie de furnica sa uitam asa de repede cum a „jucat ” Basescu la alegerile pentru primaria Bucurestiului). Eu unul am sa ma abtin sa-i bag p-astia in parlament asa, anexati la usr. Nu e nici un cistig.

    • Mda, „este” câini ăștia… mai bună e ciuma care ține de 33 de ani România în înapoiere…

  7. Un pol și un Pall Mall.

  8. Un eveniment foarte important, tratat prea sumar.
    Inafara discursurilor interesante si inteligente ale liderilor invitati si al lui Catalin Drula, s-a lansat ideea construirii unui pol de dreapta si un program alcatuit din 10 obiective – un program de guvernare pe care aceasta viitoare formatiune il propune.
    Ma mira zgarcenia cu care G4Media isi informeaza cititorii despre acest eveniment – poate crucial!

    • Care este evenimentul foarte important? USR ii bagă în Parlament pe cei de la PMP un partid Băsescu &Co Forța Dreptei lipitori din PNL desprinse, cei care au gestionat extrem de prost pandemia. Deci USR ori își bate joc de alegători, ori are alte interese, cum sa vrei să bagi aceste partide în Parlament ?