G4Media.ro

Congres la USR PLUS: 1.200 de delegaţi aleg sâmbătă componenţa Biroului Naţional…

Congres la USR PLUS: 1.200 de delegaţi aleg sâmbătă componenţa Biroului Naţional / Miza echipei Barna: Cât mai mulți oameni în conducerea partidului pentru a contracara influența lui Dacian Cioloș

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară vor fi prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR PLUS, în cadrul căruia va fi stabilită componenţa noului Birou Naţional şi va fi validat noul preşedinte al formaţiunii – Dacian Cioloş.

Potrivit surselor G4Media.ro, miza echipei Barna este să impună cât mai mulți oameni în Biroul Național pentru a contracara puterea lui Dacian Cioloș în partid.

Biroul Naţional al USR PLUS va asigura conducerea executivă a partidului alături de preşedinte.

Evenimentul se va desfăşura la Romexpo, dar având în vedere contextul pandemic, în sală se vor afla maximum 150 de persoane simultan.

Delegaţii care îşi vor exprima opţiunea privind componenţa noului Birou Naţional au fost împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul.

La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. Întregul eveniment va fi transmis live pe Facebook şi Youtube.

Pentru Biroul Naţional şi-au depus candidatura 93 de membri USR PLUS, grupaţi în trei liste, dar şi trei candidaţi independenţi.

 • Pe lista „USR PLUS la Guvernare 2024″ figurează: Dan Barna, Octavian Berceanu, Vlad Botoş, Cosette Chichirău, Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Elena Lasconi, Liviu Mălureanu, Radu Mihail, Radu Mihaiu, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Cristian Seidler, Lucian Stanciu-Viziteu.
 • Lista „#Uniţi, reuşim!” este formată din: Dacian Cioloş, Alexandru Paul Dimitriu, Anca Dragu, Victor Giosan, Andrei Lupu, Ioana Mihăilă, Alin Mituţa, Dragoş Pîslaru, Alin Stoica, Ramona Strugariu, Ciprian Teleman, Oana Ţoiu, Dragoş Tudorache, Vlad Voiculescu.
 • Lista „#Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România” îi include pe: Adrian Albu, Flavia Boghiu, Marius Cobianu, Alexandra Coliban, Allen Coliban, Andrei Corbu, Radu Molnar, Mihai Poliţeanu, Bogdan Stroe, Nicu Ştefănuţă, Cătălin Teniţă, Vlad Teohari.
 • Cei trei candidaţi independenţi sunt: Andrei Iulian Margarit, Lucian Ştefan Rădulescu, Alexandru Surcel.

Congresul va începe la ora 9,00 şi va include prezentarea unui raport al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui, precum şi un discurs al noului preşedinte USR PLUS.

Vor fi prezentaţi candidaţii pentru Biroul Naţional, pentru Comisia Naţională de Arbitraj şi pentru Comisia Naţională de Cenzori.

La ora 13,00 va începe votul.

Sunt aşteptaţi să îşi exprime votul, în calitate de delegaţi, Dan Barna şi Dacian Cioloş, Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Ciprian Teleman, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu. De asemenea, vor vota preşedintele Senatului, Anca Dragu, dar şi primarii Dominic Fritz, Allen Coliban, Elena Lasconi, Clotilde Armand, Radu Mihaiu, precum şi fostul prefect al Capitalei Alin Stoica.

Potrivit statutului, alegerile pentru Biroul Naţional au loc pe principiul proporţionalităţii. Candidaţii pot participa individual (listă cu un singur candidat) sau colectiv (vot preferenţial pe liste cu mai mulţi candidaţi). Locurile vor fi repartizate proporţional listelor, în funcţie de numărul de voturi obţinute de fiecare listă. Cei nouă vicepreşedinţi vor fi aleşi în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute.

