G4Media.ro

Congresul PNL: Membrii delegați ai PNL se întrunesc sâmbătă pentru a-și alege…

Congresul PNL: Membrii delegați ai PNL se întrunesc sâmbătă pentru a-și alege președintele: Ludovic Orban sau Florin Cîțu / Este așteptat și Klaus Iohannis, care a fost acuzat în media că s-a implicat în sprijinirea lui Cîțu

Moment important, sâmbătă, pentru liberali, în cadrul Congresului privind desemnarea președintelui partidului. 5000 de membri delegați din toată țara  se vor aduna, la Romexo, începând de la ora 11.00, pentru a-și exprima votul, fie în favoarea lui Ludovic Orban (actual președinte al PNL), fie a lui Florin Cîțu (premierul României).

Preşedintele României, Klaus Iohannis – despre care s-a speculat în presă că s-a implicat profund în alegeri, pentru a-l propulsa pe Florin Cîțu la cârma partidului – şi-a anunţat şi el prezenţa la Congres.

Pentru accesul participanţilor la lucrări au fost impuse o serie de măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrarea în sala reuniunii făcându-se numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală. De asemenea, preşedinţii filialelor PNL au fost obligaţi, la rândul lor, să verifice dacă delegaţii au toate documentele necesare şi nicio organizaţie nu va avea invitaţi.

În debutul Congresului PNL sunt programate discursuri ale invitaţilor: preşedintele Klaus Iohannis, precum şi reprezentanţi ai partidelor politice.

Actualul preşedinte al partidului, Ludovic Orban, va prezenta ulterior raportul de activitate al mandatului său.

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte PNL vor avea la dispoziţie câte 20 de minute pentru a-şi prezenta moţiunile, urmaţi fiind de discursurile a câte 5 susţinători timp de 5 minute fiecare.

Votul pentru candidaţii la preşedinţia partidului ar putea începe în jurul orei 14,00, conform informaţiilor transmise de organizatori.

Măsuri pentru accesul la Congres

Pentru accesul participanţilor la Congres au fost impuse o serie de măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrarea în sala reuniunii făcându-se numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală. De asemenea, preşedinţii filialelor PNL au fost obligaţi, la rândul lor, să verifice dacă delegaţii au toate documentele necesare şi nicio organizaţie nu va avea invitaţi.

Premierul Florin Cîţu a respins toate acuzaţiile potrivit cărora acest congres ar fi fost organizat ilegal, cu atât de mulţi participanţi, având în vedere normele legale aprobate pentru scenariul roşu al pandemiei în care a intrat Capitala, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit 3 la mia de locuitori.

„La Congresul PNL se va purta mască. Este legal pentru că este un congres unde este un spaţiu de 3 metri pătraţi de persoană. Sunt 15.000 de metri pătraţi, deci, dacă vor fi 5.000 de persoane, se poate ţine în condiţii de legalitate. Până la urmă trebuie să mergem spre normalitate, avem vaccin, avem certificat, nu putem să ne oprim de fiecare dată”, a precizat Cîţu. El a spus că în acest sens a fost solicitat şi un punct de vedere de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ludovic Orban candidează cu moţiunea „Forţa Dreptei” și a acuzat frecvent în cadrul campaniei interene că șefii de organizații județene, aflați în tabăra contracandidatului său, au aranjat listele de delegați astfel încât votanții săi să fie excluși. 

Pe 30 mai, premierul Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL, afirmând la acea vreme că partidul are nevoie de un „suflu nou”. Ludovic Orban, care anunţase anterior că va candida pentru un nou mandat, a salutat atunci decizia lui Cîţu, arătând că va fi o competiţie fair play, „un festival al democraţiei”.

Dar, în timpul campaniei electorale interne, cei doi şi-au adus mai multe critici şi acuzaţii reciproce.

