G4Media.ro

Compania Yahoo a anunțat că se retrage din China, din cauza „dificultăților…

Sursa foto: Flickr/ Yahoo

Compania Yahoo a anunțat că se retrage din China, din cauza „dificultăților în creștere cu care se confruntă mediul juridic și de afaceri”

Yahoo a anunţat că serviciile sale nu vor mai fi accesibile din China continentală „ca recunoaştere a dificultăţilor în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri”, fiind al doilea brand tehnologic occidental care se retrage din statul asiatic în ultimele săptămâni, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Compania nu mai furnizează conţinut pentru utilizatorii din China continentală de la 1 noiembrie, se arată într-un comunicat postat pe site, care-i direcţionează pe cei care folosesc mail-uri Yahoo şi AOL către alte linkuri.

„Ca recunoaştere a dificultăţilor în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri din China, gama de servicii Yahoo nu va mai fi accesibilă din China continentală de la 1 noiembrie. Yahoo îşi menţine angajamentul faţă de drepturile utilizatorilor şi faţă de internetul liber şi deschis. Mulţumim utilizatorilor pentru sprijinul lor”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Yahoo.

Decizia Yahoo vine după cea a Microsoft Corp, care, luna trecută, a retras reţeaua Linkedin din China „din cauza mediului operaţional mult mai dificil şi a respectării mai stricte a cerinţelor în China”.

În ultimii ani, Yahoo îşi redusese prezenţa în China, unde intrase în 1998, iar în 2012 a încheiat un acord cu Alibaba Group privind vânzarea participaţiei pe care o deţinea în gigantul chinez din domeniul comerţului electronic.

În mai, Verizon Communications a obţinut cinci miliarde de dolari din vânzarea Yahoo şi a altor afaceri media firmei de private equity Apollo Global.

Sursa foto: Flickr/ Yahoo

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...