 • Membrii Biroului Naţional vor fi: preşedintele ales, vicepreşedinţii aleşi şi persoanele care au obţinut cele mai multe voturi, în ordine descrescătoare, pentru locurile rămase neocupate de preşedintele şi vicepreşedinţii aleşi.
 • În cea de a doua zi a congresului, duminică, dezbaterile privind modificarea Statutului USR PLUS vor avea loc într-o şedinţă exclusiv online. Tot cu această ocazie va fi prezentat rezultatul alegerilor pentru Biroul Naţional.
 • Europarlamentarul Dacian Cioloş a fost ales în funcţia de preşedinte al USR PLUS, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne. El a obţinut 19.603 voturi, iar contracandidatul său, Dan Barna, 18.908. Rezultatul votului a fost anunţat vineri seara.

În luna mai a acestui an, USR şi PLUS au fuzionat după ce în ultimii ani cele două partide conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş au participat ca o alianţă la alegerile europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare. (Sursa: Agerpres)

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

43 comentarii

 1. Woke Romania = PLUS, USR a murit Ieri
  Catzul Deshertaciunilor a adus PNL langa PNTCD, de altfel normal
  AUR Fascishtii platiti de Kremlin
  P$D Ciuma Roshie

  Acestea sunt Optiunile deoarece Oamenii NU vor sa se implice in Viata Romaniei

  Noapte Buna Romania!

  • Tu ai același text pe care îl dai cu copy/paste la fiecare articol. Ești destul de slab platit se pare.

  • @valerica, breh

   Argumente fara gargara, straduieste te. Hai.

  • „domnule” tu ragai niste vrajeala de la partid fara pic de logica si apoi ceri argumente de la altii? Las-o jos ca macane.

  • Ei dau copy paste la copiute de partid si noi are trebui sa stam sa la combatem ineptiile ?

  • Care ineptii? Ca Ciolos este un individ de centru stanga? Pentru marketing se tot vopseste in dreptaci, dar el e de facto de centru stanga in tot ce face!

  • De cand e centru stanga woke ?
   Centru stanga e tot grupul scandinav, adica cele mai bogate tari din europa.
   Centru stanga e franta.
   Centru stanga e anglia.
   Centru stanga e elvetia.

   La ce va referiti voi este EXTREMA stanga. Chiar asa, nu intelegeti diferenta intre o centru-stangism si extremism?

   Atata timp cat omul e temperat si de bun simt, lasati gargara cu woke, cancel culture si alte cosmaruri din visele voastre.

  • @ Si ce inseamna centru stanga?

   Woke include LGBT ( parte esentiala a “doctrinei”) pune mana pa carte! Ai carentze ! Vai Steauta Ta Curcubeu !

  • Mi se pare mie sau va cunosc de undeva, un anume domn care a ocupat ceva functii publice in trecut si stie cum functioneaza sistemul?

  • Maicaaa, care-i treaba ta cine si cum in USRPlus, ca nu i-ai votat si n-o sa-i votezi in veci (slava Domnului, ca nici n-avem nevoie d’astia de teapa ta)! Lasa-ne in transparenta si reformele noastre si vezi-ti de spaguiala si coruptia USL-ista, ca poate „iti da si tie”, conform „proncipiului” ce va caracterizeaza!

  • @ Matzul curios
   Daca stagiul militar din sepembrie 89-septembrie 90 o putem asimila in Logica Ta, atunci, este singura data cand am “lucrat la Stat”. In rest, nu am avut asemenea activitati. Merita sa cititi ceea ce scriu, in rest nu am legatura cu functii publice, Statul Paralel, etc.
   @Scaraotchi m a ajutat la Creatia unei pancarte in timpul protestelor anti P$D, nici Domnia Sa a ocupat functii publice. Orice intrebare, in continuare va avea un raspuns, corect, la obiect.

  • @ Adriana Negureanu
   In negura timpului, nimeni, nimic va mentiona despre Dumneavoastra.
   In rest, e bine ca va place in baltoaca Uniți Salvam Woke in Romania.
   USR a Murit ieri. Traiasca Uniti Salvam Woke Romania.Cand veti putea asocia comentariile mele cu peneleul, atunci vine Sfarsitul Lumii !