În 4 septembrie, actualul lider al PNL, Ludovic Orban, susţinea că aceasta este „cea mai urâtă campanie” cu care s-a confruntat în 31 de ani de politică şi a acuzat de mai multe ori faptul că susţinătorii săi sunt ameninţaţi că sunt daţi afară din posturile publice și că acest lucru s-a și întâmplat în mai multe cazuri,

„Eu vă spun sincer că am trăit, din momentul anunţării candidaturii, cea mai urâtă perioadă din viaţa mea în PNL şi este practic cea mai urâtă campanie cu care m-am confruntat eu în 31 de ani de politică. Nu poţi să faci campanie cu ‘pâinea şi cuţitul sunt la mine’, ‘dacă nu mă votaţi, nu primiţi nimic, nici funcţii, ba chiar vă dăm afară oameni'”, spunea Orban.

El a reclamat şi faptul că, deşi votul la congres este secret, într-o serie de organizaţii judeţene se încearcă să li se impună delegaţilor cu cine să voteze şi să fie verificaţi dacă respectă indicaţiile.

Pe 21 septembrie, susţinătorii lui Ludovic Orban la preşedinţia PNL, printre care Ionel Dancă, Violeta Alexandru, Antonel Tănase, Ioan Cupşa, Adrian Oros, au lansat un apel, semnat de 69 de deputaţi, senatori, primari, viceprimari liberali, pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale, în care şi-au exprimat deplina convingere că actualul preşedinte al partidului este cel care poate reface majoritatea parlamentară şi singurul care poate garanta coeziunea partidului.

„Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt culege furtună. Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România trebuie să îşi asume răspunderile şi să acţioneze în consecinţă”, spunea atunci Ludovic Orban.

Contracandidatul său, Florin Cîţu – cu moțiunea „România Liberală” – declara, în august, că Orban a ales „un mod foarte urât” să iasă din politică.

Ulterior, Cîţu şi susţinătorii lui l-au acuzat pe Ludovic Orban că a făcut tot ce este posibil, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca să fie dezbătută moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului.

Mai mult, Florin Cîţu a spus că impresia lui este că, în ultima perioadă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, pare a fi „cel mai mare susţinător” al moţiunii de cenzură.

În contextul sesizării făcute de el la CCR cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Executiv pe tema moţiunii, Cîţu a anunţat că va cere demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului dacă decizia Curţii va fi favorabilă. „Dacă Curtea Constituţională ne dă nouă dreptate, preşedinţii celor două Camere trebuie să plece”, a declarat Florin Cîţu.

Pe 8 septembrie, premierul a susţinut că el niciodată nu va negocia „interese personale”, ci „doar ale PNL şi ale românilor”. „În PNL este o mare dezamăgire la modul în care au fost negociate în iarnă portofoliile. Foarte mulţi dintre colegii mei au spus că domnul preşedinte şi-a negociat întâi poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi după aceea au rămas portofoliile (de miniştri – n.r.). (…) E nevoie ca atunci când negociem, să negociem şi interesele PNL, nu interesele personale”, afirma Florin Cîţu.

Şi Ludovic Orban şi Florin Cîţu au susţinut, de-a lungul campaniei interne, că vor câştiga la congres, iar după 25 septembrie vor conduce PNL.

***

Cu doar câteva zile înainte de reuniunea liberalilor, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat susţinerea pentru Florin Cîţu la guvernare, anunţând că va participa la Congresul PNL.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care l-au însoţit la New York la Adunarea Generală a ONU.

***

A doua zi după Congres, duminică, va avea loc Consiliul Naţional al PNL, cu 2.000 de delegaţi, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

La începutul lunii septembrie, Statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creşterea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. hai cu covrigu dar se primeste covidu

  • cand sunt scoruri de 70-80% ori e un lider deosebit ori un soi de dictatura
   alegerile normale sunt echilibrate

 2. Pentru ce un congres al oricarui partid politic este mai important decat o nunta? Doua masuri referitoare la reuniuni absolut private! Politicienii (scuze, corect politrucii, cum a spus demult domnul presedinte) au trei c…e, de au alte drepturi decat cele din Constitutie? Sunt cumva o gasca de Supermani pentru care legea e diferita?
  PNL, te-am votat in ultimii 25 de ani! Nu mai pupi votul meu!

