G4Media.ro

Condamnare definitivă la închisoare pentru 9 membri ai unei grupări care obliga…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Condamnare definitivă la închisoare pentru 9 membri ai unei grupări care obliga copii să fure în Iaşi şi Paris

Curtea de Apel Iaşi a hotărât menţinerea pedepselor cu închisoarea, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni, decise în primă instanţă de Tribunalul Iaşi, pentru 9 membri ai unei grupări care obliga minori să fure în Iaşi şi Paris, informează un comunicat de presă transmis, marţi, de DIICOT, relatează Agerpres.

„Prin sentinţa penală din 9 decembrie 2020 a Tribunalului Iaşi, s-a dispus condamnarea a 9 inculpaţi, trimişi în judecată prin rechizitoriul din data de 9 noiembrie 2017 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, la pedepse cu închisoarea în regim de executare, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni. Prin aceeaşi hotărâre, s-a dispus obligarea inculpaţilor la plata către părţile civile a unor despăgubiri civile cu titlu de daune morale în cuantum de 30.000 lei, confiscarea sumei de 17.398 de euro şi obligarea la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 82.700 lei. Hotărârea instanţei de judecată a rămas definitivă prin decizia penală din data de 23 iunie 2022 a Curţii de Apel Iaşi”, se menţionează în comunicatul DIICOT.

Conform sursei citate, în perioada 2015 – 2017, pe raza municipiului Iaşi, a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe linia traficului de minori. Capii reţelei exploatau minori cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care erau obligaţi să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale. Ulterior bunurile erau însuşite de către membrii grupului.

„Membrii grupului şi-au determinat propriii copii minori, uneori prin violenţă, ca, zilnic, să se deplaseze pe raza municipiului Iaşi, cu predilecţie în mijloacele de transport în comun, staţiile RATP şi în incinta marilor complexe comerciale unde, în grup, comiteau furturi din buzunare sau din genţi, constând în portofele, aparate telefonice, sume de bani”, se menţionează în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, o parte dintre minori erau transportaţi la Paris, unde erau determinaţi să fure, vizaţi fiind turiştii aflaţi în locurile aglomerate din centrul oraşului. Bunurile sustrase şi sumele de bani au fost expediate din Franţa în România prin intermediul coletelor, unor terţe persoane sau prin sistemul de transfer monetar internaţional.

Pentru documentarea activităţii desfăşurate de grupul infracţional organizat pe teritoriul Franţei, a fost constituită o echipă comună de anchetă cu autorităţile judiciare din Franţa.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pentru etnia de innaripate trebuie executare pe viata!
    O innaripata buna este o innaripata inchisa pe viata👍

  2. La gazare cu eii .

  3. Schimbată legea, minorii hoți să fie băgați în școli de corecție.

  4. Decăderea din drepturile parentale și plasarea copiilor în grija statului, nu?