G4Media.ro

Conflict deschis între Ciprian Ciucu și Clotilde Armand: „Nu votăm orice prostie.…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Conflict deschis între Ciprian Ciucu și Clotilde Armand: „Nu votăm orice prostie. Tot ce a făcut a fost să se certe cu toată lumea. Acuma se transformă în victimă competentă” / „Nu-ți mai da tu cu părerea despre primăria celorlalți. Nu accept sfaturi de la cineva care oferă contracte directe unei firme dubioase”

Liderul Organizației PNL București și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe de o parte și Clotilde Armand (USR), primarul Sectorului 1, de cealaltă parte, s-au criticat dur, în mod public, joi. Disputa publică a pornit de la propunerea edilului de la Sectorul 1 de a acorda tichete anticriză de 1.000 de lei tuturor locuitorilor din sector.

„O primărie nu trebuie să fie o agenție de plăți sociale. O primărie trebuie să vină cu proiecte de infrastructură. Și să livreze populației servicii publice de calitate – de la curățenie, până la transport public (dacă are acele competențe) școli, grădinițe…. Acolo trebuie să meargă banii. (Cu privire la tichetele de 1.000 de lei – n.red) nu văd cum. Nu văd care e baza legală. Pentru că asta a fost așa, o idee aruncată în spațiul public. Dar vă zic: nu are bază legală. Evident, nu votăm orice prostie. Nu știu ce are de câștigat doamna primar cu această măsură, pentru că se adresează altui electorat. Nu propriului electorat”, a declarat Ciprian Ciucu presei, întrebat dacă el ar acorda astfel de tichete, relatează spotmedia.ro.

Liderul PNL București a criticat-o pe Clotilde Armand pentru că nu a reușit să-și facă majoritatea în Consiliul Local, unde este un conflict între ea și PNL Sector 1, încă de la începutul mandatului:

Publicitate electorală

„Un primar este un politician. Nu contează cu cine își face majoritatea în Consiliul Local. Este datoria lui ca primar să își facă majoritate. Prima datorie pe care o are față de cetățeni. Asta înseamnă nu să le facă dosare penale consilierilor locali, după care să le ceară votul. Trebuie să-i aducă la masă, să negocieze.(…)

Am stat până la 1.00 noaptea pe Zoom cu PNL Sector 1 și cu USR ca să-i împac, să-i aduc la un numitor comun. Din păcate, îmi dau seama că e un caz pierdut. Sectorul 1, din păcate, cu o atitudine extrem de conflictuală (a primarului Clotilde Armand, n.red.), permanent întreținută în toate direcțiile, pentru mine este un caz pierdut. Și o zic cu mâhnire, pentru că sunt în coaliție cu USR la Sectorul 6 și funcționează. Ca și la Consiliul General.

Fiecare doarme cum își așterne. N-o să-i pese nimănui că nu știu cine nu ți-a votat proiectele. Datoria ta este să îți treci proiectele. Este prima lecție pe care am învățat-o de la primari cu experiență. Nu tot timpul scandal, tot timpul atacuri, în toate direcțiile. Hai să facem așa. Haideți să luăm toate proiectele blocate de PNL. Și să le comparăm cu cele care au fost votate. Și să vedem care au avut sume mai mari.

Haideți să vedem până la cât se ridică valoarea acelor proiecte care n-au fost votate de PNL. Acoperă execuția bugetară aflată la acest moment undeva sub 5%? Și se termină anul… Nu e vorba despre rea voință (din partea PNL, n.red.). E vorba despre un mod permanent conflictual.

Și o spun cu mâhnire, pentru că am fost cu doamna primar în campanie electorală. Dar tot ce a făcut a fost să se certe cu toată lumea, în toate direcțiile. Nu așa poți să îți duci un mandat.

Acuma se transformă în victimă competentă, pentru că PNL nu-i votează proiectele. Eu i-am spus și domnului Burduja (președintele PNL Sector 1, n.red.). PNL București are doar rol de coordonare, nu poate impune decizii filialelor. Dar i-am spus: votați-i proiectele și ieșiți în public și explicați ce nu merge.

Nu știu dacă mai pot face ceva. Personal, am făcut timp de 3 luni de zile un efort susținut împreună cu Vlad Voiculescu, președintele USR București, pentru a salva situația de la Sectorul 1.”