 3. Ordin de la molău, de la împărăție, se tine congresul în orice fel de condiții și o da iasă presedinte cine vrea fpreședintele . Este cod roșu la capitală iar ei tin congres cu peste 5000 de membri și simpatizanți.

 4. PNL ,nu te am votat niciodata si sper sa ajungi sub pragul de 5%

 5. Dacă nu avem niciun membru PNL la terapie intensivă după acest congres, este clar că acest virus este o păcăleală, o gripă obișnuită.

 6. PNL=PSD . Citu si Johannis au facut ” campanie gratuita ” PSD-ului , asa rata ultimele sondaje.

 7. Eu nu inteleg de ce ne complicam cu democratia asta falsa, ar trebui abolita! Oricum nimeni nici macar nu mai mimeaza ca ar fi democratie si ca nu suntem sclavi ai ocultei!

  • In democratie, cica, ar fi trebuit sa poti sa scapi de sclavi, tradatori si hoti prin intemediul votului. La noi cineva i tot plimba in mare pe aceiasi sau cel putin aceeasi topologie interioara.

  • Rusine , domnule Iohannis ,
   Rusine , domnule Citu !

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Iohannis !!
   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Citu !!

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   Ati mutilat tara pentru congresul rusinii , domnule Iohannis , domnule Citu !

   Asta nu face parte din fisa postului presedintelui , domnule Iohannis !

   Asta nu face parte din fisa postului premierului , domnule Citu !

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp
   pentru voi , domnule Iohannis , domnule Citu !

   De ce nu amanati congresul rusinii ,
   domnule Iohannis ,
   domnule Citu ?

   Padurari onesti , jurnalisti si ecologisti
   au fost mutilati ,
   au fost mutilati ,
   au fost mutilati prin padurile tarii ,
   domnule Iohannis !

   Va incape piciorul in pantof de golf , domnule Iohannis ?

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   De ce va este frica de motiune , domnule Iohannis domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Aici nu este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   Intr-o saptamana ati impins tara inapoi cu 3 ani , domnule Iohannis ,
   domnule Citu !

   Asta nu face parte din fisa postului presedintelui , domnule Iohannis !

   Asta nu face parte din fisa postului premierului , domnule Citu !

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   Tara merge bine cu concursuri pentru posturile cheie , domnule profesor Iohannis , domnule Citu !

   Si dumneavoastra stiti asta , foarte bine , domnule profesor Iohannis , domnule Citu !

   De ce va este frica de concursuri si
   in special
   de concursul pentru posturile cheie la DIICOT , DNA si Parchetetul General , domnule Iohannis ,
   domnule Citu !
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Iohannis !

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   De ce va lasati tras de sfori de oameni din servicii secrete , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce va este frica de reformele din justitie , domnule Iohannis ,
   domnule Citu ?

   De ce ati demis-o pe Laura Codruta Kovesi , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Iohannis !

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   De ce ati stopat reformele numind pe Predoiu la justitie , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Iohannis!

   De ce ati numit-o pe Hosu la DIICOT , domnule Iohannis ?
   De ce ati facut praf si pulbere dosarul 10 august , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Iohannis !

   De ce ati pus stop reformelor ,
   de fiecare data cand tara a mers pe un drum bun ,
   de fiecare data cand tara a mers pe un drum bun ,
   de fiecare data cand tara a mers pe un drum bun , domnule Iohannis !
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   De ce va bateti joc de romani , domnule Iohannis ?

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Iohannis !

   De ce ati deviat de la „valorile asumate ” , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Devierile nu fac parte din fisa postului presedintelui , domnule Iohannis !

   Devierile nu fac parte din fisa postului premierului , domnule Citu !!!

