G4Media.ro

Compania rusă Gazprom ar putea deveni sponsorul echipei ungare de fotbal Ferencvaros…

Foto: Ferencvaros / site oficial

Compania rusă Gazprom ar putea deveni sponsorul echipei ungare de fotbal Ferencvaros / Putin folosește gazele în războiul hibrid contra Occidentului

Compania rusă Gazprom negociază cu echipa ungară de fotbal Ferencvaros un contract major de sponsorizare, a scris luni publicația Blikk, citată de Telex. Dacă va fi încheiat, contractul ar demonstra încă o dată apropierea dintre Ungaria și Rusia, dat fiind că fotbalul profesionist din țara vecină e controlat de oligarhii apropiați de premierul Viktor Orban.

Gazprom este deja sponsor la echipa Steaua Roșie Belgrad, în condițiile în care și Serbia are o relația apropiată cu Rusia.

În trecut, Gazprom a sponsorizat și echipa germană Schalke 04, a fost coproprietar al echipei americane de baseball Houston Astros, a fost sponsor în Formula 1 și FIFA.

Războiul declanșat împotriva Ucrainei, finanțat în mare măsură din veniturile companiei din gaze naturale, a schimbat însă situația, iar apariția siglei Gazprom pe tricoul echipei de campioană a unei țări UE ar provoca cu siguranță indignare, scrie HVG.

Reamintim că guvernul Viktor Orban e considerat calul troian al Rusiei în UE și NATO după ce s-a opus constant unor sancțiuni la adresa Moscovei și a întârziat aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Mai mult, Ungaria a refuzat să sprijine Ucraina pe multe dimensiuni după invazia rusă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. rau au ajuns ungurii, sa fie sclavetii rusilor. ce a patit tara aia care acum 20 de ani ne uitam cu invidie la ea?