G4Media.ro

Companie energetică din Italia: Gazul rusesc va fi înlocuit în proporție de100%…

Sursa foto: OLGA MALTSEVA / AFP

Companie energetică din Italia: Gazul rusesc va fi înlocuit în proporție de100% până în 2025

În timpul evenimentului ”Lombardia 2030”, CEO-ul Eni, Claudio Descalzi, a anunţat că până în anul 2025, gazul rusesc va fi înlocuit complet, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

”Am început imediat, chiar din februarie, să căutăm o diversificare pe baza a ceea ce aveam în portofoliu în Africa, Orientul Mijlociu, Orientul Îndepărtat și SUA”. ”Problema a fost rezolvată – a adăugat el – pentru că suntem capabili să acoperim 50% din gazul rusesc cu 21/23 de miliarde de metri cubi, iar în 2025, va fi înlocuit 100%”.

”2023 va fi un an complex, pentru că vom avea 6/7% din gazul rusesc și va trebui să ne putem baza pe GNL-ul care va ajunge cu vaporul”. ”Avem nevoie de infrastructuri pentru a crea o ofertă care să depășească cererea”, a explicat Descalzi.

Sursa: ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Rusia alunecă spre irelevanță.

  2. După ce vor fi azvârliți din Ucraina rușii, relațiile cu Rusia trebuie să rămână aceleași ca acum. Fără comerț, fără turism, fără transport , fără avioane rusești, fără ruși pe teritoriul UE. După ce se perindă democratic 2-3 președinți atunci poate să înceapă discuții pentru a-i reintegra in umanitate!

  3. ca azerii si arabii nu au deloc gaze si in loc sa le vanda pe ale lor si sa castige de 5 ori mai mult o sa le vanda ale rusilor sa isi faca singuri concurenta !

    se vede ca esti geniu economic !!! sigur esti miliardar si postezi aici de placere !

  4. Mai linge-l pe Putin.

  5. Procedura e foarte simpla: butelia de gaz ruseasca e vopsita si inscriptionata in alte culori si in alte limbi. Continutul, ca prin minune, nu mai este rusesc!

    Se aplica si la petrol!

    Nici nu credeam ca sanctiunile pot fi asa simplu de aplicat si gestionat!

  6. Omu incerca sa explice de ce o sa fie 1000 euro/kwh si 100 euro/litru de combustibil :))