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Iohannis !

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Citu !

   De ce ati scos coruptia din strategia nationala , domnule Iohannis ?
   Nu puteti pacali partenerii daca scoateti coruptia din strategia nationala , domnule Iohannis !
   Partenerii stiu ca dumneavoastra ati produs criza in tara , domnule Iohannis !

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!
   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!
   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!

   De ce va este frica de desfintarea SIIJ , domnule Iohannis ,
   domnule Citu ,
   domnule Kelemen ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ,
   domnule Kelemen ?

   Padurari onesti , jurnalisti si ecologisti au fost mutilati prin padurile tarii ,
   domnule Kelemen !
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Kelemen ?

   Cati primari ,
   in afara de primarita UDMR din Bihor ,
   aveti de scapat de justitie , domnule Kelemen ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Kelemen ?

   Ati facut de rusine electoratul maghiar , domnule Kelemen !
   Ati facutde rusine electoratul maghiar , domnule Kelemen !
   Ati facut de rusine electoratul maghiar , domnule Kelemen !

   Romanii si maghiarii onesti , nu se tem de reforme in justitie , domnule Kelemen !

   Voi ,
   domnule Iohannis ,
   domnule Citu ,
   domnule Kelemen , de ce va temeti de reformele din justitie
   in asa hal
   incat ati produs o criza cat o tara ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ,
   domnule Kelemen ?

   De ce va bateti joc de romani , domnule Iohannis ?

   De ce sa platesca cetatenii ,
   sa plateasca cetatenii ,
   sa plateasca cetatenii , patronii presedintelui ,
   salariu si privilegii ca fost sef de stat ,
   sub forma de ;
   – automobil ;
   – indemnizatie lunara in cuantum de 75% din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu ;
   – locuinta de protocol cu post de consilier si secretar incadrat ,
   daca dumneavoastra nu respectati fisa postului din contractul-juramant , domnule Iohannis ?

   Ati mutilat tara , domnule Iohannis si asta nu face parte din fisa postului presedintelui !

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   Intr-o saptamana ati impins tara inapoi cu 3 ani , domnule Iohannis !

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   Tara merge bine cu concursuri pentru posturile cheie , domnule profesor Iohannis !

   Si dumneavoastra stiti asta , foarte bine , domnule Iohannis !

   De ce va bateti joc de romani , domnule Iohannis !

   Noi , românii onesti , nu suntem ca tine , domnule Iohannis !

   Aici nu mai este timp ,
   timp ,
   timp pentru dumneavoastra , domnule Iohannis !

   Rusine , domnule Iohannis !
   Nu sunteti cel mai onest cetatean !
   Nu sunteti cel mai onest cetatean !
   Nu sunteti cel mai onest cetatean !
   Doar un om plin cu apa !

   Ati cazut !

 8. Există o vorbă care spune că prostul lucrează de două ori numai că există un anumit prost care lucrează de atâta ori încât ajunge să se convingă singuri că sigur cineva le pune beţe în roate şi nu e vina lor că nu le iese treaba moment când ajungeţi în aceasi stare de azi a lui SuperMAN, e starea dinainte de ultima stare care am explicat-o la un moment dat în altă postare dacă aţi fost atenţi şi dacă nu aveţi memoria doar până la ultima emisiune a lui GâdeaPrelipceanuAMNEZIE-TV.
  Acuma oricine plânge după Orban orice se va întâmpla astăzi nu disperaţi că speranţa stă în proşti.
  Ce nu ştiţi voi e că dacă Orban nu câştigă din prima oricum va câştiga din a doua iar dacă nu câştigă nici din a doua va câştiga TABĂRA A TREIA.
  Varianta probabilă care o prevedem e ca SuperMAN va câştiga la mustaţă apoi prin primăvara îl vor lua de mustaţă şi îl vor zbura cu totul apoi se va întoarce înapoi Orban dacă toate taberele îl vor vrea sau o TABĂRĂ A TREIA (varianta câştigătoare după noi).
  În orice variantă SuperMAN îşi va lua zborul asta dacă nu nu îl zboară înainte prostimea ca ăştia sunt mai nerăbdători ca toţi ceilalţi şi din nerăbdarea lor s-a putea să nu mai aleagă neghina din grâu şi să radă toată şandramaua AustroUSL.