În replică, Clotilde Armand a reacționat, joi seara, pe Facebook:

„Dragă Ciprian, te rog să îți vezi de propria administrație și nu-ți mai da tu cu părerea despre primăria celorlalți. Nu accept sfaturi de la cineva care oferă contracte directe unei firme dubioase precum Vego. Vrei să mă uit puțin și eu la tine în sector și la contractele tale atribuite unor oameni care distrug Urbanismul? N-am să fac asta. Pentru că spre deosebire de tine, eu voi încerca de acum încolo să te ignor cât de mult”, afirmă între altele primarul Sectorului 1.

Postarea integrală a lui Clotilde Armand:

„A ieșit public astăzi șeful PNL București să mă certe pentru că vreau să înapoiez banii economisiți de la firma de salubritate locuitorilor Sectorul 1 in această criză energetică. A zis liderul PNL că nu pot face asta pentru că n-am bază legală și – atenție – „este o măsură care nu se adresează electorului ei”. Asta cu „baza legală” a preluat-o de la fostul primar. Parcă s-au vorbit. Iar un primar trebuie să fie un bun gospodar pentru toți cetățenii – deci despre electorat este vorba aici?!

Mai spune șeful PNL București că eu mă cert cu toată lumea și este o stare de conflict în Sectorul 1. (Ai dreptate Ciprian. Mă cert cu toți cei care au tupeul să vină acum în fața oamenilor după ce au furat bani de la Primăria Sectorului 1. Iar în partidul tău sunt destui. Este trist să te văd că ai ajuns să folosești exact argumentele șefilor tăi. Da, șefii PNL din vârful statului în fața cărora tu stai în poziție de ghiocel și execuți ordinele. Este foarte trist să văd decăderea ta morală și faptul că nu ești în stare să faci reforme administrative adevărate – le faci doar la televizor, acolo unde partidul tău aruncă cu mii de euro din bani publici ca să linșeze adversarii politici. Tu faci doar alianțe cu cei pe care în trecut îi acuzai că sunt corupți. Este foarte trist să te văd atât de frustrat și neputincios în fața celor care conduc cu adevărat PNL București. Pentru că tu nu o faci. Să fim serioși. Când trebuia să ne ajuți aici în Sectorul 1 și să-ți calmezi colegii pentru că nu votează bugetul și proiectele de investiții dacă nu sunt plătite toate facturile Romprest s-a văzut că nu ai nici un cuvânt de spus în fața fiului lui Burduja sau al fiului lui Dinu „Vamă” Gheorghe. Adică încurajai șantajul lor împotriva mea prin neimplicare. Îmi pare rău că nu ratezi nicio ocazie să-l ataci public pe primarul general Nicușor Dan și pe mine cu toate că amândoi ne abținem cu greu să nu-ți răspundem la aceste atacuri puerile sau să-ți suportăm ifosele și sfătoșenia.
Atunci când am propus o colaborare la nivel de București te-ai împotrivit. Tu și șefii tăi. Pentru că interesele liberalilor privind banii pentru Romprest erau vitale. Uite că DNA v-a dat planurile peste cap și mi-a dat dreptate. Prejudiciul de 1 miliard lei cauzat de PNL și PSD de la servicii fictive de curățenie efectuate de o firmă adusă de PNL pe 25 de ani. Și pentru asta ați blocat votarea bugetului luni de zile și ați șantajat primarul.

Dragă Ciprian, te rog să îți vezi de propria administrație și nu-ți mai da tu cu părerea despre primăria celorlalți. Nu accept sfaturi de la cineva care oferă contracte directe unei firme dubioase precum Vego. Vrei să mă uit puțin și eu la tine în sector și la contractele tale atribuite unor oameni care distrug Urbanismul? N-am să fac asta. Pentru că spre deosebire de tine, eu voi încerca de acum încolo să te ignor cât de mult).

Acum, am să-i las șefului PNL București niște cifre de investiții blocate de colegii lui din filială Romprest din PNL. Cel mai elocvent este programul “Termoficare de la Soare”, în valoare de 400 milioane lei, o dovadă de cinism extrem dat de liberali la adresa locuitorilor Sectorului 1, confruntați cu criza energetică modială. Iar culmea ironiei, liderul PNL Sectorul 1, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1, după ce liberalii au votat împotriva implemnetări unui program finanțat din fonduri europene.