  • Stati putin. Doar pentru ca am intrebat asta, nu inseamna ca am o parere proasta despre toti cei care au ocupat o functii in trecut.
   Era doar o curiozitate personala, fara alte conotatii.

  • De care…domn ?

 2. Din toata lista aia Berceanu e OK.
  Restul, aceeasi pacalici lozincari.
  S-ai vedem daca mai exista pana in 2024.
  Deocamdata sunt la 7-8% si se tot duc in jos.

  • pnl sub 5%

  • Mai sunt Chichirau si Drula buni. Pruna si Mosteanu „merge”.

 3. de ce nu se fac candidaturi uninominale? pana la urma poate Drula e apreciat de multi, de ce sa fie el motorul unei liste, unde e ghinea-gigel de exemplu, sau barna care a pierdut alegerile?

  • E si Radulescu independent p’acolo.
   Votul e direct, poti sa alegi pe cine vrei din ce lista vrei.
   Doar ca … daca un leader te cheama pe lista lui nu poti sa-l refuzi.
   Impostori sunt peate tot… dar impreuna invingem 🤪

  • pot sa voteze pe oricine, in orice ordine.

 4. Că USR e o adunătură de nepoți semidocti din provincie făcuți in eprubetă s-a văzut din prima clipa dar unii sunt atât de prosti încât le-au trebuit ani de zile să se prindă.

  • ramai cu doctoratele si masteratele si universitatile de la PSDPNLUDMR,

   si un doctor cu doctorat la acamedia aia sa te opereze intr-un spital care ia foc condus de un manager de firma de pompe funebre

 5. Las aici scris : Cioloș va fi următorul președinte al României. E omul sistemului și când zic asta, mă refer inclusiv la Franța și UE. Nu degeaba s-a întâlnit cu Macron, înainte de alegerile interne.

  • Un Woke la Cotroceni ? Regele Mihai, cel care este puternic legat de Cotroceni prin ceea ce in mod natural a insemnat Acel Palat, s ar invarti in mormant. Aveti grija ce va doriti ! Wokismul in Romania inseamna Razboi Civil.

  • Turcan tu esti? Ai citit asta in lampa lui Aladin?

  • Leano iar duci lipsa?

  • Datele cam așa arată, dar acum

  • @ Barbu Gh.

   A declarat ca NUMAI la Ciuma Roshie ramane presh. Hai sa ii respectam dorinta.
   Oricum P$D in 2024 ia in Parlament max 5%, PNl nu intra in Parlament, asa ca, stie Ciolacuu ce Spune.

  • hai sa fim seriosi, psd nu va scadea sub 25% in urmatorii 30 de ani. orice ar face!

   si cine rogu-te o sa ia restul de 91% daca pnl si psd iau 9% ? e nerealist ce zici.

   cel mai probabil psd va lua ~35 , pnl 15, usr 20, aur 15, pmp 5, udmr 5.

  • Leana de ce spui toata tarasenia ?
   inteleptul spune:
   2 octombrie 2021 la 10:48

   Eu stiu asa : Orban este invitatul lui Macron inainte de alegerile parlamentare . Orban decide imediat , la reintorcere , inchiderea pietelor agro alimentare . Orban pierde alegerile parlamentare si scade partidul de 37 de procente intentie de vot la 26 dupa redistribuiri .Orban ofera USR (acum USR-Ciolos ) toate ministerele de forta . Orban se pozitioneza anti partid in cadrul Motiunii de cenzura si declarativ impotriva sefului statului .Ciolos cistiga in fata lui Barna (perdantul absolut ).Citu arata morisca PSD -Orban -USR-Ciolos .Concluziile le trageti singuri .