 9. Ce s-a intamplat cu #rezist, aloooooooo, nu mai exista constitutie!! SOROSISTILOR, Citu e de-al vostru, huh? #echipaglobalista

  • Nu, nici Citu, nici PNL-ul nu a avut vreodată treabă cu mișcarea de contestarea a PSD și perioada Dragnea. Orice lider PNL ce a încercat să se bage în mișcare a fost huiduit.

   Iar acțiunile PNL după ce au preluat guvernul au arătat și de ce a fost așa: liberalii nu au niciun gând să repete lucrurile stricate de Dragnea. Din contra, vor să folosească mecanismul creat de Dragnea, să se dea și ei o tura cu el, la guvernare.

   Iohannis a arătat și el care îi e adevărata față: procurorul șef numit la DIICOT de el, Hosu, a îngropat rapid dosarul 10 august. Sute de oameni bătuți și gazați, niciun vinovat.

  • silicon_v
   Poți să o lași mai ușor!
   Până și toxicul Iohannis are merite în ofensiva contra PSD.
   Până la SupercaCâțu USR a fost protejat de PNL în ciuda multor atacuri USR-iste absolut aberante.

 10. Marlanii astia de la PNL zic ca respecta legea si au cate 1 metru intre scaune acolo, la Romexpo, dar nu-s nici 10 cm! 😀
  Astia-s mai golani decat Draknea: ala macar facuse la drumurile din Teleorman kilometrul de 800 de metri, ca sa iasa mai multi kilometri reparati si sa incaseze mai multi bani de la UE! 😛

 11. Ia uite ce liberalism autentic ne serveste zombiliticul tepar si penal: in loc sa DESFIINTEZE Agentii, ispectorate, Institutii publice inutile si fara numar, Zombiliticul INFIINTEAZA o Agentie noua cu 1250 de angajati, ca, deh, la cata cleintela politica e dator, trebuie bani multi!!

  „Claudiu Năsui îl taxează pe Florin Cîțu: În spatele zgomotului Congresului au înființat o nouă Agenție cu peste 1200 de angajați.
  25/09/2021.
  Fostul ministru al Economiei, Claudiu năsui, susține că liberalii au profitat de tot zgomotul generat în jurul Congresului PNL și au înființat o nouă agenție ”Directoratul Național de Securitate Cibernetică”, care va avea 1250 de angajați.

  ”Ieri s-a mai înființat încă o nouă agenție. Statul român nu avea suficiente.

  În timp ce atenția publică este atrasă de crose de golf și congrese de partid, sistemul continuă să găsească noi moduri de a ne toca banii. Astăzi, de exemplu, s-a mai înființat încă o nouă agenție. Pe lângă sutele înființate deja de statul român, care au devenit aspiratoare de sinecuri politice.

  Guvernul Cîțu a dat Ordonanța de urgență 104/2021 privind înființarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică. Pentru că era o adevărată URGENTA națională să înființăm încă o nouă Agenție.

  Această agenție se înființează pe baza uneia vechi, CERT-RO. Vestea proastă este că numărul de posturi crește de peste 8 ori, de la 149 la 1.250 posturi.

  Ne dăm seama ce succes garantat va avea noua Agenție din blabla-ul tipic politician prin care e motivată.
  Conform site-ului CERT-RO, noua agenție este mai bună decât cea veche pentru că va avea „acel ceva”.
  Este un citat exact.
  Efectiv au scris că noua agenție va avea „acel ceva”.
  Ce exact este „acel ceva”?
  Scrie și asta și ar fi de râs dacă n-ar fi toată distracția pe banii noștri.
  Printre motivele aiuristice se regăsește și „Atractivitate pentru noua generație de talente și competențe cyber, dar și pentru femeile care activează în această profesie”, de unde înțelegem că femeile nu fac parte din noua generație de talente.
  Citiți și minunați-vă https://bit.ly/3EPxV7m.

