G4Media.ro

Concernul britanic BAE Systems, comenzi record de 84 miliarde dolari, pe fondul…

Sursa: Baesystems.com

Concernul britanic BAE Systems, comenzi record de 84 miliarde dolari, pe fondul războiului din Ucraina

Concernul militar-industrial britanic BAE Systems, grație războiului din Ucraina, a înregistrat un pachet record de comenzi în valoare de 84 de miliarde de dolari. Principalii clienți noi sunt țările care se reînarmează și își refac arsenalele după transferul de arme în Ucraina, notează BBC.

BAE Systems a raportat miercuri un lot record de comenzi, cu o prognoză de profit ajustată pentru acest an, potrivit Times.

Numai în ultimele șase luni, concernul a primit comenzi în valoare de 21 de miliarde de lire sterline, inclusiv o comandă de sute de vehicule de luptă în valoare de 1,8 miliarde de lire sterline din partea Republicii Cehe, o comandă de 3,7 miliarde de lire sterline pentru întreținerea avioanelor de luptă Typhoon din partea Arabiei Saudite și 2,4 miliarde – chiar din partea Marii Britanii pentru noi submarine.

În plus, Ministerul britanic al Apărării a comandat anterior obuze de 155 mm și alte muniții în valoare de 280 de milioane de lire sterline de la BAE Systems, pentru a le înlocui pe cele livrate Ucrainei.

Comenzile din Ucraina însăși sunt mici în contextul general, dar BAE Systems a anunțat anterior că va construi acolo un centru pentru producția și repararea tancurilor și artileriei. În prezent, au loc negocieri pentru deschiderea unui birou de reprezentare în Ucraina, iar apoi britanicii intenționează să înceapă să lucreze cu un partener local.

BAE Systems produce o gamă largă de arme, de la submarine nucleare și avioane de luptă Typhoon la muniții.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...