G4Media.ro

Concert caritabil cu muzică corală din Ucraina, sâmbătă, în Brașov / Banii…

Sursa foto: G4Media.ro

Concert caritabil cu muzică corală din Ucraina, sâmbătă, în Brașov / Banii vor fi folosiți pentru a ajuta familiile refugiaților veniți în Brașov /Un videograf ucrainean va proiecta imagini cu țara sa

Sâmbătă, 4 februarie 2023, ora 19:30, Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel (aflată pe strada Mureșenilor din Brașov) va găzdui concertul cu tema: „Muzică corală din Ucraina”, cu lucrări din Berezovsky, Leontovich, Bortniansky, Diletsky, Verbytsky, Stetsenko, Stravinsky, anunță Agenția de presă Rador.

Concertul caritabil are ca scop strângerea de fonduri pentru oamenii aflați în centrul de primire CATTIA.

Organizatorii concertului vor să aducă în atenția publică, cultura unei țări vecine care se află în cea mai dificilă și dramatică situație din istoria recentă. Confruntați cu un război nedorit, multe familii din Ucraina au ales să se refugieze pe teritorii lipsite de conflict, însă în inimile acestora rămân traumele evenimentelor și un puternic dor de casă.

Pentru diaspora ucraineană din Brașov, acest concert este o reîntâlnire muzicală cu patria lor, iar pentru brașoveni el poate fi șansa de a-și dezvolta cunoștințele despre o cultură bogată în artă și tradiții.

Concertul, o coproducție a Corului Bach al Bisericii Negre și a ansamblului vocal Korinnya, format din membri ai Operei din Odesa, aduce la Brașov lucrări ale repertoriului coral ucrainean. Concertul va fi dirijat de Steffen Schlandt, iar la orgă va cânta Ursula Philippi, în timp ce un videograf din orașul Odesa va proiecta imagini din Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...