  Nu mai zicem că printre motive se află și o minciună.
  De fapt e o insinuare că noua agenție s-ar putea autofinanța integral.
  Ar fi fost o veste bună, dar, în OUG-ul dat de guvernul Cîțu scrie clar încă din Primul Alineat al primului articol că Agenția va fi finanțată „integral din Bugetul de stat”.

  Deci factura tot la noi ajunge.
  Să tot plătim taxe și impozite. În timp ce facturile la electricitate și gaz explodează, conducătorii statului sunt mai preocupați să înființează noi sinecuri și agenții pentru ei.

  Și doar ca să se știe, după ce a înființat Agenția, guvernul deloc liberal Cîțu a mai făcut ceva.
  A eliminat pragul maxim de posturi din aparatul de lucru al guvernului prin OUG 103/2021. Înainte era de 950 de posturi. Acum va fi nelimitat. Fără număr.
  Din moment ce e finanțat de contribuabili, de ce să nu crească angajările la stat cât vor?

  Doar ca să se știe. Asta nu este liberalism.
  Asta nu e România Liberală. Asta e România cât se poate de socialistă.”, scrie Claudiu Năsui.

  Luati de la zombilitic numai liberalism autentic comunist!!!
  Si platiti Taxele alea uriase catre statul zombilitic, ca uite ce face cu BANII PUBLICI!!!

 12. Spoiler alert: castiga Citu. Nu ca ar conta, Orban e la fel de ticalos.

  • E o alegere superbă pentru liberali: au de ales intre ciuma (Citu) și holera (Orban)

  • @silicon_v: Bine spus!
   Usor de imaginat ce „viiitor” ne ofera oricare varianta: PNL=PSD=aceeasi mizerie!
   Desi l-am criticat tot anul 2020 pe sforarul Ludovic Orban, marca Viorel Hrebengiuc de la PSD, cata sfidare si aroganta fata de noi, Romanii, vad la zombilitic, il prefer pe Ludovic Orban!!
   Oricum amandoi vor face acelais lucru: vor avea GRIJA de CLIENTELA politica din jurul lui!
   Nici unul dintre cei 2 NU va FACE nimic altceva!
   Am vazut asta timp de 1 AN cu Orban si timp de aproape 9 Luni cu zombiliticul tepar si epnal si mincinos si falsificator de CVuri!!!
   NIMIC din ce au PROMIS, ZERO!!!

 13. Ce ne mai promitea zombiliticul cand PNL era in opozitie si obiectivul era sa ajunga la osul de ros cu orice pret, cu oricate minciuni:
  „Florin Cîţu: Bugetarii TREBUIE să muncească FARA vouchere și Pensii speciale.
  21.08.2019.
  Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că Salariile bugetarilor sunt DUBLE comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze FARA a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

  „Vine momentul adevărului! În medie Salariile NETE ale bugetarilor sunt DUBLE faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. NU surprinde toate informaţiile. Bugetarii PRIMESC tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. TOT ce primesc în plus bugetarii este SUSTINUT de TAXE plătite de PRIVATI”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

  Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

  „Este clar că bugetarii sunt PRIVILEGIATII societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, MUNCESC pentru că BUGETARII să TRAIASCA BINE, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

  „Sunt 2 soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.
  Rămâne această soluţie.
  Bugetarii trebuie să accepte să muncească FARA vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest SISTEM bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE va DISPAREA cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

  „Acest SISTEM bolnav si falimentar implementat de PSD si ALDE” e bine mersi, azi 25.09.2021, zombiliticule, desi liberalii sunt la guvernare din Octombrie 2019!
  Rusine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.