PS. Nici legislație nu știe șeful PNL București. Tichetele anticriză au bază legală. Vom vedea curând dacă PNL o să voteze pentru ca banii de la Romprest să se întoarcă la cetățeni sau să meargă – din nou – la partidul lor pentru campanii electorale și alte linșaje.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. Potoleşteşte-te, nu vei ajunge primar pe Bucureşti! N-ai stofă. Başca faptul că eşti PNL-ist şi bucureştenii nu dau nici o geapă degerată pe PNL-işti. Toţi PNL-iştii sunteţi inutili in Bucureşti.

  Nu mai existaţi!

 2. Ciucuraș, stai in banca ta, că ai șanse la „Capitală” câte are MăCiucă la Prezidențiale…

 3. Ciucule s-au umflat pufuletii in tine, mai usor cu atacurile ca daca incepem sa rascolim esti plin de bani europeni sifonati prin ong-uri, familia ta este toata conectata prin functii publice. Ciocu’ mic si joc de glezne.

 4. Este sigur ca mafia psd+pnl este eterna si atunci ataca „montura userista” vorba lui dincu.
  -Sa-ti fie rusine pentru ca vorbesti asa cu o doamna, ceea ce arata educatia ta precara!

 5. Na, si-a dat si asta arama / fata…
  Cum sa compari ciucule intelegerea de la sectorul 6 cu USR-istii care n-au condus primaria si n-au facut marlanii – dovada ca nimeni n-are vreun dosar in lucru, cu cloaca psdnl-ista de la sectorul 1?! Pai acolo-s si tudorachenii-diamantieni si chilimanienii-pnlsd-isti…
  Ciucule, tu faci intelegeri, pici la pace (si) cu infractorii???

 6. Proiectele propuse in consiliile locale trebuie tratate doar prin prisma interesului public. Consilierii sa uite ca fac parte dintr-un partid. Sa existe doar argumente, nu negocieri, sa se voteze conform constiintei, nu cum dicteaza gasca.
  Mintea ingusta a acestui primar de sector, Ciucu, nu pricepe asta. Si-a insusit modul mafiot de a intelege administratia, nu realizeaza cat de aberant este sa primeze interesul de grup. Mai mult, teoretizeaza, da lectii, sfaturi.
  Deduc ca nici ministrul Digitalizarii nu are o minte mai luminata.

 7. Din păcate Ciucu și-a dat arama pe față și face compromisuri din ce în ce mai urâte cu gândul la Primâria Capitalei.Chiar dacă suntem prieteni pe fb tot i-am scris ceva despre asta pe pg lui..

 8. Circ. Atât știu sa facă politicienii noștri.

 9. Cred că mai bine ar fi ca primarii să se concentreze pe nevoile cetățenilor. Spre exemplu, nu numai ajutor financiar, așa cum fac toate țările, ci și locuințe sociale pentru cei care au nevoie cu adevărat. Dosarele sociale să fie analizate cu corectitudine, mai des, nu doar o dată pe an.
  Mereu se spune că nu sunt locuințe sociale, de ani de zile. De ce nu se iau măsurile necesare, să se construiască sau să fie evacuați cei care nu-și plătesc întreținerea la bloc, chiar dacă au venituri consistente? Poate sunt necesare legi mai aspre.
  Se construiesc multe clădiri pentru birouri, care stau goale, dar pentru locuințe sociale nu se poate?
  Răspunsul este mereu același, nu avem bani. Bine, bine, dar te-ai străduit să faci rost?
  Cetățenii vă votează doar dacă le ascultați suferințele, doar dacă dați dovadă că sunteți corecți și gospodari.

  • De ce sa faci in Bucuresti locuinte sociale?
   Locuite sociale pentru cine? Cine nu are bani se muta la tara si se apuca de gradinarit.
   Avem destui care stau in apartamente cu 4 camere si se vaita ca e scumpa intretinerea.
   In loc sa stimulam munca, noi stimulam ANL si dam garsonierele pe spaga, ex: stelica.
   Sunt in zone in Bucuresti unde zboara seringile pe geam. Acelea sunt locuinte sociale cu infractionalitate fara numar.