  • PNL e istorie. Nu stau sa explic aici de ce, au facut-o deja altii. Mai raman unii sa cheltuie ce pot din fonduri capusate si sa traga obloanele. Declinul a inceput in martie 2020 si a pornit de la Iohannis. PNL, in frunte cu Iohannis sunt de vina si pentru proasta gestionare a pandemiei si pentru aparitia AUR si pentru esecul campaniei de vaccinare. Citu si promovarea unor nulitati precum Gorghiu si Vilceanu, au pus doar capac.

 6. oare de ce inca cenzurati ?

 7. … pt a contracara puterea lui ciolos in partid. Pai tu barna si cu echipa ta va demonstrati in acest mod ca nu sunteti diferiti de cei de la pnl si psd. Animale politice, care din neputinta de a face ceva distrug si dinamiteaza din interior si pe sub usa tot ce prind. In loc sa va oferiti sprijinul si competentele in scopul de a iesii ceva mai bun, sa colaborati colegial, pt interesele personale bagati bete la roata. Jalnic. Asta a distrus pana acum usr plus. Probabil tot asta va eroda si mai mult usr plus. Bine macar ca nu mai esti la conducere, ca am vazut unde ai dus partidul. Lumea va votat in primulbrand pt ca au vrut ul alt fel de a face politica, dar cand au vazut ca sunteti exact ca ceilalti s.a dezangajat. Repet, bine ca a castigat ciolos. Iar orice persoana care ajunge presedintele unui partid european, cred ca si.a demonstrat tocmai prin asta capacitatile. Orice ajunge sa conduca orice la nivel europea, jos palaria.

  • Sustin 100% cele „zise” de dvs.! Sper ca cei cu drept de vot in Congres, sa nu puna „botul” la mismasurile marca Barna/Ghinea!

  • @ Adriana Negureanu
   Mishmashurile sunt in slujba lui Ghinea. Barna era,este, va exista ca Naiv la PLUS ( USR a murit ieri)
   In rest, merita sa cititi evenimente legate de promovarea Printzului Woke de Romania, de catre cine ? Culmea, tov Tariceanu l a pus pe Orbita, de acolo, ceatza, inclusiv cand a fost “prim ministru” 12 luni, culmea din nou, tot cu sprijin P$D, deoarece, nu i asa, Tariceanu era membru incognito in P$D, nota bene !

 8. Marcel ciolacu ar trebui sa fie secretar general al partidului unic, slăvit fie-i numele.

  • Asta i Shef la Ciuma Roshie ( Slaveshte l cu grija, sa nu te contaminezi cu ciuma)
   Remarc un regres al tau. Intai PNL, apoi PMP, acum P$Dist, ce e cu tine ?

 9. Au si invitati de la morisca PSD si AUR sau doar pe Orban ce i-a adus in aceasta postura de parlamentari ?

 10. Toti cei care voteza motiunea de cenzura sunt automat perceputi de catre cetateni ca si aliati in vederea formarii unei noi majoritati parlamentare si in vederea punerii in practica a actului de guvernare .PNl trece in opozitie timp de jumatate de an in care Citu ramane inteimar .

 11. @”un domn”: nu intru in polemica cu cei cu care n-am nici in clin nici in maneca, va rog sa ma ignorati asa cum voi face si eu cu dvs. de aici incolo. Chiar suntem pe doua drumuri paralele, pe drumul meu nu exista decat Credinta in Dumnezeu, nicidecum biserica fundamentalista cu impuneri ce intuneca mintea si existenta umana. Sub soare avem loc cu toti, asa ca…a bien tot! P.S. Nu cred ca sunteti mai batran decat mine, pana la varsta mea de 71 de ani, am trait/vazut/invatat multe…si nu cred ca am terminat inca cu „invatatul” in fiecare zi, dvs.? Cine stie pan’la urma?

 12. Vor veni cu rucsacul la furat! Poate îi trăsnește Dumnezeu să ca să uite de resetare și să lase în pace tradițiile românești! Neghiobii globaliști să aibă soarta homosexualității in politică!

 13. Iar nu și-a luat pastilele goe, gica, inteleptul, pacala, motz, m… mai nou se și visează „un domn” deși el e mai degrabă o loază scatofagă .