G4Media.ro

Congresul SUA va vota legea privind ajutorul de 60 de miliarde de…

Sursa foto: Stefani Reynolds / AFP

Congresul SUA va vota legea privind ajutorul de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina după vacanța de Paște, pe 9 aprilie

Congresul american va vota un proiect de lege mult amânat, care prevede acordarea unui ajutor de aproximativ 60 de miliarde de dolari Ucrainei, după ce Camera Reprezentanților se va întoarce din vacanța de Paște, pe 9 aprilie, transmite The Telegraph.

„Speakerul a făcut declarații foarte clare că, atunci când ne vom întoarce, aceasta este următoarea ordine de zi de top”, a declarat pentru ABC News Mike Turner, președintele comisiei selective pentru informații din Camera Reprezentanților.

Turner a adăugat că Mike Johnson, președintele Camerei, i-a spus clar președintelui Zelenski că susține Ucraina.

Comentariile sale vin după ce Johnson a anunțat ieri că un pachet de ajutor din partea SUA va include „unele inovații importante”, inclusiv posibilitatea de a prelungi un împrumut american.

Luna trecută, ideea unui împrumut a prins contur în rândul legislatorilor americani ca o modalitate de a sprijini Ucraina într-un mod care ar putea atenua îngrijorările conservatorilor cu privire la acordarea unui ajutor suplimentar.

Kievul a suferit de o penurie de obuze în ultimele luni, în timp ce încearcă să respingă avansurile Moscovei pe fondul întârzierilor în ceea ce privește sprijinul american.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...