  • Am spus locuințe sociale pentru cei care chiar merită. Femei singure cu copii, femei singure cu copii minori cu handicap, etc.

 10. Clotilde s-a certat cu toți hoții PCR-USL ! 😂😂😂😂😂

 11. Mă mir că mai rezistă franțuzoaica in serpăraia securiștilor USL.

 12. in ultima vreme foarte multi securici iesiti la suprafata sint ciuci: ciuca,ciucu,caciu,citu, ciu-ciu toti.

 13. Asistam la un „dialog” intre un primar de sector care se viseaza primar general si un primar postac cu zero proiecte in doi ani! Nu cred ca pentru aceasta isprava am ales-o pe Clotilde! In ritmul acesta tzatza fierea si feseneaua au partia libera ptr reinscaunare si filitat banii publici.
  Nu merge la infinit sa te plangi ca toti sunt impotriva ta si sa te substitui dna-ului.

 14. Pffff ! Ce si-a luat o Ciucu ! Frumos, cu argumente!
  Ce bine ar fi daca si ND i-ar raspunde exact ca Clotilde ! Ciprian Ciucu are 12 clase, in minus , fata de Clotilde si ND! El mizeaza doar pe bunul simt al celor 2 !
  Dar presedintele usr Bucuresti unde este in toata aceasta ecuatie? Ciprian Ciucu are majoritate la sector 6 cu sprijinul usr, dar la sect 1 usr ul nu are ! Misto targ!
  Vlad ar trebui sa plece cat mai repede de unde a venit, iar Clotilde ar merita sa fie presedinte usr bucuresti si ar putea sa discute altfel cu acest baietas cu figuri de psudo intelectual pe nume Ciprian Ciucu…..

 15. In loc sa blocati orice nu ar fi bine sa mai si munciti si voi astia de la PNL fiindca nimeni nu o sa va mai voteze daca veti vegeta tot mandatul pentru ca v-ati suparat ca nu ati fost votati (poate aveau motive sa nu va voteze iar acuma sigur au si mai multe)

 16. Pe Clătilda o cheamă și Karen bag seama :)))))

 17. Are dreptate Ciucu, Armand (in general USR) se cearta cu toata lumea. Dar voi nu aveti impresia ca peste tot unde pui dwgetul e un USL-ist, un AUR-ist sau und UDMR-ist hot? Cum sa nubte certi cand esti inconjurat de lepre? Ciucu vrea linistea lui Joha..sa mearga furtul pe muteste.

 18. Ciucu asta a fost un fals și alunecos dintotdeauna.. de când era cu Macovei, pe urmă la PNL..pe urmă mare susținător „echipa câștigătoare” Cîțu.. o hahaleră de om.

 19. Clotilde are dreptate 100%.
  Ea nu se cearta cu toata lumea, ci doar cu hotii si cu cozile acestora de topor.
  Sa restitui oamenilor banii furati de Tudorache nu este o prostie, nu este ilegal, ci, dimpotriva, este perfect justificat.
  Clotilde nu poate face si nu trebuie sa faca nicio intelegere cu hotii, nu poate face si nu trebuie sa faca niciun acord cu mafia.
  Primarita trebuie sa fie sustinuta de toata lumea, in lupta sa corecta cu mafia psd si pnl.
  Toata lumea trebuie sa se lamureasca cine este pnl-ul de astazi si sa nu-i mai voteze.
  Clotilde si Nicusor trebuie sa aiba o majoritate solida, formata din oameni cinstiti si competenti, pentru a-si putea pune proiectele in aplicare.

 20. Clotilde are dreptate 100%.
  Ea nu se cearta cu toata lumea, ci doar cu hotii si cu cozile acestora de topor.
  Sa restitui oamenilor banii furati de Tudorache nu este o prostie, nu este ilegal, ci, dimpotriva, este perfect justificat.

 21. În primul rând, atunci când a venit la primărie, Ciucu a zis curajos că va face din sectorul 6 capitală europeană, că vai, ce curat o să facă el în sectorul 6. Câteva schimbări se văd, dar se mai vede foarte clar că a pompat bani GREI către presă (unul dintre articole e chiar la dvs, g4media, deși știu că nu primiți donații de la partide, deci cam bizar), și spre PR și comunicare. Când îl vezi pe domnul Ciucu cum își rotunjește gurița și zice „pentru ca să” infatuat și scârbos, te ia cu greață. Domnul Ciucu nu e altceva decât o formă fără fond, sau mai bine zis, cu fond de securiști în spate. Ce a mai făcut? Că tot suntem la PR, e „aproape” de cetățeni, le comentează cum „se rezolvă, facem, dregem”; dar asta ce înseamnă? Înseamnă că mai pupăm pe cutare in c*r, că mai atribuim licitații cui trebuie. Ce mai înseamnă? Că ne punem ADP-ul pe numele nostru și îi punem la treabă, plantăm panseluțe lângă Cotroceni la dl Iohannis, punem rulouri de gazon in prag de iarnă, reasfaltam frumos înainte de a rezolva problema construcțiilor ilegale etc. Chiar ieri ați postat și v-ați lăudat cât de tare sunteți dvs că ați identificat o țeavă care putea merge. Oare chiar dvs sa o fi descoperit?! Zici că ați inventat apa caldă după cum vă comportați și prezentați. Mi se pare că ar trebui să fiți extrem de cu mult tupeu, ca sa nu zic mai mult, încât să prezentați mai întâi cum scobiți strada Liniei (unde ați acoperit șina de tren care poate fi folosită sa decongestioneze Militari) și apoi să apăreți cocoș la conf de presă cu Nicușor Dan, unde practic l-ați eclipsat cu „realizarili” dvs. Sunteți și mai tupeist când spuneți că ND nu face nimic (când postează de câteva ori pe zi update-uri despre starea lucrărilor la termie) și și mai tupeist când ziceți de dna. Armand că e incompetentă! DA! In Romania ești incompetent când nu ai gură decât de vorbit, nu de pupat in c*r, ești incompetent când nu cari mapa superiorilor, ești incompetent când nu vorbești fara sa zici nimic, și ești SI MAI incompetent, când nu ești de acord cu mafia. Așa ca, domnul Ciucu e o dezamăgire totala, pătat în vârful buzitelor cu cuvinte mieroase și cu „pentru ca să”, pentru că se știe că la SNSPA singura materie la care participi este „vorba lungă sărăcia omului”.
  Și oricum ați da-o, recunoașteți că v-ați luat 2 viceprimari USR ca să ne fâlfâiți asta pe la nas mai târziu și să ne dăm noi seama ce drăguț sunteți că îi lăsați și pe ei acolo. Dar oare cât la sută contează părerea lor, și cât la sută cea a d-lui Burduja? Cred că i-ați luat pe ăia de la USR de proști, că oricum sunt niște atârnătoare dpdvs de vedere. Ați venit de niciunde (în ochii publicului, că undeva v-ați copt la foc mic) și l-ați pus pe Gadiuta la locul lui, așa că ați candidat dvs. in locul lui. Și puteți vedea câți suntem dezamăgiți de dumneavoastră după cât de puține susțineri ați strâns în urma contraatacului de astăzi. Nu va crede nimeni. Rămâneți acolo, cu necroza din PNL, că ați dat cu integritatea în baltă. Ați zis că contractul Romprest este mare, dar că nu trebuia atât scandal. Adică sigur, ciocul mic și joc de glezne. Rușine!

 22. Ciuculete a fost scos la incalzire de gasca peneleu-pezedeu pentru primaria micului paris (nu pot scrie cu majuscula, nu ma lasa inima). O contracandidata – fii-foarte-rea, nu stiu care, va fi convinsa cu multe daruri sa faca figuratie, nu de alta, dar e ambitioasa 😉 Ca orice animal politic mioritic, ciuculete o da sub centura oricui i se pare lui ca poate fi contracandidat. Asta dovedeste ca in adancul sufletului lui mic recunoaste ca este inferior. In plus, da, subscriu, are si ordine pe linie de partid, sa blocheze cat se poate dezvaluirile ca au furat ca in codru… evident pentru gasca. Nu mai puteti bloca tovarasi smardoi, oricata presa veti plati. Digitalizati tarisoara asta sarmana ca sa nu se mai fure atata. Si pentru ca sunteti hoti ne pleaca copiii… Fii-mea mai are 3 ani la medicina… Ati ghicit… cu trenul in Franta…